Соковита свинина запечена у фользі в духовці – 9 самих простих і смачних рецептів з фото покроково

Якщо ви задумали не фуршет, а повноцінний святковий стіл з холодними закусками, салатами і десертом, то в цьому сценарії свинина, запечена у фользі в духовці, стане по-справжньому центральним стравою. Вміння її приготувати – показник майстерності справжнього кулінара.

Покроковий рецепт соковитої свинини, запеченої у фользі в духовці

За пропонованим рецепту ви зможете приготувати соковите і смачне запечене у фользі м’ясо свинини для святкового столу і для повсякденних бутербродів. Секретом його смаколики є попереднє маринування м’яса в розсолі.

Час готування – 5 ч.

Порції – 7 шт.

Інгредієнти

  • Свинина 1.5 кг
  • Олія рослинна 1.5 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Мед 2 ч. л.
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Соус для барбекю 3 ч. л.

Процес приготування:

  • Для запікання в фользі взяти шийну частину, карбонад або шматок окосту. М’ясо промити холодною водою і просушити кухонним рушником. Гострим ножем зробити на шматку м’яса кілька вертикальних надрізів для того, щоб воно просолилось в розсолі.
  • Підготовлене м’ясо помістити в глибоку ємність і повністю залити його охолодженим розсолом, звареним з розрахунку 1 л води – 1 ст. л. солі. Ємність прикрити кришкою або плівкою і поставити на 3 години в холодильник для маринування.
  • Після закінчення цього часу м’ясо вийняти з розсолу і ще раз обсушити рушником. В окрему мисочку покласти соус, мед і сухі приправи, додати подрібнений часник і все добре перемішати. Гірчицю поки не додавати. Цієї ароматною сумішшю добре натерти шматок м’яса.
  • Верхню сторону м’яса добре намазати гірчицею, щоб вийшла гарна запечена скоринка.
  • Підготовлене м’ясо помістити на змащений олією деко або у форму для запікання. Щільно закрити м’ясо шматочком фольги.
  • Поставити м’ясо для запікання в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після закінчення цього часу перевірити м’ясо на готовність, проколовши його ножем. У готового м’яса сік прозорий. Якщо ще не готове, то продовжити запікання ще 20 хвилин. Потім зняти фольгу, включити в духовці режим гриля або конвекції або просто збільшити температуру і запікати м’ясо ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Потім потримати м’ясо кілька хвилин у вимкненій духовці і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!