Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Дієтичне низькокалорійне заливне з курячого філе

Самий легкий з точки зору калорій варіант заливного – це холодець, приготоване з курячого філе. Прекрасна заміна жирного холодцю, але менш смачна.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Петрушка – невеликий пучок.
  • Желатин – 30 гр.
  • Часник – 5-6 зубчиків.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Запашний перець горошком – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Філе заливаємо водою, додаємо сіль, перець, гвоздику, часник і лимонний сік. Варимо на невеликому вогні, так щоб вода трохи кипіла 25-30 хвилин. Філе даємо охолонути в бульйоні, потім дістаємо м’ясо і проціджуємо бульйон через дрібне сито або складену вдвічі марлю.
  • Желатин заливаємо 200 мл кип’яченої води і залишаємо набухати на 20-30 хвилин, потім з’єднуємо желатинову масу з курячим бульйоном.
  • Окремо варимо моркву і яйця. Моркву нарізаємо кубиками, яйця очищаємо від шкаралупи і ріжемо на четвертинки.
  • Куряче філе поділяємо на волокна і викладаємо м’ясо на дно форми рівномірно, до нього додаємо моркву, часточки яйця, листя петрушки, виливаємо у форму курячий бульйон, коли він охолоне до кімнатної температури, ставимо блюдо в холодильник на ніч.
  • Приємного апетиту!