Справжнє чоловіче блюдо, яке по достоїнству буде оцінений представниками сильної половини людства. Процес приготування свинячої рульки досить тривалий і трудомісткий, але результат завжди варто того. Ми підібрали для вас 10 смачних рецептів свинячий рульки, запеченої в духовці з фото покроково. Обов’язково спробуйте!
Свиняча рулька, запечена в духовці по-баварськи
Кількість порцій – 6 шт.
Час приготування – 4 години
Традиційне німецьке блюдо, яке стане головною стравою на вашому столі. Цей рецепт дуже смачний і автентичний, любителі м’ясних страв не зможуть пройти мимо не спробувавши. Приготування рульки за цим рецептом слід запланувати заздалегідь, так як процес займе у вас якийсь час.
Інгредієнти
- Свиняча рулька 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець духмяний 4 шт.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Часник 4 зубчики
- Мед 2 ст. л.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Гірчиця французька 1 ст. л.
- Пиво темне 1.5 склянки
Процес приготування:
- Для початку вам потрібно ненадовго замочити свіжу свинячу рульку в теплій воді, відскоблити її шкірку і гарненько промити рульку під проточною водою. Можете скористатися для цього щіточкою.
- Очищену вимиту рульку опустіть в об’ємну каструлю і залийте чистою водою. Рульку доведіть до кипіння, а потім зніміть піну, яка утворилася. Бульйон гарненько посоліть, додайте лавровий лист і суміш перців. Можете додати інші спеції за вашим смаком. Обов’язково покладіть в киплячий бульйон очищену цибулину і відварюйте м’ясо протягом трьох годин на повільному вогні.
- Відварену рульку дістаньте з каструльки і дайте їй трохи охолонути.
- Візьміть форму для запікання і вистелити її фольгою у кілька шарів. На рульки зробіть надрізи і помістіть її в форму, потім влийте темне пиво у форму з рулькой.
- В окремій ємності змішайте томатну пасту, соєвий соус, мед і гірчицю. Ретельно перемішайте соус вилочкою.
- Часник очистіть від лушпиння і дрібно порубаєте ножем або пропустити через часниковий прес. Якщо ви не любите возитися з часником, можете взяти гранульований часник в супермаркеті. Додайте часник соус і ретельно перемішайте.
- Всю гомілку ретельно змастіть соусом зі всіх сторін, а також не забудьте вкласти кілька пластинок часнику в розрізи на шкірі гомілки.
- Рульку укрийте фольгою і поставте в розігріту до 180-200 градусів духовку на півтори години. Не забувайте регулярно поливати рульку пивом, в якому вона запікається в духовці.
- Поки запікається рулька, з’єднайте ложку пасти з ложкою соєвого соусу і ложкою меду, щоб отримати ще один соус; досить густий.
- Рульку розкрийте через годину від початку приготування і рясно змастіть верх рульки соусом. Полийте продукт пивом з форми і приберіть на двадцять хвилин у духовку без фольги.
- Через цей час ще раз полийте рульку пивом і залиште її в духовці, поки поверхня гомілки не стане насиченого кольору. Це займе приблизно п’ятнадцять хвилин.
- Готову рульку можна подавати до столу як в гарячому вигляді, так і в охолодженому вигляді – на ваш розсуд.
Приємного апетиту!