Якщо ви задумали не фуршет, а повноцінний святковий стіл з холодними закусками, салатами і десертом, то в цьому сценарії свинина, запечена у фользі в духовці, стане по-справжньому центральним стравою. Вміння її приготувати – показник майстерності справжнього кулінара.
Покроковий рецепт соковитої свинини, запеченої у фользі в духовці
За пропонованим рецепту ви зможете приготувати соковите і смачне запечене у фользі м’ясо свинини для святкового столу і для повсякденних бутербродів. Секретом його смаколики є попереднє маринування м’яса в розсолі.
Час готування – 5 ч.
Порції – 7 шт.
Інгредієнти
- Свинина 1.5 кг
- Олія рослинна 1.5 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Мед 2 ч. л.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Соус для барбекю 3 ч. л.
Процес приготування:
- Для запікання в фользі взяти шийну частину, карбонад або шматок окосту. М’ясо промити холодною водою і просушити кухонним рушником. Гострим ножем зробити на шматку м’яса кілька вертикальних надрізів для того, щоб воно просолилось в розсолі.
- Підготовлене м’ясо помістити в глибоку ємність і повністю залити його охолодженим розсолом, звареним з розрахунку 1 л води – 1 ст. л. солі. Ємність прикрити кришкою або плівкою і поставити на 3 години в холодильник для маринування.
- Після закінчення цього часу м’ясо вийняти з розсолу і ще раз обсушити рушником. В окрему мисочку покласти соус, мед і сухі приправи, додати подрібнений часник і все добре перемішати. Гірчицю поки не додавати. Цієї ароматною сумішшю добре натерти шматок м’яса.
- Верхню сторону м’яса добре намазати гірчицею, щоб вийшла гарна запечена скоринка.
- Підготовлене м’ясо помістити на змащений олією деко або у форму для запікання. Щільно закрити м’ясо шматочком фольги.
- Поставити м’ясо для запікання в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після закінчення цього часу перевірити м’ясо на готовність, проколовши його ножем. У готового м’яса сік прозорий. Якщо ще не готове, то продовжити запікання ще 20 хвилин. Потім зняти фольгу, включити в духовці режим гриля або конвекції або просто збільшити температуру і запікати м’ясо ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Потім потримати м’ясо кілька хвилин у вимкненій духовці і можна подавати до столу.
Приємного апетиту!