Гуляш зі свинини з підливою на сковороді – 6 смачних рецептів з фото покроково

Гуляш зі свинини з підливою на сковороді – це простий і швидкий рецепт приготування смачного м’ясного блюда. Воно відмінно поєднується з гарнірами з круп, а тому відмінно впишеться в меню для сімейного обіду. Ніжний і соковитий, гуляш зі свинини точно сподобається вашим домочадцям!

Простий і смачний рецепт гуляшу на сковороді з підливою з борошна

Простий і смачний рецепт гуляшу на сковороді з підливою з борошна – класичний рецепт приготування м’ясної страви, який обов’язково повинен бути в меню кожної господині! Підлива з борошна робить страву особливо ніжним і соковитим. Воно не відніме багато часу, а в поєднанні з гарніром вийде не тільки смачним, але і корисним!

Час готування: 1 година 15 хв.

Порції: 4

Інгредієнти

  • Свинина 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Томатна паста 3 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чорний горошок 5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок 1 щіпка
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  • Перед готуванням свинину потрібно промити, а потім нарізати її шматочками (зручно це зробити кубиками або смужками середнього розміру). Заодно підготуємо борошно, очищений від лушпиння цибулю, томатну пасту і приправи.
  • Тепер обсмажуємо свинину на розігрітому рослинному маслі так, щоб пішла зайва волога. Приправляємо м’ясо і солимо його. Продовжуємо смажити до того, як свинина стане рум’яною.
  • Тепер беремо каструлю з водою і перекладаємо в неї свинину. Потрібно, щоб м’ясо було повністю під водою. Відправляємо на плиту для закипання. Потім робимо слабкий вогонь і кидаємо лавровий лист, перець горошком. Тушкуємо м’ясо.
  • У цей час нарізаємо цибулю, можна нарізати шматочками або півкільцями, як вам більше подобається. І обсмажуємо його.
  • Коли цибуля посвітлішає і стане м’яким, засипаємо до нього борошно і ретельно розмішуємо. Тепер вводимо томатну пасту і воду. Воду вводимо в такій кількості, щоб вся маса була схожа за густотою на сметану. Солимо і додаємо в неї щіпку цукру. Витримуємо на вогні 5 хв.
  • Після цього виливаємо її в каструлю зі свининою і продовжуємо тушкувати протягом 40 хв. Слідкуйте за стравою, його потрібно досить часто помішувати, тому що соус буде дуже в’язким.

Готову страву залишимо на кілька хвилин, щоб він настоявся. І можна подавати з гарніром. Приємного апетиту!