Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Куряче заливне з овочами в домашніх умовах
Додати соковитості будь-якої страви допоможуть овочі. Крім того, вони чудово поєднуються з застиглим курячим бульйоном і м’ясом. Така закуска буде актуальна в будь-який час року.
Інгредієнти:
Курка (філе, окорок, крильця) – 1 кг.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 4-5 зубчиків.
Консервований горошок – 100 гр.
Болгарський перець – 1 шт.
Капуста брокколі – 150 гр.
Петрушка – невеликий пучок.
Желатин – 30 гр.
Перець духмяний горошком – 10 шт.
Перець чорний – за смаком.
Лавровий лист – 3-4 шт.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Куряче м’ясо промиваємо разом з цибулею, морквою, часником, кладемо в каструлю і заливаємо водою, солимо, посипаємо спеціями. Ставимо варитися на середньому вогні під кришкою. Час варіння 1-1,5 години, коли вода закипить, постійно знімаємо з поверхні піну, що утворюється. Коли звариться морква, її потрібно дістати з бульйону
Брокколі варимо окремо. У каструлю з киплячою водою кладемо суцвіття капусти, трохи солимо і варимо 7-10 хвилин. Потім відразу перекладаємо брокколі в крижану воду, так капуста не втратить свій яскравий колір. Потім нарізаємо впоперек тонкими смужками.
Болгарський перець ріжемо на невеликі квадратики.
З бульйону дістаємо м’ясо, сам бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю.
Желатин розвести в склянці гарячого бульйону і виливаємо його назад до решти бульйону, добре перемішуємо.
На дно форми для заливного виливаємо трохи бульйону, потім кладемо кружечки вареної моркви, листя петрушки і болгарський перець, заливаємо бульйоном і ставимо в холодильник, щоб цей шар трохи застиг. Наступним шаром кладемо куряче м’ясо, наливаємо бульйон так, щоб м’ясо під ним зникло і також ставимо в холодильник. Потім викладаємо шар консервованого зеленого горошку і брокколі, виливаємо весь бульйон, що залишився, прибираємо блюдо в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.
Форму з заливним занурюємо в гарячу воду на 5-10 секунд, потім перевертаємо і викладаємо заливне на блюдо, в якому будемо подавати його до столу.