Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати холодець з курки без желатину?

Щоб зробити холодець не використовуючи желатин, для бульйону потрібно використовувати ті частини курки, які містять велику кількість дрібних кісточок і сухожиль. Це забезпечить гарний застигання желе.

Інгредієнти:

  • Куряче ніжки і крильця – 500-600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Перець горошком (чорний, запашний) – 10-20 шт.
  • Часник – 6-8 зубчиків.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Зелений горошок – для прикраси
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Курячі ніжки і крильця кладемо в каструлю, заливаємо водою. Цибулю, моркву і часник очищаємо, кладемо до м’яса, селера також відправляємо в каструлю, додаємо спеції, сіль, ставимо на плиту. У процесі варіння з поверхні води знімаємо піну. Варимо бульйон приблизно 2,5-3 години.
  • Яйця варимо круто, очищаємо від шкаралупи, їх будемо використовувати для прикраси.
  • З готового бульйону дістаємо моркву і курку, бульйон проціджуємо через марлю або сито. Варену моркву ріжемо кружечками, куряче м’ясо відокремлюємо від кісток, яйця ріжемо на половинки або четвертинки.
  • Розкладаємо інгредієнти заливного по мисках, можна це робити шарами або в довільному порядку. На дно кладемо моркву, яйця, консервований горошок і м’ясо, заливаємо бульйоном, чекаємо поки бульйон охолоне і відправляємо заливне в холодильник. Застигле страву подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!