Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково
Якщо ви роздумуєте над тим, як приготувати низькокалорійний, ситний і корисний обід, то спробуйте зробити рибні котлети з минтая. Найчастіше минтай здається сухим тим, хто не дотримується суворої дієти. Тоді урізноманітнити його смак, підвищити соковитість і жирність можна, якщо використовувати деякі тонкощі і хитрощі при приготуванні.
Смачний рецепт котлет з фаршу минтая на сковороді
Вашій увазі надається найпростіший і найбільш поширений рецепт приготування таких котлет. Для соковитості і м’якості додамо в рибний фарш білий хліб. За бажанням можна додати в котлети будь-яку зелень і приправи для риби. Смажені котлети на сковорідці всередині будуть соковитими, а зовні покриті хрусткою скоринкою.
Час готування – 1 ч.
Порції – 8 шт.
Інгредієнти
Минтай 500 гр.
Білий хліб 7 скибочок
Молоко коров’яче 1 стакан
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Яйце куряче 1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Зелень за смаком
Процес приготування:
Кладемо скибочки білого хліба в окрему миску і заливаємо їх молоком. Кількість хліба беремо у відношенні до риби 1:3, щоб котлети були не зовсім хлібними. Філе минтая ріжемо шматочками. Чистимо цибулину і розрізаємо на дві частини.
Половинку цибулини ріжемо кубиками і смажимо на розігрітій олії до золотистого кольору. Смажену цибулю додасть котлет особливу насолоду.
Минтай разом з другою половинкою цибулини перекручуємо на м’ясорубці з середньою ґратами.
Кладемо рибний фарш в миску, додаємо до неї замочений і віджатий білий хліб, смажену цибулю і дрібно нашатковану зелень. Додаємо у фарш яйце.
Фарш посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком і добре перемішуємо до однорідного стану.
Мокрими руками або ложкою робимо з фаршу котлети.
Котлети акуратно обвалюють у панірувальних сухарях і розкладаємо на обробній дошці.
Добре розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо котлети з усіх боків до рум’яної скоринки.
Красиві рибні котлети з апетитною хрусткою скоринкою готові.
Їжте на здоров’я!
Рибні котлети з філе минтая в духовці
У даному рецепті вам пропонується запекти ці котлети в духовці замість традиційного смаження на сковороді. У фарш додати вівсяні пластівці. У вас вийде смачне дієтичне блюдо, яке сподобається навіть дітям.
Інгредієнти:
Минтай – 3 тушки.
Цибулю і яйце – 1 шт.
Молоко і вівсяні пластівці – по ½ ст.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
Насипте в чашку вівсяні пластівці і залийте їх молоком для набухання.
Почистіть від лушпиння цибулину.
Рибу помийте, обробити на філе і подрібніть разом з цибулиною на м’ясорубці або в чаші блендера.
Приготований фарш покласти в окрему миску і по своєму смаку посипте сіллю і чорним меленим перцем.
Потім вбийте у фарш яйце, додайте замочені пластівці, слив з них залишки молока.
Фарш добре перемішайте. Якщо вийшов трохи рідким, додайте до нього 2-3 столові ложки борошна і ще раз перемішайте.
Застеліть папером для випічки деко і змастіть його невеликою кількістю масла.
Мокрими руками сформуйте з фаршу невеликі котлети, обсипте їх паніровкою або борошном і розкладіть на деку.
Запікайте рибні котлети в духовці при 200° протягом півгодини.
Подайте до таких котлет сметанний соус зі свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Домашні котлети з минтая з манкою
У цьому рецепті вам пропонується в рибних котлетах замінити білий хліб манною крупою. Котлети з манкою вийдуть більш повітряними і ніжними. Форму вони тримають добре, не дивуйтеся.
Інгредієнти:
Минтай – 0.5 кг (3 тушки).
Манна крупа – 4 ст. л.
Цибулю і яйце – 1 шт.
Вершки – ½ ст.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
Тушки минтая добре промиваємо і відокремлюємо м’ясо від кісточок.
Подрібнюємо минтай, попередньо порізавши його на невеликі шматочки, в чаші блендера на невеликій швидкості.
