Ліниві голубці на відміну від звичайних готуються простіше за рахунок того, що капусту не потрібно відварювати, а потім не потрібно загортати в листя м’ясний фарш, що є справою трудомістким і вимагає не так вже мало часу. Для лінивих голубців капусту шаткують або рубають, а потім додають прямо в фарш. Доводяться до готовності такі голубці по-різному: в духовці, в казані, в каструлі або в мультиварці, іноді тушкуються в сковороді. Вивчіть 10 наших дуже смачних і простих рецептів приготування ледачих голубців покроково.
Ліниві голубці в духовці з підливою — покроковий рецепт
Час приготування: 1,5 години.
Порцій: 15 шт.
Ліниві голубці в духовці з підливою – це страва з м’ясного фаршу, відвареного рису і капусти, вони дуже нагадують котлети. Завдяки підливі голубці виходять соковитими, смачними і цілком самодостатніми. Готувати голубці в духовці – одне задоволення, адже поки вони запікаються, можна зайнятися іншими справами. Подають такі голубці зазвичай з рубаною зеленню і сметаною.
Інгредієнти
- Для фаршу:
- Фарш ½ кг (свинина + яловичина)
- Рис білий ½ склянки
- Капуста білокачанна ½ кг
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції для фаршу за смаком
- Сухарі панірувальні по мірі потреби
- Для соусу:
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор 300 гр.
- Часник 2 зубчики
- Сметана 150 гр.
- Вода кип’ячена ½ л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Спеції і Приправи за смаком
Процес приготування:
- Качан капусти розрізати на половину, а потім потрібну вам кількість нарубайте або дрібно нашаткуйте.
- Залийте подрібнену капусту окропом, уклавши її в каструлю, щоб вона добре розм’якла. Поки ви будете робити іншу роботу, нехай капуста стоїть осторонь під кришкою.
- Рис відваріть до готовності, підсолюємо воду. Готовий рис злийте на друшляк, але не промивайте, щоб він зберіг клейкість.
- Якщо вам потрібно зробити фарш самостійно, тоді перейдіть м’ясо з цибулею на м’ясорубку і додайте в нього спеції і сіль за смаком. До речі, фарш можна брати будь-який, а не тільки з яловичини і свинини.
- Капусту відцідіть на друшляк, а потім відіжміть руками від зайвої води.
- До фаршу додайте капусту, яйце куряче та рис відварений.
- Вимісіть фарш до однорідної маси.
- Зліпіть голубці у вигляді звичайних котлет і запаніруйте їх у подрібнених сухарях.
- Форму для запікання змастіть маслом і викладіть туди голубці.
- До 180 градусів розжарте духовку і запечіть голубці протягом 20 хвилин. За цей час зробіть підливку. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на маслі, помішуючи.
- Моркву натріть на тертці і додайте до цибулі, обсмажте овочі разом, поки морква не розм’якне.
- На великій тертці натріть томати без шкірки.
- У сковороду до засмажки додайте томати (або вже готовий томатний соус), а також рубаний часник, сіль і приправи за смаком.
- Дайте овочевий засмажки прокипіти кілька хвилин і забирайте її з плити.
- У ємності розколотіть сметану, краще жирну, з теплою водою, щоб не було грудок.
- Сметанную заливку вилийте до овочів, розмішайте, з допомогою солі і приправ доведіть до потрібного смаку.
- Голубці ліниві дістаньте з духовки.
- Залийте їх соусом рівномірно.
- Поверніть голубці в духовку і допечіть при температурі 180-190 градусів до готовності, що займе приблизно 35-40 хвилин. Або орієнтуйтеся по своїй духовці, щоб голубці не пригоріли.
- Подавайте ліниві голубці до столу гарячими.
Приємного апетиту!