Соковита свинина запечена у фользі в духовці – 9 самих простих і смачних рецептів з фото покроково

Якщо ви задумали не фуршет, а повноцінний святковий стіл з холодними закусками, салатами і десертом, то в цьому сценарії свинина, запечена у фользі в духовці, стане по-справжньому центральним стравою. Вміння її приготувати – показник майстерності справжнього кулінара.

Покроковий рецепт соковитої свинини, запеченої у фользі в духовці

За пропонованим рецепту ви зможете приготувати соковите і смачне запечене у фользі м’ясо свинини для святкового столу і для повсякденних бутербродів. Секретом його смаколики є попереднє маринування м’яса в розсолі.

Час готування – 5 ч.

Порції – 7 шт.

Інгредієнти

  • Свинина 1.5 кг
  • Олія рослинна 1.5 ст. л.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Мед 2 ч. л.
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Соус для барбекю 3 ч. л.

Процес приготування:

  • Для запікання в фользі взяти шийну частину, карбонад або шматок окосту. М’ясо промити холодною водою і просушити кухонним рушником. Гострим ножем зробити на шматку м’яса кілька вертикальних надрізів для того, щоб воно просолилось в розсолі.
  • Підготовлене м’ясо помістити в глибоку ємність і повністю залити його охолодженим розсолом, звареним з розрахунку 1 л води – 1 ст. л. солі. Ємність прикрити кришкою або плівкою і поставити на 3 години в холодильник для маринування.
  • Після закінчення цього часу м’ясо вийняти з розсолу і ще раз обсушити рушником. В окрему мисочку покласти соус, мед і сухі приправи, додати подрібнений часник і все добре перемішати. Гірчицю поки не додавати. Цієї ароматною сумішшю добре натерти шматок м’яса.
  • Верхню сторону м’яса добре намазати гірчицею, щоб вийшла гарна запечена скоринка.
  • Підготовлене м’ясо помістити на змащений олією деко або у форму для запікання. Щільно закрити м’ясо шматочком фольги.
  • Поставити м’ясо для запікання в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Після закінчення цього часу перевірити м’ясо на готовність, проколовши його ножем. У готового м’яса сік прозорий. Якщо ще не готове, то продовжити запікання ще 20 хвилин. Потім зняти фольгу, включити в духовці режим гриля або конвекції або просто збільшити температуру і запікати м’ясо ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Потім потримати м’ясо кілька хвилин у вимкненій духовці і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Буженина з свинини у фользі

У даному рецепті вам пропонується приготувати дуже смачну буженину своїми рукам. Секрет цієї страви в тому, що м’ясо маринується зі спеціями протягом 12 годин, потім запікається і витримується в холодильнику протягом доби. Таке м’ясо вийде ніжним, соковитим і з дуже щільною текстурою.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний і червоний – по ½ ч. л.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти.
  • Шматок м’яса промийте холодною водою і ретельно просушіть, щоб абсолютно не було рідини на поверхні.
  • Почистіть від лушпиння часник і наріжте його на поздовжні слайсы.
  • Сухі спеції (перець і базилік) змішайте в окремій чашці. У цій суміші добре обваляйте часникові пластинки.
  • За допомогою гострого ножа наколіть м’ясо по всій поверхні і в ці надрізи помістіть часник.
  • Намажте м’ясо гірчицею, посипте залишилися спеціями і помістіть його в контейнер з щільною кришкою.
  • Поставте м’ясо для маринування на 12 годин у холодильник.
  • Після закінчення цього часу щільно загорніть м’ясо у фольгу і покладіть у форму для запікання.
  • Готуйте м’ясо при 180 градусах протягом 1,5 годин. Потім зменшіть температуру до 160 градусів і продовжуйте запікати ще 15-20 хвилин.
  • Запечене м’ясо залиште у вимкненій духовці на кілька годин.
  • Потім перекладіть його в шматок фольги і поставте на добу в холодильник.

Ваша смачна буженина готова. Їжте на здоров’я!

