Якщо ви роздумуєте над тим, як приготувати низькокалорійний, ситний і корисний обід, то спробуйте зробити рибні котлети з минтая. Найчастіше минтай здається сухим тим, хто не дотримується суворої дієти. Тоді урізноманітнити його смак, підвищити соковитість і жирність можна, якщо використовувати деякі тонкощі і хитрощі при приготуванні.
Смачний рецепт котлет з фаршу минтая на сковороді
Вашій увазі надається найпростіший і найбільш поширений рецепт приготування таких котлет. Для соковитості і м’якості додамо в рибний фарш білий хліб. За бажанням можна додати в котлети будь-яку зелень і приправи для риби. Смажені котлети на сковорідці всередині будуть соковитими, а зовні покриті хрусткою скоринкою.
Час готування – 1 ч.
Порції – 8 шт.
Інгредієнти
- Минтай 500 гр.
- Білий хліб 7 скибочок
- Молоко коров’яче 1 стакан
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Кладемо скибочки білого хліба в окрему миску і заливаємо їх молоком. Кількість хліба беремо у відношенні до риби 1:3, щоб котлети були не зовсім хлібними. Філе минтая ріжемо шматочками. Чистимо цибулину і розрізаємо на дві частини.
- Половинку цибулини ріжемо кубиками і смажимо на розігрітій олії до золотистого кольору. Смажену цибулю додасть котлет особливу насолоду.
- Минтай разом з другою половинкою цибулини перекручуємо на м’ясорубці з середньою ґратами.
- Кладемо рибний фарш в миску, додаємо до неї замочений і віджатий білий хліб, смажену цибулю і дрібно нашатковану зелень. Додаємо у фарш яйце.
- Фарш посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком і добре перемішуємо до однорідного стану.
- Мокрими руками або ложкою робимо з фаршу котлети.
- Котлети акуратно обвалюють у панірувальних сухарях і розкладаємо на обробній дошці.
- Добре розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо котлети з усіх боків до рум’яної скоринки.
- Красиві рибні котлети з апетитною хрусткою скоринкою готові.
Їжте на здоров’я!