Якщо ви задумали не фуршет, а повноцінний святковий стіл з холодними закусками, салатами і десертом, то в цьому сценарії свинина, запечена у фользі в духовці, стане по-справжньому центральним стравою. Вміння її приготувати – показник майстерності справжнього кулінара.
Покроковий рецепт соковитої свинини, запеченої у фользі в духовці
За пропонованим рецепту ви зможете приготувати соковите і смачне запечене у фользі м’ясо свинини для святкового столу і для повсякденних бутербродів. Секретом його смаколики є попереднє маринування м’яса в розсолі.
Час готування – 5 ч.
Порції – 7 шт.
Інгредієнти
- Свинина 1.5 кг
- Олія рослинна 1.5 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Мед 2 ч. л.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Соус для барбекю 3 ч. л.
Процес приготування:
- Для запікання в фользі взяти шийну частину, карбонад або шматок окосту. М’ясо промити холодною водою і просушити кухонним рушником. Гострим ножем зробити на шматку м’яса кілька вертикальних надрізів для того, щоб воно просолилось в розсолі.
- Підготовлене м’ясо помістити в глибоку ємність і повністю залити його охолодженим розсолом, звареним з розрахунку 1 л води – 1 ст. л. солі. Ємність прикрити кришкою або плівкою і поставити на 3 години в холодильник для маринування.
- Після закінчення цього часу м’ясо вийняти з розсолу і ще раз обсушити рушником. В окрему мисочку покласти соус, мед і сухі приправи, додати подрібнений часник і все добре перемішати. Гірчицю поки не додавати. Цієї ароматною сумішшю добре натерти шматок м’яса.
- Верхню сторону м’яса добре намазати гірчицею, щоб вийшла гарна запечена скоринка.
- Підготовлене м’ясо помістити на змащений олією деко або у форму для запікання. Щільно закрити м’ясо шматочком фольги.
- Поставити м’ясо для запікання в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після закінчення цього часу перевірити м’ясо на готовність, проколовши його ножем. У готового м’яса сік прозорий. Якщо ще не готове, то продовжити запікання ще 20 хвилин. Потім зняти фольгу, включити в духовці режим гриля або конвекції або просто збільшити температуру і запікати м’ясо ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Потім потримати м’ясо кілька хвилин у вимкненій духовці і можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Буженина з свинини у фользі
У даному рецепті вам пропонується приготувати дуже смачну буженину своїми рукам. Секрет цієї страви в тому, що м’ясо маринується зі спеціями протягом 12 годин, потім запікається і витримується в холодильнику протягом доби. Таке м’ясо вийде ніжним, соковитим і з дуже щільною текстурою.
Інгредієнти:
- М’ясо свинини – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний і червоний – по ½ ч. л.
- Базилік – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
Процес приготування:
- Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти.
- Шматок м’яса промийте холодною водою і ретельно просушіть, щоб абсолютно не було рідини на поверхні.
- Почистіть від лушпиння часник і наріжте його на поздовжні слайсы.
- Сухі спеції (перець і базилік) змішайте в окремій чашці. У цій суміші добре обваляйте часникові пластинки.
- За допомогою гострого ножа наколіть м’ясо по всій поверхні і в ці надрізи помістіть часник.
- Намажте м’ясо гірчицею, посипте залишилися спеціями і помістіть його в контейнер з щільною кришкою.
- Поставте м’ясо для маринування на 12 годин у холодильник.
- Після закінчення цього часу щільно загорніть м’ясо у фольгу і покладіть у форму для запікання.
- Готуйте м’ясо при 180 градусах протягом 1,5 годин. Потім зменшіть температуру до 160 градусів і продовжуйте запікати ще 15-20 хвилин.
- Запечене м’ясо залиште у вимкненій духовці на кілька годин.
- Потім перекладіть його в шматок фольги і поставте на добу в холодильник.
Ваша смачна буженина готова. Їжте на здоров’я!
