Тушкована картопля з м'ясом у каструлі – 5 рецептів з фото покроково

Варіантів тушкованої картоплі з м’ясом в каструлі існує багато. У досвідчених господинь це блюдо вже відпрацьовано до автоматизму. Проте, скрізь є свої нюанси. Ми підібрали для вас 5 рецептів, де покроково пояснений весь процес гасіння картоплі з м’ясом так, щоб вона перетворилася на смачну печеню. Крім основного овочів – картоплі, який чудово поєднується з м’ясом, вам знадобляться цибулю і моркву, а також деякі інші овочі або гриби на ваш розсуд. Перший рецепт з фото.

Тушкована картопля в каструлі – простий рецепт зі свининою або яловичиною

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 5-6 шт.

Для ситного домашнього вечері або відмінного обіду пропонуємо вам зробити тушковану картоплю в каструлі зі свининою або яловичиною. Такий простий рецепт приготування порадує вас відсутністю кулінарних хитрощів, а вашу сім’ю – своїм чудовим смаком! Єдине, що потрібно знати: яловичина готується довше свинини.

Інгредієнти

  • Яловичина 500 гр.
  • Картопля 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Вода 1 стакан
  • Сіль за смаком
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Спеції для м’яса, за смаком

Процес приготування:

  • М’ясо яловичини або свинини) обмийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте порційними кубиками.
  • Починати готувати краще в каструлі з товстим дном, де спекотне повністю і утушится. Розігрійте в ній невелику кількість олії і зажарте м’ясні шматочки до красивої скориночки. Робити це потрібно на сильному вогні, весь час помішуючи, щоб м’ясо відразу не тушкувалося, а схопилося скоринкою – так всередині шматочки залишаться соковитими.
  • Моркву, очищену і нарізану брусками або половинками гуртків, а також півкільця або кубики цибулі додайте до смаженій м’ясу. Обсмажте все разом ще кілька хвилин, помішуючи.
  • У склянці окропу розведіть томатну пасту, вилийте в каструлю, підсолити, додайте горошинки перцю і тушкуйте м’ясо не менше 20-30 хвилин (якщо у вас яловичина, то її можна гасити і 40-45 хвилин). Тушкуйте на помірному вогні, іноді помішуючи.
  • Очистіть і наріжте картоплю довільно.
  • Коли м’ясо буде легко протыкаться виделкою, додайте картоплю, лавровий лист, спеції для м’яса і ще трохи окропу. Тушкуйте спекотне до готовності м’яса і картоплі під кришкою. Вогонь – невеликий, час від часу помішуйте, щоб не пригоріло.
  • Готову тушковану картоплю в каструлі зі свининою або яловичиною можна присипати рубаним часником і зеленню, дати настоятися під кришкою з чверть години.

Приємного апетиту!

Тушкована картопля з куркою в каструлі

Тушкована картопля з куркою в каструлі – це приклад класичного жаркого на швидку руку, тому що курятина, особлива та, що з магазину, готується швидше іншого м’яса. Курка і картоплю виходять дуже соковитим за рахунок доданого цибулі, моркви і перцю болгарського, а приготувати таку смакоту зможе будь-який бажаючий за нашим рецептом.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Картопля – 6-8 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – за бажанням.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Запашний перець горошком – за смаком.
  • Рослинне масло – для обсмажування.
  • Вершки – за бажанням.
  • Томатна паста – за бажанням.

Процес приготування:

  • Відокремте від кільової кістки курячу грудку, наріжте порційними шматочками (можна брати і курячі стегенця, розділені на кілька частин).
  • Курятину відразу смажте на сильному вогні без солі і приправ, щоб вона «запечатана» скоринкою.
  • Подрібніть довільно цибулю ріпчасту, а моркву і болгарський перець нашаткуйте тонкою соломкою.
  • Картопля розріжте на часточки.
  • До обсмаженої курятині додайте всі овочі, крім картоплі, обсмажте все разом кілька хвилин, помішуючи.
  • Після викладіть в каструлю картоплю, спеції та сіль, розмішайте.
  • Тушкуйте в товстостінній каструлі або в казані під кришкою на невеликому вогні. Не забудьте додати невелику кількість окропу і час від часу помішуйте.
  • Коли картопля повністю утушится, печеня буде готово. Тепер в нього можна додати на ваш розсуд трохи вершків і (або) томатної пасти, розмішати і протушкувати ще 2-3 хвилини після закипання. Замість вершків можна додати кілька ложок сметани.
  • Готову тушковану картоплю з куркою присипають рубаною зеленню і рубаним часником за смаком і залишають в каструлі під кришкою на 10-15 хвилин, щоб страва настоялося. Їжте його гарячим.

Приємного апетиту!

Картопля тушкована з м’ясом та овочами

Тушкована картопля з м’ясом і овочами – це дуже смачне і ситне блюдо. За рахунок того, що разом тушкуються самі різні овочі, м’ясо добре просочується їх соком і стає дуже ніжним, просто тане в роті! Рекомендуємо готувати такий кулінарний шедевр з самих свіжих овочів з власної або фермерської грядки, щоб насолодитися його смаком повною мірою!

