Соковиті і м’які котлети з індички можна приготувати на звичайній сковороді, використовуючи звичні для цього м’ясної страви інгредієнти. М’ясо індички славиться своїми корисними властивостями: воно нежирне, добре засвоюється, не містить алергенів. Тому котлети з цього м’яса підходять навіть для дитячого і дієтичного харчування. Філе індички може перекручуватися в фарш або використовуватися в рубленому вигляді.
М’які і соковиті котлети з індички на сковороді
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 4.
У цьому рецепті фарш готується власноруч з філе індички. Одним із секретів соковитості страви додати у фарш сирого картоплі, також важливо запанірувати котлети перед смаженням, щоб не дати витекти соку.
Інгредієнти
- Філе індички 400 гр.
- Картопля 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Сухарі панірувальні 150 гр.
- Масло рослинне для смаження
- Сіль, перець, часник, кріп за смаком
Процес приготування:
- Перекручене через м’ясорубку або подрібнені в блендері м’ясо індички змішати з рубаним луком. При бажанні, отримати максимально соковиті і ситні котлети можна, скрутивши разом з индюшиным філе шматочок свинячого сала.
- Часник видавити у фарш, посолити і перемішати.
- Картопля, протертий на дрібній тертці, теж викласти на фарш. Його можна додати більше, це збільшить обсяг заготівлі для котлет і зробить їх консистенцію більш ніжною.
- Кріп, свіжий або заморожений, подрібнити і змішати з фаршем. Не шкодуйте зелені для цієї страви, вона дуже вдало гармонує з индюшиной.
- Вбити в масу яйце, приправити перцем та іншими спеціями за бажанням. Отриманий фарш добре вимісити, а при можливості навіть відбити, помістивши його в пакет і б’ючи об робочу поверхню кілька хвилин.
- Для зручної панірування висипати панірувальні сухарі в простору ємність.
- Ліпити котлети з фаршу і поміщати в ємність з сухарями, намагаючись запанірувати заготівлю ретельно з усіх боків.
- Викласти сформовані котлетки в сковороду з гарячим маслом і смажити на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Рум’яні индюшиные котлети подавати з овочами, зеленню, улюбленим гарніром і соусом.
Приємного апетиту!