Соковита свинина, запечена з картоплею
Хоча сьогодні здивувати кого-небудь м’ясом з картоплею практично неможливо, все-таки це блюдо затребуване і дуже смачне. У даному рецепті вам пропонується запекти у фользі свинину, порізану шматочками разом з картоплею і зеленим цибулею. Готується страва просто і швидко.
Інгредієнти:
- Свинина – 0.5 кг.
- Картопля – 9 шт.
- Чорний перець, паприка і кмин – по 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 150 мл
- Зелена цибуля – 2 пучка.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
- Картопля очистіть від шкірки, промийте холодною водою і нарізати на кружки до 1,5 см в товщину і обсушіть рушником.
- Промийте шматок м’яса, також обсушити і порізати на середні кубики.
- Покладіть м’ясо в миску, посоліть його, посипати приправами і добре перемішайте.
- Форму для запікання або на деко застеліть великим шматочком фольги з «запасом» по краях.
- Покладіть на фольгу нарізану картоплю, потім м’ясо зі спеціями і посипте все нашаткованою зеленою цибулею.
- Налийте до м’яса потрібну кількість соняшникової олії і ще раз все добре перемішайте.
- Фольгу щільно загорніть.
- Запікайте м’ясо з картоплею при 180 градусах протягом 1,5 годин.
- Після закінчення запікання перевірте м’ясо на готовність.
- Для отримання золотистої скоринки апетитною перед закінченням запікання відкрийте фольгу зверху і потримайте страву в духовці ще 15 хвилин.
- Подавайте до столу з солоними огірками, помідорами або грибами.
Приємного апетиту!
Свинина, запечена в духовці з сиром і помідорами
У даному рецепті вам пропонується запекти свинину у фользі з додаванням помідорів і сиру. У вас вийде і окреме смачне і соковите блюдо, і можна подати з відвареною картоплею. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Свинина – 0.5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Твердий сир – 150 р.
- Свіжі помідори – 2 шт.
- Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
- М’ясо свинини промийте холодною водою, обсушіть і наріжте поперек волокон на шматочки товщиною до 2 сантиметрів.
- По своєму смаку посипте сіллю і спеціями.
- Злегка відбийте м’ясо кухонним молоточком з обох сторін.
- Деко для запікання застелити шматочком фольги, причому матова сторона повинна бути зовні.
- На фольгу укладіть відбиті шматочки м’яса одним рівним шаром.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями або півкільцями.
- Покладіть нашатковану цибулю на м’ясо.
- Помідори помийте, наріжте кружальцями і розкладіть поверх лука.
- Посипте помідори сіллю і спеціями або дрібно нашаткованої зеленню.
- Шматочок твердого сиру подрібніть на крупній тертці і посипте їм помідори.
- Щільно закрийте м’ясо другим шматочком фольги.
- Запікайте блюдо в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
- Після закінчення цього часу фольгу зверху зніміть і продовжуйте запікати ще протягом 20 хвилин до повного розплавлення сиру.
Блюдо готове. Їжте на здоров’я!
Свинина, запечена в духовці з гірчицею
У даному рецепті вам пропонується приготувати смачну буженину з маринуванням і запіканням з гірчицею. Вона дуже ароматизує м’ясо, створює пікантну скоринку і перешкоджає витіканню соку.
Інгредієнти:
- М’ясо свинини – 1 кг
- Гірчиця зернятками – 2 ст. л.
- Гірчиця їдальня і паприка – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Часник – 4 зубки.
- Сіль і чорний перець за смаком.
Процес приготування:
- В окрему невелику ємність налийте олію, додайте до нього столову гірчицю і паприку в зазначених у рецепті кількостях, насипте сіль і чорний мелений перець і покладіть подрібнений часникодавку часник. Все ретельно змішайте. Кількість цих спецій можете змінити по своєму смаку.
- Шматок м’яса, вибраний вами для запікання, помістіть в миску і добре натріть його з усіх сторін приготовленої ароматною пастою з спецій.
- Поверх спецій рівномірно нанесіть на м’ясо зернову гірчицю.
- Миску щільно закрийте харчовою плівкою і поставте в холодне місце для маринування на кілька годин, краще на всю ніч.
