Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати холодець з курки без желатину?
Щоб зробити холодець не використовуючи желатин, для бульйону потрібно використовувати ті частини курки, які містять велику кількість дрібних кісточок і сухожиль. Це забезпечить гарний застигання желе.
Інгредієнти:
Куряче ніжки і крильця – 500-600 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1-2 шт.
Стебло селери – 1 шт.
Перець горошком (чорний, запашний) – 10-20 шт.
Часник – 6-8 зубчиків.
Яйце – 1-2 шт.
Зелений горошок – для прикраси
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Курячі ніжки і крильця кладемо в каструлю, заливаємо водою. Цибулю, моркву і часник очищаємо, кладемо до м’яса, селера також відправляємо в каструлю, додаємо спеції, сіль, ставимо на плиту. У процесі варіння з поверхні води знімаємо піну. Варимо бульйон приблизно 2,5-3 години.
Яйця варимо круто, очищаємо від шкаралупи, їх будемо використовувати для прикраси.
З готового бульйону дістаємо моркву і курку, бульйон проціджуємо через марлю або сито. Варену моркву ріжемо кружечками, куряче м’ясо відокремлюємо від кісток, яйця ріжемо на половинки або четвертинки.
Розкладаємо інгредієнти заливного по мисках, можна це робити шарами або в довільному порядку. На дно кладемо моркву, яйця, консервований горошок і м’ясо, заливаємо бульйоном, чекаємо поки бульйон охолоне і відправляємо заливне в холодильник. Застигле страву подаємо до столу.