Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Дієтичне низькокалорійне заливне з курячого філе
Самий легкий з точки зору калорій варіант заливного – це холодець, приготоване з курячого філе. Прекрасна заміна жирного холодцю, але менш смачна.
Інгредієнти:
Куряче філе – 500 гр.
Морква – 1 шт.
Яйця – 2-3 шт.
Петрушка – невеликий пучок.
Желатин – 30 гр.
Часник – 5-6 зубчиків.
Чорний перець – за смаком.
Гвоздика – за смаком.
Запашний перець горошком – за смаком.
Сіль – за смаком.
Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Філе заливаємо водою, додаємо сіль, перець, гвоздику, часник і лимонний сік. Варимо на невеликому вогні, так щоб вода трохи кипіла 25-30 хвилин. Філе даємо охолонути в бульйоні, потім дістаємо м’ясо і проціджуємо бульйон через дрібне сито або складену вдвічі марлю.
Желатин заливаємо 200 мл кип’яченої води і залишаємо набухати на 20-30 хвилин, потім з’єднуємо желатинову масу з курячим бульйоном.
Окремо варимо моркву і яйця. Моркву нарізаємо кубиками, яйця очищаємо від шкаралупи і ріжемо на четвертинки.
Куряче філе поділяємо на волокна і викладаємо м’ясо на дно форми рівномірно, до нього додаємо моркву, часточки яйця, листя петрушки, виливаємо у форму курячий бульйон, коли він охолоне до кімнатної температури, ставимо блюдо в холодильник на ніч.