Котлети з минтая – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Якщо ви роздумуєте над тим, як приготувати низькокалорійний, ситний і корисний обід, то спробуйте зробити рибні котлети з минтая. Найчастіше минтай здається сухим тим, хто не дотримується суворої дієти. Тоді урізноманітнити його смак, підвищити соковитість і жирність можна, якщо використовувати деякі тонкощі і хитрощі при приготуванні.

Смачний рецепт котлет з фаршу минтая на сковороді

Вашій увазі надається найпростіший і найбільш поширений рецепт приготування таких котлет. Для соковитості і м’якості додамо в рибний фарш білий хліб. За бажанням можна додати в котлети будь-яку зелень і приправи для риби. Смажені котлети на сковорідці всередині будуть соковитими, а зовні покриті хрусткою скоринкою.

Час готування – 1 ч.

Порції – 8 шт.

Інгредієнти

  • Минтай 500 гр.
  • Білий хліб 7 скибочок
  • Молоко коров’яче 1 стакан
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  • Кладемо скибочки білого хліба в окрему миску і заливаємо їх молоком. Кількість хліба беремо у відношенні до риби 1:3, щоб котлети були не зовсім хлібними. Філе минтая ріжемо шматочками. Чистимо цибулину і розрізаємо на дві частини.
  • Половинку цибулини ріжемо кубиками і смажимо на розігрітій олії до золотистого кольору. Смажену цибулю додасть котлет особливу насолоду.
  • Минтай разом з другою половинкою цибулини перекручуємо на м’ясорубці з середньою ґратами.
  • Кладемо рибний фарш в миску, додаємо до неї замочений і віджатий білий хліб, смажену цибулю і дрібно нашатковану зелень. Додаємо у фарш яйце.
  • Фарш посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком і добре перемішуємо до однорідного стану.
  • Мокрими руками або ложкою робимо з фаршу котлети.
  • Котлети акуратно обвалюють у панірувальних сухарях і розкладаємо на обробній дошці.
  • Добре розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо котлети з усіх боків до рум’яної скоринки.
  • Красиві рибні котлети з апетитною хрусткою скоринкою готові.

Їжте на здоров’я!