- Після закінчення цього часу застеліть шматком фольги деко або спеціальну форму і акуратно, щоб не порушити шар гірчиці, перекладіть на неї мариноване м’ясо.
- М’ясо щільно і повністю загорніть фольгою.
- Духовку розігрійте до 250°. Помістіть в неї деко з м’ясом і запікайте протягом 20 хвилин. Запікати м’ясо краще всього на режимі «нижній нагрів, без конвекції».
- Потім зменшіть температуру духовки до 170° і продовжите запікання ще 1,5 години. Вимкніть Духовку, дайте м’ясу «відпочити» 30 хвилин і можете подавати до столу в гарячому вигляді.
- Охолоджене м’ясо чудово підійде для бутербродів.
Їжте на здоров’я!
Рецепт свинини, запеченої з часником
У даному рецепті вам пропонується запекти свинину з часником в маринаді з свіжого лимонного соку, паприки і рослинного масла. Додатково ароматизируем таке м’ясо чебрецем і розмарином. Свинина вийде ніжною і соковитою і не потребує попереднього маринуванні.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Часник – 4 зубки.
- Лимон – 1 шт.
- Паприка – 2 ч. л.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Сіль і чорний перець за смаком.
Процес приготування:
- М’ясо (краще карбонад) промийте холодною водою і промокніть рушником всю рідину з поверхні, щоб воно було сухе.
- Почистіть часник і поріжте його поздовжніми шматочками.
- Шматок м’яса натріть з усіх сторін сіллю (приблизно 6 великих пучків).
- Гострим ножем зробіть по всій поверхні м’яса надрізи і помістіть в них скибочки часнику, тобто нашпигуйте, що зробить м’ясо дуже ароматним.
- У чашці змішайте сік одного лимона, соняшникова олія, мелену солодку паприку і чорний перець.
- Отриманою сумішшю натріть м’ясо. Саме вона додасть м’ясу соковитість і ніжність.
- Покладіть підготовлене м’ясо у форму для запікання, застелену шматком фольги.
- Листочки чебрецю і розмарину дрібно поріжте і посипте ними м’ясо.
- Фольгу щільно загорніть.
- Запікайте свинину при 190° протягом 1 години.
- Потім фольгу розгорніть, видалите чебрець і розмарин, інакше вони підгорять і продовжите запікання при температурі 240° ще 10 хвилин, щоб м’ясо покрилося рум’яною скоринкою.
- Приготовану свинину з часником наріжте шматочками і подайте до столу з салатом зі свіжих овочів і будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Стейки з свинини в духовці
Вашій увазі надається ще один рецепт запеченої у фользі свинини – стейків. Секрет їх смаколики і соковитості укладений у правильному виборі м’яса. Візьміть для цього страви «мармурове» м’ясо з шийної частини туші.
Інгредієнти:
- Філе шийної частини свинини – 0.5 кг.
- Ріпчаста цибуля – 3 шт.
- Соняшникова (оливкова) олія – 50 мл
- Часник – 4 зубки.
- Сіль, паприка солодка і чорний перець за смаком.
Процес приготування:
- Вибраний для запікання шматок свинини моєму холодною водою і рушником прибираємо всю вологу з поверхні.
- Нарізаємо м’ясо на поперечні шматки товщиною не менше 2-3 сантиметрів.
- Кожен шматок посипаємо сіллю з чорним перцем, потім намазуємо маслом і зверху посипаємо солодкою паприкою.
- Залишаємо м’ясо на обробній дошці на півгодини для маринування.
- Чистимо від лушпиння ріпчасту цибулю шаткуємо його тонкими полуколечками.
- Чистимо часник і нарізаємо поздовжніми скибочками.
- Духовку розігріваємо до 220 градусів.
- Фольгу нарізаємо великими квадратними шматочками, щоб зручно було загорнути м’ясо.
- На шматочки фольги кладемо порційно нашатковану цибулю.
- На цибулю кладемо підготовлені шматки м’яса.
- М’ясо шпигуємо часточками часнику. Можна полити стейки невеликою кількістю пива, що додасть їм особливий смак.
