Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Куряче заливне з овочами в домашніх умовах

Додати соковитості будь-якої страви допоможуть овочі. Крім того, вони чудово поєднуються з застиглим курячим бульйоном і м’ясом. Така закуска буде актуальна в будь-який час року.

Інгредієнти:

  • Курка (філе, окорок, крильця) – 1 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4-5 зубчиків.
  • Консервований горошок – 100 гр.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Капуста брокколі – 150 гр.
  • Петрушка – невеликий пучок.
  • Желатин – 30 гр.
  • Перець духмяний горошком – 10 шт.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Лавровий лист – 3-4 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче м’ясо промиваємо разом з цибулею, морквою, часником, кладемо в каструлю і заливаємо водою, солимо, посипаємо спеціями. Ставимо варитися на середньому вогні під кришкою. Час варіння 1-1,5 години, коли вода закипить, постійно знімаємо з поверхні піну, що утворюється. Коли звариться морква, її потрібно дістати з бульйону
  • Брокколі варимо окремо. У каструлю з киплячою водою кладемо суцвіття капусти, трохи солимо і варимо 7-10 хвилин. Потім відразу перекладаємо брокколі в крижану воду, так капуста не втратить свій яскравий колір. Потім нарізаємо впоперек тонкими смужками.
  • Болгарський перець ріжемо на невеликі квадратики.
  • З бульйону дістаємо м’ясо, сам бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю.
  • Желатин розвести в склянці гарячого бульйону і виливаємо його назад до решти бульйону, добре перемішуємо.
  • На дно форми для заливного виливаємо трохи бульйону, потім кладемо кружечки вареної моркви, листя петрушки і болгарський перець, заливаємо бульйоном і ставимо в холодильник, щоб цей шар трохи застиг. Наступним шаром кладемо куряче м’ясо, наливаємо бульйон так, щоб м’ясо під ним зникло і також ставимо в холодильник. Потім викладаємо шар консервованого зеленого горошку і брокколі, виливаємо весь бульйон, що залишився, прибираємо блюдо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.
  • Форму з заливним занурюємо в гарячу воду на 5-10 секунд, потім перевертаємо і викладаємо заливне на блюдо, в якому будемо подавати його до столу.
  • Приємного апетиту!