Ліниві голубці – 10 дуже смачних і простих рецептів з фото покроково

Ліниві голубці на відміну від звичайних готуються простіше за рахунок того, що капусту не потрібно відварювати, а потім не потрібно загортати в листя м’ясний фарш, що є справою трудомістким і вимагає не так вже мало часу. Для лінивих голубців капусту шаткують або рубають, а потім додають прямо в фарш. Доводяться до готовності такі голубці по-різному: в духовці, в казані, в каструлі або в мультиварці, іноді тушкуються в сковороді. Вивчіть 10 наших дуже смачних і простих рецептів приготування ледачих голубців покроково.

Ліниві голубці в духовці з підливою — покроковий рецепт

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 15 шт.

Ліниві голубці в духовці з підливою – це страва з м’ясного фаршу, відвареного рису і капусти, вони дуже нагадують котлети. Завдяки підливі голубці виходять соковитими, смачними і цілком самодостатніми. Готувати голубці в духовці – одне задоволення, адже поки вони запікаються, можна зайнятися іншими справами. Подають такі голубці зазвичай з рубаною зеленню і сметаною.

Інгредієнти

  • Для фаршу:
  • Фарш ½ кг (свинина + яловичина)
  • Рис білий ½ склянки
  • Капуста білокачанна ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Сухарі панірувальні по мірі потреби
  • Для соусу:
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор 300 гр.
  • Часник 2 зубчики
  • Сметана 150 гр.
  • Вода кип’ячена ½ л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  • Качан капусти розрізати на половину, а потім потрібну вам кількість нарубайте або дрібно нашаткуйте.
  • Залийте подрібнену капусту окропом, уклавши її в каструлю, щоб вона добре розм’якла. Поки ви будете робити іншу роботу, нехай капуста стоїть осторонь під кришкою.
  • Рис відваріть до готовності, підсолюємо воду. Готовий рис злийте на друшляк, але не промивайте, щоб він зберіг клейкість.
  • Якщо вам потрібно зробити фарш самостійно, тоді перейдіть м’ясо з цибулею на м’ясорубку і додайте в нього спеції і сіль за смаком. До речі, фарш можна брати будь-який, а не тільки з яловичини і свинини.
  • Капусту відцідіть на друшляк, а потім відіжміть руками від зайвої води.
  • До фаршу додайте капусту, яйце куряче та рис відварений.
  • Вимісіть фарш до однорідної маси.
  • Зліпіть голубці у вигляді звичайних котлет і запаніруйте їх у подрібнених сухарях.
  • Форму для запікання змастіть маслом і викладіть туди голубці.
  • До 180 градусів розжарте духовку і запечіть голубці протягом 20 хвилин. За цей час зробіть підливку. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на маслі, помішуючи.
  • Моркву натріть на тертці і додайте до цибулі, обсмажте овочі разом, поки морква не розм’якне.
  • На великій тертці натріть томати без шкірки.
  • У сковороду до засмажки додайте томати (або вже готовий томатний соус), а також рубаний часник, сіль і приправи за смаком.
  • Дайте овочевий засмажки прокипіти кілька хвилин і забирайте її з плити.
  • У ємності розколотіть сметану, краще жирну, з теплою водою, щоб не було грудок.
  • Сметанную заливку вилийте до овочів, розмішайте, з допомогою солі і приправ доведіть до потрібного смаку.
  • Голубці ліниві дістаньте з духовки.
  • Залийте їх соусом рівномірно.
  • Поверніть голубці в духовку і допечіть при температурі 180-190 градусів до готовності, що займе приблизно 35-40 хвилин. Або орієнтуйтеся по своїй духовці, щоб голубці не пригоріли.
  • Подавайте ліниві голубці до столу гарячими.

Приємного апетиту!