Приготований фарш перекладаємо в окремий посуд.
Чистимо цибулину, також подрібнюємо в блендері і додаємо до рибного фаршу.
У приготовлений фарш розбиваємо яйце, додаємо манну крупу і наливаємо вершки у вказаній в рецепті кількості.
Фарш посипаємо по своєму смаку сіллю і чорним меленим перцем і добре перемішуємо, щоб вийшов однорідної консистенції.
Потім поміщаємо посуд з фаршем на одну годину в холодильник, щоб набухла манна крупа.
Через годину мокрими руками робимо з фаршу невеликі круглі котлетки і обсипаємо їх паніровкою або борошном з усіх боків.
Розігріваємо сковорідку з олією і смажимо у ньому котлети до рум’яного кольору. До таких котлет можете подати будь-який гарнір, так і в холодному стані вони будуть дуже смачними.
Їжте на здоров’я!
Дієтичні рибні котлети для дітей
Вашій увазі надається рецепт смачних, корисних і низькокалорійних рибних котлет, призначених спеціально для маленьких дітей. На гарнір можна зварити гречку, картопляне пюре або макарони. Оскільки готуємо для дітей, то беремо тільки якісні та свіжі продукти.
Інгредієнти:
Минтай – 0.5 кг.
Яйце і цибулю – по 1 шт.
Білий хліб – 7 скибочок.
Молоко – 1/3 ст.
Сіль за смаком.
Процес приготування:
Спочатку замочуємо в молоці скибочки білого хліба.
Тушки минтая обробляємо на філе, ретельно видаляючи хребет, шкіру і дрібні кісточки. Потім філе промиваючи, видаляємо серветками зайву вологу і нарізаємо його на шматочки.
Чистимо цибулину і дуже дрібно подрібнюємо її в чашу блендера.
Потім подрібнюємо в блендері шматочки риби до стану однорідного фаршу.
Рибний фарш разом з подрібненою цибулею перекладаємо в окремий посуд.
Додаємо до нього віджатий білий хліб, вбиваємо яйце і трохи посипаємо сіллю.
Фарш добре вимішуємо і залишаємо на одну годину для дозрівання.
Потім з приготованого фаршу робимо однакові котлетки, бажано невеликі, адже для дітей.
Котлетки обсипаємо паніровкою або борошном.
Застеляємо папером для випічки деко і розкладаємо на ньому котлетки.
Запікаємо котлети в духовці при 180° протягом 25 хвилин.
Обов’язково готуємо до таких котлеткам соус і будь-який гарнір.
Блюдо готове. Можна годувати дітей.
Їжте на здоров’я!
Простий рецепт котлет з минтая на пару
За цим рецептом ви можете приготувати рибні котлети з допомогою паро — або мультиварки. Страви на пару набагато корисніше, так як в них повністю зберігаються поживні речовини. До того ж вони низькокалорійні, що важливо для дієтичного і дитячого харчування.
Інгредієнти:
Минтай – 3 тушки.
Яйце – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Білий хліб – 3 скибочки.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
Попередньо розморозьте рибу. Це краще робити в холодильнику.
Потім рибу обробити на філе, видаливши шкіру і всі кісточки.
Рибне філе перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть в чаші блендера, але такий фарш буде рідким. Тому краще рибу порізати ножем на маленькі шматочки.
Очистіть цибулину і також дрібно нашаткуйте. Цибулю можна подрібнити в блендері або натерти на тертці.
Скибочки білого хліба залийте на кілька хвилин водою або молоком.
В окремий посуд покладіть рибний фарш. Додайте подрібнену цибулю і віджатий від зайвої рідини хліб, вбийте яйця і посипте фарш сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Фарш ретельно вимісити до однорідного стану.
У ємність для готування на пару налийте чисту воду, закип’ятіть її і встановіть решітку-пароварку.
З приготованого фаршу зробіть акуратні невеликі котлети, запаніруйте їх у борошні і покладіть на решітку.
Готуйте котлети на пару під закритою кришкою протягом 25 хвилин.
