Тушкована картопля з м'ясом у каструлі – 5 рецептів з фото покроково

Варіантів тушкованої картоплі з м’ясом в каструлі існує багато. У досвідчених господинь це блюдо вже відпрацьовано до автоматизму. Проте, скрізь є свої нюанси. Ми підібрали для вас 5 рецептів, де покроково пояснений весь процес гасіння картоплі з м’ясом так, щоб вона перетворилася на смачну печеню. Крім основного овочів – картоплі, який чудово поєднується з м’ясом, вам знадобляться цибулю і моркву, а також деякі інші овочі або гриби на ваш розсуд. Перший рецепт з фото.

Тушкована картопля в каструлі – простий рецепт зі свининою або яловичиною

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 5-6 шт.

Для ситного домашнього вечері або відмінного обіду пропонуємо вам зробити тушковану картоплю в каструлі зі свининою або яловичиною. Такий простий рецепт приготування порадує вас відсутністю кулінарних хитрощів, а вашу сім’ю – своїм чудовим смаком! Єдине, що потрібно знати: яловичина готується довше свинини.

Інгредієнти

  • Яловичина 500 гр.
  • Картопля 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Вода 1 стакан
  • Сіль за смаком
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Спеції для м’яса, за смаком

Процес приготування:

  • М’ясо яловичини або свинини) обмийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте порційними кубиками.
  • Починати готувати краще в каструлі з товстим дном, де спекотне повністю і утушится. Розігрійте в ній невелику кількість олії і зажарте м’ясні шматочки до красивої скориночки. Робити це потрібно на сильному вогні, весь час помішуючи, щоб м’ясо відразу не тушкувалося, а схопилося скоринкою – так всередині шматочки залишаться соковитими.
  • Моркву, очищену і нарізану брусками або половинками гуртків, а також півкільця або кубики цибулі додайте до смаженій м’ясу. Обсмажте все разом ще кілька хвилин, помішуючи.
  • У склянці окропу розведіть томатну пасту, вилийте в каструлю, підсолити, додайте горошинки перцю і тушкуйте м’ясо не менше 20-30 хвилин (якщо у вас яловичина, то її можна гасити і 40-45 хвилин). Тушкуйте на помірному вогні, іноді помішуючи.
  • Очистіть і наріжте картоплю довільно.
  • Коли м’ясо буде легко протыкаться виделкою, додайте картоплю, лавровий лист, спеції для м’яса і ще трохи окропу. Тушкуйте спекотне до готовності м’яса і картоплі під кришкою. Вогонь – невеликий, час від часу помішуйте, щоб не пригоріло.
  • Готову тушковану картоплю в каструлі зі свининою або яловичиною можна присипати рубаним часником і зеленню, дати настоятися під кришкою з чверть години.

Приємного апетиту!