Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати холодець з курячого рулету?
Святкові страви ми завжди прагнемо зробити більш оригінальними і красивими, ніж зазвичай. Заливне з курячого рулету за цим рецептом займе почесне місце на столі і припаде до смаку вашим гостям і близьким.
Інгредієнти:
Курячі стегенця – 800 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 2 шт.
Яйця – 2 шт.
Перець горошком – 8 шт.
Перець мелений – за смаком.
Лавровий лист – 3-4 шт.
Часник – 3 зубчики.
Желатин – 30 гр.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Лимонний сік – 1 ст. л.
Процес приготування:
З курячих стегон видаляємо кістки, м’якоть відбиваємо, солимо, перчимо.
Моркву очищаємо і ріжемо на тонкі смужки.
Яйця збиваємо, солимо і перчимо. Смажимо їх на невеликій кількості олії млинцем.
На харчову плівку викладаємо м’ясо, зверху кладемо яєчний млинець, потім кладемо моркву. Загортаємо рулет, скріплюємо його нитками в декількох місцях, щоб він не розвалився. Рулет варимо у великій кількості води разом з цибулиною, запашним перцем, лавровим листом і часником. Час приготування близько одне години. За кілька хвилин до готовності пробуємо на сіль бульйон і при необхідності солимо.
Готовий рулет дістаємо з каструлі. Бульйон буде використовуватись для заливного, тому проціджуємо його і змішуємо з желатином, додаємо лимонний сік.
З рулету знімаємо нитка, розрізаємо його на скибочки товщиною 1-1,5 сантиметра. Викладаємо їх на дно великого блюда і заливаємо бульйоном, так щоб шматочки рулету на 0,5 сантиметра були покриті бульйоном. Ставимо блюдо в холодильник, де воно повністю застигне. Перед тим, як подати страву гостям, розрізаємо заливне на порції за кількістю шматків рулету. Для прикраси добре підійдуть великі листя петрушки.