Соковита свинина, запечена з картоплею

Хоча сьогодні здивувати кого-небудь м’ясом з картоплею практично неможливо, все-таки це блюдо затребуване і дуже смачне. У даному рецепті вам пропонується запекти у фользі свинину, порізану шматочками разом з картоплею і зеленим цибулею. Готується страва просто і швидко.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0.5 кг.
  • Картопля – 9 шт.
  • Чорний перець, паприка і кмин – по 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 150 мл
  • Зелена цибуля – 2 пучка.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Картопля очистіть від шкірки, промийте холодною водою і нарізати на кружки до 1,5 см в товщину і обсушіть рушником.
  • Промийте шматок м’яса, також обсушити і порізати на середні кубики.
  • Покладіть м’ясо в миску, посоліть його, посипати приправами і добре перемішайте.
  • Форму для запікання або на деко застеліть великим шматочком фольги з «запасом» по краях.
  • Покладіть на фольгу нарізану картоплю, потім м’ясо зі спеціями і посипте все нашаткованою зеленою цибулею.
  • Налийте до м’яса потрібну кількість соняшникової олії і ще раз все добре перемішайте.
  • Фольгу щільно загорніть.
  • Запікайте м’ясо з картоплею при 180 градусах протягом 1,5 годин.
  • Після закінчення запікання перевірте м’ясо на готовність.
  • Для отримання золотистої скоринки апетитною перед закінченням запікання відкрийте фольгу зверху і потримайте страву в духовці ще 15 хвилин.
  • Подавайте до столу з солоними огірками, помідорами або грибами.

Приємного апетиту!

Свинина, запечена в духовці з сиром і помідорами

У даному рецепті вам пропонується запекти свинину у фользі з додаванням помідорів і сиру. У вас вийде і окреме смачне і соковите блюдо, і можна подати з відвареною картоплею. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Свинина – 0.5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Твердий сир – 150 р.
  • Свіжі помідори – 2 шт.
  • Сіль і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо свинини промийте холодною водою, обсушіть і наріжте поперек волокон на шматочки товщиною до 2 сантиметрів.
  • По своєму смаку посипте сіллю і спеціями.
  • Злегка відбийте м’ясо кухонним молоточком з обох сторін.
  • Деко для запікання застелити шматочком фольги, причому матова сторона повинна бути зовні.
  • На фольгу укладіть відбиті шматочки м’яса одним рівним шаром.
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями або півкільцями.
  • Покладіть нашатковану цибулю на м’ясо.
  • Помідори помийте, наріжте кружальцями і розкладіть поверх лука.
  • Посипте помідори сіллю і спеціями або дрібно нашаткованої зеленню.
  • Шматочок твердого сиру подрібніть на крупній тертці і посипте їм помідори.
  • Щільно закрийте м’ясо другим шматочком фольги.
  • Запікайте блюдо в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
  • Після закінчення цього часу фольгу зверху зніміть і продовжуйте запікати ще протягом 20 хвилин до повного розплавлення сиру.

Блюдо готове. Їжте на здоров’я!

Свинина, запечена в духовці з гірчицею

У даному рецепті вам пропонується приготувати смачну буженину з маринуванням і запіканням з гірчицею. Вона дуже ароматизує м’ясо, створює пікантну скоринку і перешкоджає витіканню соку.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини – 1 кг
  • Гірчиця зернятками – 2 ст. л.
  • Гірчиця їдальня і паприка – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зубки.
  • Сіль і чорний перець за смаком.

Процес приготування:

  • В окрему невелику ємність налийте олію, додайте до нього столову гірчицю і паприку в зазначених у рецепті кількостях, насипте сіль і чорний мелений перець і покладіть подрібнений часникодавку часник. Все ретельно змішайте. Кількість цих спецій можете змінити по своєму смаку.
  • Шматок м’яса, вибраний вами для запікання, помістіть в миску і добре натріть його з усіх сторін приготовленої ароматною пастою з спецій.
  • Поверх спецій рівномірно нанесіть на м’ясо зернову гірчицю.
  • Миску щільно закрийте харчовою плівкою і поставте в холодне місце для маринування на кілька годин, краще на всю ніч.
  • Після закінчення цього часу застеліть шматком фольги деко або спеціальну форму і акуратно, щоб не порушити шар гірчиці, перекладіть на неї мариноване м’ясо.
  • М’ясо щільно і повністю загорніть фольгою.
  • Духовку розігрійте до 250°. Помістіть в неї деко з м’ясом і запікайте протягом 20 хвилин. Запікати м’ясо краще всього на режимі «нижній нагрів, без конвекції».
  • Потім зменшіть температуру духовки до 170° і продовжите запікання ще 1,5 години. Вимкніть Духовку, дайте м’ясу «відпочити» 30 хвилин і можете подавати до столу в гарячому вигляді.
  • Охолоджене м’ясо чудово підійде для бутербродів.

Їжте на здоров’я!

Рецепт свинини, запеченої з часником

У даному рецепті вам пропонується запекти свинину з часником в маринаді з свіжого лимонного соку, паприки і рослинного масла. Додатково ароматизируем таке м’ясо чебрецем і розмарином. Свинина вийде ніжною і соковитою і не потребує попереднього маринуванні.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Часник – 4 зубки.
  • Лимон – 1 шт.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Сіль і чорний перець за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо (краще карбонад) промийте холодною водою і промокніть рушником всю рідину з поверхні, щоб воно було сухе.
  • Почистіть часник і поріжте його поздовжніми шматочками.
  • Шматок м’яса натріть з усіх сторін сіллю (приблизно 6 великих пучків).
  • Гострим ножем зробіть по всій поверхні м’яса надрізи і помістіть в них скибочки часнику, тобто нашпигуйте, що зробить м’ясо дуже ароматним.
  • У чашці змішайте сік одного лимона, соняшникова олія, мелену солодку паприку і чорний перець.
  • Отриманою сумішшю натріть м’ясо. Саме вона додасть м’ясу соковитість і ніжність.
  • Покладіть підготовлене м’ясо у форму для запікання, застелену шматком фольги.
  • Листочки чебрецю і розмарину дрібно поріжте і посипте ними м’ясо.
  • Фольгу щільно загорніть.
  • Запікайте свинину при 190° протягом 1 години.
  • Потім фольгу розгорніть, видалите чебрець і розмарин, інакше вони підгорять і продовжите запікання при температурі 240° ще 10 хвилин, щоб м’ясо покрилося рум’яною скоринкою.
  • Приготовану свинину з часником наріжте шматочками і подайте до столу з салатом зі свіжих овочів і будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Стейки з свинини в духовці

Вашій увазі надається ще один рецепт запеченої у фользі свинини – стейків. Секрет їх смаколики і соковитості укладений у правильному виборі м’яса. Візьміть для цього страви «мармурове» м’ясо з шийної частини туші.

Інгредієнти:

  • Філе шийної частини свинини – 0.5 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 3 шт.
  • Соняшникова (оливкова) олія – 50 мл
  • Часник – 4 зубки.
  • Сіль, паприка солодка і чорний перець за смаком.

Процес приготування:

  • Вибраний для запікання шматок свинини моєму холодною водою і рушником прибираємо всю вологу з поверхні.
  • Нарізаємо м’ясо на поперечні шматки товщиною не менше 2-3 сантиметрів.
  • Кожен шматок посипаємо сіллю з чорним перцем, потім намазуємо маслом і зверху посипаємо солодкою паприкою.
  • Залишаємо м’ясо на обробній дошці на півгодини для маринування.
  • Чистимо від лушпиння ріпчасту цибулю шаткуємо його тонкими полуколечками.
  • Чистимо часник і нарізаємо поздовжніми скибочками.
  • Духовку розігріваємо до 220 градусів.
  • Фольгу нарізаємо великими квадратними шматочками, щоб зручно було загорнути м’ясо.
  • На шматочки фольги кладемо порційно нашатковану цибулю.
  • На цибулю кладемо підготовлені шматки м’яса.
  • М’ясо шпигуємо часточками часнику. Можна полити стейки невеликою кількістю пива, що додасть їм особливий смак.
  • Щільно загортаємо конвертиком фольгу на кожному стейку.
  • Укладаємо шматочки на деко і відправляємо його в гарячу духовку.
  • Запікаємо стейки протягом 40 хвилин.
  • Потім фольгу розгортаємо і ще 10 хвилин запікаємо до рум’яної скоринки.
  • Готові Стейки.

