Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати холодець з курячого рулету?

Святкові страви ми завжди прагнемо зробити більш оригінальними і красивими, ніж зазвичай. Заливне з курячого рулету за цим рецептом займе почесне місце на столі і припаде до смаку вашим гостям і близьким.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця – 800 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Перець горошком – 8 шт.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 3-4 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Желатин – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • З курячих стегон видаляємо кістки, м’якоть відбиваємо, солимо, перчимо.
  • Моркву очищаємо і ріжемо на тонкі смужки.
  • Яйця збиваємо, солимо і перчимо. Смажимо їх на невеликій кількості олії млинцем.
  • На харчову плівку викладаємо м’ясо, зверху кладемо яєчний млинець, потім кладемо моркву. Загортаємо рулет, скріплюємо його нитками в декількох місцях, щоб він не розвалився. Рулет варимо у великій кількості води разом з цибулиною, запашним перцем, лавровим листом і часником. Час приготування близько одне години. За кілька хвилин до готовності пробуємо на сіль бульйон і при необхідності солимо.
  • Готовий рулет дістаємо з каструлі. Бульйон буде використовуватись для заливного, тому проціджуємо його і змішуємо з желатином, додаємо лимонний сік.
  • З рулету знімаємо нитка, розрізаємо його на скибочки товщиною 1-1,5 сантиметра. Викладаємо їх на дно великого блюда і заливаємо бульйоном, так щоб шматочки рулету на 0,5 сантиметра були покриті бульйоном. Ставимо блюдо в холодильник, де воно повністю застигне. Перед тим, як подати страву гостям, розрізаємо заливне на порції за кількістю шматків рулету. Для прикраси добре підійдуть великі листя петрушки.
  • Приємного апетиту!