Інгредієнти:

  • Картопля – 6-8 шт.
  • Кабачок невеликий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Свинина – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Масло рослинне для обсмажування.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • Вимийте і очистіть всі овочі: цибулю – півкільцями, перець і моркву – соломкою, кабачок і картоплю – кубиками, а томати – на часточки.
  • Свинину (або інше м’ясо) нарізати невеликими порційними шматочками, обсмажте до появи легкої скоринки з усіх боків.
  • Додайте цибулю, моркву і перець, обсмажте всі разом пару хвилин, помішуючи.
  • Окремо в невеликій кількості олії обсмажте картоплю і кабачок, щоб вони також схопилися скоринкою.
  • Помістіть всі інгредієнти в товстостінну каструлю або у великий казан, посоліть і додайте будь-які спеції за смаком, тушкуйте майже до готовності під кришкою, помішуючи. Всі молоді овочі дуже соковиті, тому воду можна не додавати або додати зовсім небагато.
  • За 5 хвилин до готовності в каструлю викладіть часточки помідорів, перемішайте і дотушите блюдо.
  • Коли страва буде готова, додайте туди подрібнений часник і свіжу зелень і варіть під кришкою 10-15 хвилин.
  • Тушковану картоплю з м’ясом і овочами подавайте до столу в гарячому вигляді, притрусивши січеною зеленню.

Приємного апетиту!

Смачний рецепт картоплі з м’ясом і грибами

Тушкована картопля з м’ясом і грибами – це чудовий варіант ситного обіду або повноцінного вечері для всієї родини. Від того, яке м’ясо ви візьмете, буде залежати час приготування страви: швидше за все тушкується яловичина і нежирна молода свинина. З грибів швидше за все готуються печериці – це справжня палочка-виручалочка, коли потрібно змайструвати на кухні щось дуже швидке і дуже смачне!

Інгредієнти:

  • Свинина – 400-500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Приправа для свинини – за смаком.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

  • Щоб свинина потушилась швидко, наріжте її тонкими брусками або маленькими кубиками.
  • У сковороді або товстостінній каструлі добре розжарте рослинне масло і обсмажте на ньому швидко свинину. Щоб утворилася скоринка на м’ясі з усіх боків, помішуйте його.
  • До м’яса додати тонко нашатковану цибулю і моркву, нарізану тонкими брусками.
  • Обсмажте всі разом пару хвилин, помішуючи.
  • Тепер окремо в глибокій сковороді обсмажте картоплю, нарізану брусками або гуртками, щоб на ньому теж почала з’являтися скоринка – так буде ще смачніше.
  • Печериці очистити, обмийте, наріжте на слайсы або на частині довільного розміру, обсмажте після картоплі, помішуючи, але не більше 3 хвилин. Якщо у вас лісові гриби, тоді перед обсмажуванням їх треба відварити і відцідити від води і смажити 5-10 хвилин.
  • Всі обсмажені інгредієнти складіть в товстостінну каструлю, присипте сіллю і спеціями за смаком, залийте невеликою кількістю гарячої води і тушкуйте до готовності м’яса і картоплі.
  • За 5 хвилин до готовності страву можна додати вершки невеликий жирності (або нежирну сметану), розмішати і тушкувати все разом.
  • Готовий тушкована картопля з грибами присипте рубаним часником і свіжою зеленню, накрийте кришкою, дайте настоятися з чверть години і подавайте до столу – це дуже смачно!

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт тушкованої картоплі з м’ясом і капустою

Тушкована картопля з м’ясом і капустою в каструлі – це те саме блюдо, коли хочеться приготувати щось смачне, ситне і не обридла своєю повсякденністю. Звичайно, якщо ви і ваша сім’я любите капусту, картоплю та інші овочі, тушковані з м’ясом. А м’ясо підійде абсолютно будь-який. У цьому рецепті використовується свинина.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна -400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Перець духмяний горошком – за смаком.
  • Приправа для свинини – за смаком.
  • Зелень для подачі до столу.

Процес приготування:

  • На самому початку очистіть і вимийте цибулю і моркву, потім моркву натріть на крупній тертці або наріжте кружечками, а цибулю – півкільцями.
  • Картоплю і капусту вимийте, картопля наріжте часточками або кубиками, а капусту тонко нашаткуйте.
  • Свинину без кісток обмийте, наріжте шматочками «на один укус», обсмажте на рослинному маслі, щоб з’явилася скориночка, на великому вогні. Обсмажуйте в товстостінній каструлі, помішуючи, щоб м’ясо схопилося скоринкою зі всіх сторін.
  • Далі додайте до м’яса моркву і цибулю, обсмажте все разом, помішуючи, на рослинній олії не більше 3-5 хвилин.
  • Додайте до м’яса капусту і картоплю, сіль, спеції, розмішайте і тушкуйте під кришкою, періодично помішуючи, можна долити трохи гарячої води. Тушкуйте 25-30 хвилин на невеликому вогні.
  • Томатну пасту розмішайте в невеликій кількості гарячої води і влийте в каструлю, розмішайте.
  • Нарубаєте дрібно часник і всипте в каструлю, розмішайте і тушкуйте страва до повної готовності.
  • Готову тушковану картоплю з м’ясом і капустою подавайте до столу, притрусивши січеною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Порада: якщо у вас немає товстостінної каструлі, готуйте цю страву в казані. Крім того, можна на початку обсмажити всі інгредієнти в глибокій сковороді, а потім тушкувати до готовності вже в звичайній каструлі.