До таких рибних котлет з минтая на гарнір подайте картопляне пюре або макарони і обов’язково салат зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рибних котлет з салом
У даному рецепті вам пропонується додати у фарш з минтая свиняче сало. Воно додасть котлет незвичайний ніжний та делікатний смак і повністю нівелює рибний присмак. Також за бажанням у фарш можна додати обсмажені моркву і цибулю. У вас вийде чудове блюдо і для повсякденного, і для святкового столу.
Інгредієнти:
Філе минтая – 1.5 кг.
Свіже свиняче сало – 400 р.
Яйце і цибуля – 2 шт. по
Часник – 1 головка.
Чорний мелений перець і сіль за смаком.
Панірувальні сухарі і масло для смаження.
Процес приготування:
Попередньо розморожуємо в холодильнику філе риби або цілі тушки.
Тушки обробляємо на філе, ретельно видаляючи всі кісточки. Промиваємо рибу і обсушуємо рушником.
Рибу і свиняче сало нарізаємо на середні шматочки.
Чистимо від луски цибулин і головку часнику.
В чаші блендера або кухонного комбайна подрібнюємо рибу разом з цибулею і часником і салом.
Отриманий фарш кладемо в глибоку миску.
Додаємо до нього яйця, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Фарш ретельно вимішуємо до однорідної текстури і відбиваємо.
Формуємо з фаршу красиві однакові за розміром котлети і паніруємо їх у сухарях.
Смажимо котлети на маленькому вогні і на добре розігрітій олії до отримання золотистої скоринки з усіх боків.
Їжте на здоров’я!
Дуже смачні рубані котлети з минтая
У цьому рецепті вам пропонується приготувати рибні котлети з минтая, нарізаного на маленькі шматочки. У таких котлетах буде добре відчуватися смак риби, і вони будуть схожі на ніжні і соковиті оладки. Спробуйте, це дійсно дуже смачно.
Інгредієнти:
Філе минтая – 800 р.
Яйце – 3 шт.
Батон або білий хліб – 2 скибочки.
Цибуля – 1 шт.
Вершки і майонез – 2 ст. л.
Борошно – 5 ст. л.
Сіль і чорний мелений перець за смаком.
Процес приготування:
Філе минтая попередньо розморозьте в холодильнику, потім промийте і наріжте гострим ножем на невеликі шматочки. Покладіть нарізану рибу в миску.
Почистіть від лушпиння цибулину і розріжте її на кілька шматочків.
У чашу блендера покладіть скибочки білого хліба, залийте їх вершками і трохи почекайте, щоб хліб розмокнув. Потім покладіть в чашу нарізану цибулю і все подрібніть до стану кашки.
Отриману масу перекладіть до рибного фаршу.
У фарш вбийте курячі яйця, додайте майонез і насипте борошно в зазначених у рецепті кількостях.
Додайте у фарш за своїм смаком сіль і чорний мелений перець і масу ретельно перемішайте. Якщо фарш вийшов недостатньо тугий, то додайте ще трохи борошна.
Залиште фарш на 1-2 години, щоб борошно набухла і фарш дозрів.
Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом.
Фарш викладайте на сковорідку ложкою, формуючи його у вигляді оладок.
Обсмажте котлети з одного боку на сильному вогні, потім переверніть їх і на маленькому вогні, прикривши сковорідку кришкою, смажте до повної готовності.
Приготовлені котлети подавайте до столу гарячими і з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Соковиті рибні котлети з минтая в мультиварці
Вашій увазі надається цікавий рецепт приготування рибних котлет з фаршу минтая. У фарш додаємо натерту моркву. А кожну котлету покладемо по шматочку сиру і запечемо їх в мультиварці. Дані інгредієнти, ідеально поєднуючись, додадуть страві особливого смаку.
Інгредієнти:
Філе минтая – 0.5 кг.
Білий хліб – 4 скибочки.
Яйце, цибуля і морква – по 1 шт.
Твердий сир – 55 р.
Вершки – 2 ст. л.
Борошно – 2 ст. л.
Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
Попередньо розморозьте рибне філе в холодильнику або холодній воді і потім добре відіжміть з нього зайву рідину.
