Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт холодцю з курки з майонезом на святковий стіл

Заливне є досить поширеною закускою, яку можна побачити на столі як у будні, так і у свята. У приготуванні воно не складне, але може виглядати дуже цікаво, якщо ви зробите його з різних шарів.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Часник – 4-5 зубчиків.
  • Консервований горошок – 150 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Желатин – 30 гр.
  • Перець духмяний горошком – 10 шт.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Куряче м’ясо промиваємо, великі частини розрізаємо і кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо спеції, часник, очищені цибулю і моркву цілком. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і варимо вміст під кришкою годину. У процесі варіння знімаємо ложкою пінку, по готовності, морква виймаємо з бульйону і відкладаємо в сторону, її будемо використовувати в прикрасі страви.
  • Виймаємо м’ясо з бульйону, даємо йому охолонути, відокремлюємо м’ясо від кісток, поділяємо на волокна.
  • Розвести желатин в невеликій кількості бульйону, даємо йому набрякнути 20 хвилин і виливаємо назад.
  • Бульйон проціджуємо через дрібне сито або через декілька разів складену марлю. Ділимо його на дві не рівні частини, меншу частину змішуємо з майонезом.
  • Кладемо на дно силіконової форми консервований зелений горошок, заливаємо його бульйоном, щоб він зник під рідиною, ставимо в холодильник на 40 хвилин, щоб желе застигло. Після цього кладемо шар з м’ясом і подрібненою морквою, також заливаємо бульйоном і ставимо в холодильник, чекаємо поки цей шар застигне. Останнім шаром вливаємо бульйон, змішаний з майонезом.
  • Після того як холодець добре застигне, дістаємо страву з холодильника, перевертаємо силіконову форму на велике плоске блюдо і знімаємо форму, листкове холодець стане справжньою прикрасою вашого столу.
  • Приємного апетиту!