Їжте на здоров’я!

Рецепт соковитого шашлику з свинини

У даному рецепті вам пропонується приготувати шалено смачний, ароматний і соковитий шашлик в звичайній домашній духовці. Додамо до нього кілька крапель рідкого диму і буде «на природі».

Інгредієнти:

  • Свинина – 0.6 кг
  • Цибуля-ріпка – 2 шт.
  • Паста томатна і рослинне масло – по 2 ч. л.
  • Сіль і спеції для шашлику і суха аджика за смаком.
  • Рідкий дим – 2-3 краплі.

Процес приготування:

  • Промийте холодною водою м’ясо свинини (бажано шийну частину), просушіть кухонним рушником і поріжте на великі, як для шашлику, шматочки.
  • Покладіть м’ясо в глибоку миску, додайте спеції для шашлику і добре перемішайте.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими полуколечками і розімніть руками, щоб він дав свій сік.
  • М’ясо трохи посоліть і додайте суху аджику. Покладіть до нього підготовлений цибулю, томатну пасту і налийте рослинне масло.
  • М’ясо ще раз перемішайте і поставте на 3 години в холодильник для маринування.
  • Після закінчення цього часу замариноване м’ясо перекладіть в шматок фольги, додайте до нього кілька крапель рідкого диму та помістіть його на деко. Фольгу щільно загорніть.
  • Розігрійте духовку до 200°.
  • Запікайте шашлик при даній температурі протягом півгодини.
  • Потім фольгу зверху розкрийте, зменшіть температуру духовки до 180° і продовжуйте запікати шашлик ще півгодини.
  • В кінці готування м’ясо посоліть за смаком і перемішайте.
  • Шашлик готовий. Подавайте на стіл зі свіжими овочами і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Рецепт свинини, запеченої у фользі з овочами

Вашій увазі надається рецепт чудово смачною і красиво запеченої свинини з овочами. Цей рецепт має ім’я – «свинина-гармошка». Приготувати таку страву можна і до святкового столу, і для повсякденного меню.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини – 0.5 кг.
  • Солодкий перець і помідори – 2 шт. по
  • Твердий сир – 200 р.
  • Сіль, часник і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Для приготування цієї страви візьміть саме м’ясну вирізку, промийте її водою і просушіть рушником.
  • Гострим ножем зробіть глибокі надрізи в м’ясі через кожні 1,5 см і не доводьте розріз до підстави шматка.
  • У вас вийде гарна «гармошка» з однакових шматочків м’яса, розташованих на загальній підставі.
  • Помістіть м’ясо на шматок фольги і відразу на деко для запікання.
  • Посипте його сіллю, спеціями і подрібненим на часничниці часником.
  • Чудовий аромат дадуть такого м’яса прованські трави, орегано, чебрець і розмарин. Спеціями м’ясо добре натріть.
  • Овочі (помідори і перець) промийте водою, видаліть плодоніжки і насіння перцю і нашаткуйте: помідори – не тонкими кільцями, перець – пластинками.
  • Твердий сир наріжте на шматочки, відповідно до розміру надрізу. Любителі сиру можуть зробити сирні шматки товстими.
  • Потім сформуйте красиву «гармошку». Для цього підготовлені овочі і сир помістіть в розрізи м’яса в суворій послідовності: перець, сир, помідор.
  • Полийте м’ясо зверху невеликою кількістю рослинного масла і щільно загорніть краї фольги.
  • Запікайте м’ясо при 200 градусах протягом 1 години.
  • Потримайте м’ясо у вимкненій духовці ще хвилин 30 і виймайте його з фольги. На блюдо перекладіть його повністю шматком, щоб всі бачили вашу красу.

Їжте із задоволенням!