- Щільно загортаємо конвертиком фольгу на кожному стейку.
- Укладаємо шматочки на деко і відправляємо його в гарячу духовку.
- Запікаємо стейки протягом 40 хвилин.
- Потім фольгу розгортаємо і ще 10 хвилин запікаємо до рум’яної скоринки.
- Готові Стейки.
Їжте на здоров’я!
Рецепт соковитого шашлику з свинини
У даному рецепті вам пропонується приготувати шалено смачний, ароматний і соковитий шашлик в звичайній домашній духовці. Додамо до нього кілька крапель рідкого диму і буде «на природі».
Інгредієнти:
- Свинина – 0.6 кг
- Цибуля-ріпка – 2 шт.
- Паста томатна і рослинне масло – по 2 ч. л.
- Сіль і спеції для шашлику і суха аджика за смаком.
- Рідкий дим – 2-3 краплі.
Процес приготування:
- Промийте холодною водою м’ясо свинини (бажано шийну частину), просушіть кухонним рушником і поріжте на великі, як для шашлику, шматочки.
- Покладіть м’ясо в глибоку миску, додайте спеції для шашлику і добре перемішайте.
- Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими полуколечками і розімніть руками, щоб він дав свій сік.
- М’ясо трохи посоліть і додайте суху аджику. Покладіть до нього підготовлений цибулю, томатну пасту і налийте рослинне масло.
- М’ясо ще раз перемішайте і поставте на 3 години в холодильник для маринування.
- Після закінчення цього часу замариноване м’ясо перекладіть в шматок фольги, додайте до нього кілька крапель рідкого диму та помістіть його на деко. Фольгу щільно загорніть.
- Розігрійте духовку до 200°.
- Запікайте шашлик при даній температурі протягом півгодини.
- Потім фольгу зверху розкрийте, зменшіть температуру духовки до 180° і продовжуйте запікати шашлик ще півгодини.
- В кінці готування м’ясо посоліть за смаком і перемішайте.
- Шашлик готовий. Подавайте на стіл зі свіжими овочами і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Рецепт свинини, запеченої у фользі з овочами
Вашій увазі надається рецепт чудово смачною і красиво запеченої свинини з овочами. Цей рецепт має ім’я – «свинина-гармошка». Приготувати таку страву можна і до святкового столу, і для повсякденного меню.
Інгредієнти:
- М’ясо свинини – 0.5 кг.
- Солодкий перець і помідори – 2 шт. по
- Твердий сир – 200 р.
- Сіль, часник і спеції за смаком.
Процес приготування:
- Для приготування цієї страви візьміть саме м’ясну вирізку, промийте її водою і просушіть рушником.
- Гострим ножем зробіть глибокі надрізи в м’ясі через кожні 1,5 см і не доводьте розріз до підстави шматка.
- У вас вийде гарна «гармошка» з однакових шматочків м’яса, розташованих на загальній підставі.
- Помістіть м’ясо на шматок фольги і відразу на деко для запікання.
- Посипте його сіллю, спеціями і подрібненим на часничниці часником.
- Чудовий аромат дадуть такого м’яса прованські трави, орегано, чебрець і розмарин. Спеціями м’ясо добре натріть.
- Овочі (помідори і перець) промийте водою, видаліть плодоніжки і насіння перцю і нашаткуйте: помідори – не тонкими кільцями, перець – пластинками.
- Твердий сир наріжте на шматочки, відповідно до розміру надрізу. Любителі сиру можуть зробити сирні шматки товстими.
- Потім сформуйте красиву «гармошку». Для цього підготовлені овочі і сир помістіть в розрізи м’яса в суворій послідовності: перець, сир, помідор.
- Полийте м’ясо зверху невеликою кількістю рослинного масла і щільно загорніть краї фольги.
- Запікайте м’ясо при 200 градусах протягом 1 години.
- Потримайте м’ясо у вимкненій духовці ще хвилин 30 і виймайте його з фольги. На блюдо перекладіть його повністю шматком, щоб всі бачили вашу красу.
Їжте із задоволенням!