Соковиті і м'які котлети з індички на сковороді – 6 рецептів з фото покроково

Соковиті і м’які котлети з індички можна приготувати на звичайній сковороді, використовуючи звичні для цього м’ясної страви інгредієнти. М’ясо індички славиться своїми корисними властивостями: воно нежирне, добре засвоюється, не містить алергенів. Тому котлети з цього м’яса підходять навіть для дитячого і дієтичного харчування. Філе індички може перекручуватися в фарш або використовуватися в рубленому вигляді.

М’які і соковиті котлети з індички на сковороді

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 4.

У цьому рецепті фарш готується власноруч з філе індички. Одним із секретів соковитості страви додати у фарш сирого картоплі, також важливо запанірувати котлети перед смаженням, щоб не дати витекти соку.

Інгредієнти

  • Філе індички 400 гр.
  • Картопля 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 головка
  • Сухарі панірувальні 150 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль, перець, часник, кріп за смаком

Процес приготування:

  • Перекручене через м’ясорубку або подрібнені в блендері м’ясо індички змішати з рубаним луком. При бажанні, отримати максимально соковиті і ситні котлети можна, скрутивши разом з индюшиным філе шматочок свинячого сала.
  • Часник видавити у фарш, посолити і перемішати.
  • Картопля, протертий на дрібній тертці, теж викласти на фарш. Його можна додати більше, це збільшить обсяг заготівлі для котлет і зробить їх консистенцію більш ніжною.
  • Кріп, свіжий або заморожений, подрібнити і змішати з фаршем. Не шкодуйте зелені для цієї страви, вона дуже вдало гармонує з индюшиной.
  • Вбити в масу яйце, приправити перцем та іншими спеціями за бажанням. Отриманий фарш добре вимісити, а при можливості навіть відбити, помістивши його в пакет і б’ючи об робочу поверхню кілька хвилин.
  • Для зручної панірування висипати панірувальні сухарі в простору ємність.
  • Ліпити котлети з фаршу і поміщати в ємність з сухарями, намагаючись запанірувати заготівлю ретельно з усіх боків.
  • Викласти сформовані котлетки в сковороду з гарячим маслом і смажити на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
  • Рум’яні индюшиные котлети подавати з овочами, зеленню, улюбленим гарніром і соусом.

Приємного апетиту!