Замочіть у вершках скибочки білого хліба.
Рибне філе порізати на шматочки і подрібнити на м’ясорубці або в чаші блендера. Перекладіть отриманий фарш в окремий посуд.
Почистіть цибулю і морквину, і промийте їх. Потім цибулю дрібно наріжте, моркву подрібнити на крупній тертці і покладіть їх до фаршу.
Додайте у фарш яйце і замочений білий хліб.
Фарш посипте сіллю і спеціями за смаком і добре перемішайте до однорідності.
Наріжте сир на поздовжні шматочки.
Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте з фаршу котлети, помістивши всередину по шматочку сиру. Котлети обваляйте в пшеничного борошні, хоча можна взяти панірувальні сухарі, манку або вівсяну муку.
В мультиварці встановіть програму «Випічка» на 30 хвилин і налийте в келих трохи рослинного масла.
Обсмажте котлети по 15 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
Подайте до столу гарячими і з будь-яким смачним гарніром.
Приємного апетиту!
Ніжні котлети з минтая з підливою
У даному рецепті вам пропонується приготувати рибні котлети з фаршу минтая в томатній підливці, хоча підлива може бути й іншою. Готуємо її зі свіжих помідорів або томатної пасти. У вас вийде смачне і ароматне блюдо для домашнього обіду або вечері.
Інгредієнти:
Минтай – 3 тушки.
Цибуля – 2 шт.
Часник – 2-3 зубки.
Білий хліб – 5-6 скибочок.
Молоко – 3 ст. л.
Яйце і морква – по 1 шт.
Свіжі помідори – 5-6 шт.
Сіль і спеції (паприка, чорний мелений перець або прованські трави) за смаком.
Процес приготування:
Спочатку розморожуємо рибу і розділяємо її на філе, видаливши шкіру і всі кісточки, і нарізаємо її на шматочки.
Замочуємо в молоці скибочки білого хліба.
Чистимо цибулини, моркву і часник. Цибулю шаткуємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
Половину шинкованої лука обсмажуємо до золотистого кольору.
У чашу блендера або кухонного комбайна кладемо шматочки минтая, додаємо до неї замочений білий хліб, обсмажений цибулю і зубки часнику.
Рибу посипаємо сіллю і спеціями і подрібнюємо до однорідного стану.
З отриманого фаршу робимо котлети, обвалюємо їх у паніровці або борошні й обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору.
Потім перекручуємо на м’ясорубці або в блендері свіжі помідори.
На сковорідці смажимо терту моркву і залишився цибулю, додаємо до них подрібнені помідори і протягом декількох хвилин тушкуємо соус, посипати його сіллю і додавши листочок лавра.
Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо на неї обсмажені котлети.
Заливаємо котлети томатною підливою і запікаємо страву в духовці при 180°С протягом 20 хвилин.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт котлет з минтая і горбуші
У даному рецепті вам пропонується приготувати рибні котлети з минтая і горбуші в рівних пропорціях. У вас вийде блюдо з високими смаковими якостями, і ви порадуєте своїх близьких відмінним вечерею. Рецепт нескладний і не потребує багато часу.
Інгредієнти:
Філе горбуші і минтая – по 0.5 кг.
Яйце і цибуля – 2 шт. по
Морква – 1 шт.
Манна крупа, молоко – по 2 ст. л.
Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
В окрему чашку насипте манну крупу і залийте її молоком для набухання.
Почистіть цибулини і моркву. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
Попередньо розморожене рибне філе минтая і горбуші промийте холодною водою, обсушити паперовим рушником і поріжте на шматочки.
Рибу перекрутіть на фарш з допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна.
Фарш перекладіть в миску.
Додайте до нього замочену манку, яйця і подрібнені цибуля та морква.
Фарш по своєму смаку посоліть і посипте спеціями, а потім добре перемішайте і кілька разів відбийте.
Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом.
Столовою ложкою викладайте фарш на розігріту сковорідку, формуючи акуратні котлетки.
Обсмажте котлети на невеликому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.
На гарнір до цих котлет зваріть картоплю і приготуйте овочевий салат.