Свиняча рулька, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Справжнє чоловіче блюдо, яке по достоїнству буде оцінений представниками сильної половини людства. Процес приготування свинячої рульки досить тривалий і трудомісткий, але результат завжди варто того. Ми підібрали для вас 10 смачних рецептів свинячий рульки, запеченої в духовці з фото покроково. Обов’язково спробуйте!

Свиняча рулька, запечена в духовці по-баварськи

Кількість порцій – 6 шт.

Час приготування – 4 години

Традиційне німецьке блюдо, яке стане головною стравою на вашому столі. Цей рецепт дуже смачний і автентичний, любителі м’ясних страв не зможуть пройти мимо не спробувавши. Приготування рульки за цим рецептом слід запланувати заздалегідь, так як процес займе у вас якийсь час.

Інгредієнти

  • Свиняча рулька 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець духмяний 4 шт.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Часник 4 зубчики
  • Мед 2 ст. л.
  • Соус соєвий 3 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Гірчиця французька 1 ст. л.
  • Пиво темне 1.5 склянки

Процес приготування:

  • Для початку вам потрібно ненадовго замочити свіжу свинячу рульку в теплій воді, відскоблити її шкірку і гарненько промити рульку під проточною водою. Можете скористатися для цього щіточкою.
  • Очищену вимиту рульку опустіть в об’ємну каструлю і залийте чистою водою. Рульку доведіть до кипіння, а потім зніміть піну, яка утворилася. Бульйон гарненько посоліть, додайте лавровий лист і суміш перців. Можете додати інші спеції за вашим смаком. Обов’язково покладіть в киплячий бульйон очищену цибулину і відварюйте м’ясо протягом трьох годин на повільному вогні.
  • Відварену рульку дістаньте з каструльки і дайте їй трохи охолонути.
  • Візьміть форму для запікання і вистелити її фольгою у кілька шарів. На рульки зробіть надрізи і помістіть її в форму, потім влийте темне пиво у форму з рулькой.
  • В окремій ємності змішайте томатну пасту, соєвий соус, мед і гірчицю. Ретельно перемішайте соус вилочкою.
  • Часник очистіть від лушпиння і дрібно порубаєте ножем або пропустити через часниковий прес. Якщо ви не любите возитися з часником, можете взяти гранульований часник в супермаркеті. Додайте часник соус і ретельно перемішайте.
  • Всю гомілку ретельно змастіть соусом зі всіх сторін, а також не забудьте вкласти кілька пластинок часнику в розрізи на шкірі гомілки.
  • Рульку укрийте фольгою і поставте в розігріту до 180-200 градусів духовку на півтори години. Не забувайте регулярно поливати рульку пивом, в якому вона запікається в духовці.
  • Поки запікається рулька, з’єднайте ложку пасти з ложкою соєвого соусу і ложкою меду, щоб отримати ще один соус; досить густий.
  • Рульку розкрийте через годину від початку приготування і рясно змастіть верх рульки соусом. Полийте продукт пивом з форми і приберіть на двадцять хвилин у духовку без фольги.
  • Через цей час ще раз полийте рульку пивом і залиште її в духовці, поки поверхня гомілки не стане насиченого кольору. Це займе приблизно п’ятнадцять хвилин.
  • Готову рульку можна подавати до столу як в гарячому вигляді, так і в охолодженому вигляді – на ваш розсуд.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти свинячу рульку в фользі?

М’ясо у фользі відмінно пропікається, стає ніжним і ароматним, тане в роті. Обов’язково спробуйте запекти свинячу рульку саме в фользі і не пошкодуєте про таке рішення. Це блюдо готується досить довго, але не дуже сильно відволіче вас від звичних домашніх справ.

Інгредієнти:

  • Рулька свиняча свіжа – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий Лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 3-4 шт.
  • Чорний перець – 5 горошин.
  • Духмяний перець – 5 горошин.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Олія оливкова – 4 ст. л.

Процес приготування:

  • Для початку вам потрібно ретельно вимити і відварити свинячу рульку, що займе досить багато часу. Намагайтеся відразу вибирати максимально чистеньку рульку, щоб не возитися довго з її миттям. Поскобліть шкіру, ретельно протріть щіточкою і промийте в гарячій проточній воді продукт.
  • Покладіть рульку у велику каструлю і влийте туди холодну очищену воду, щоб рулька була значно покрита водою. Потім увімкніть вогонь і доведіть м’ясо до кипіння. Зніміть піну ложкою, вогонь злегка зменшіть і опустіть в каструлю лавровий лист, перець чорний і запашний. Цибулину очистіть, сполосніть, застроміть в неї гвоздику і відправте в каструлю. З цього моменту рулька повинна варитися мінімум дві години, щоб м’ясо приготувався, але не сповзла з кістки.
  • Готову рульку вийміть з бульйону і злегка остудіть її. Вистелити форму для запікання або деко фольгою, залишаючи достатньо для того, щоб загорнути рульку. Покладіть рульку на фольгу і зробіть кілька поперечних надрізів. Часник очистіть і наріжте пластинками, які застроміть в надрізи на рульки. З усіх боків змастіть її оливковою олію і оберніть фольгою.
  • У розігріту до 200 градусів духовку покладіть рульку у фользі на півтори години. Приблизно за півгодини до закінчення часу приготування розгорніть продукт і знову змастіть маслом. Потім відправте рульку в такому вигляді назад в духовку доходити до готовності і зарумяниваться.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт свинячий рульки, запечена в рукаві

    Апетитна і пікантна рулька виходить при запіканні в рукаві в духовці. Не пошкодуйте свого часу і порадуйте чоловічу частину родини цим апетитним м’ясним блюдом, з ніжним м’ясом і рум’яною скоринкою.

    Інгредієнти:

    • Рулька свиняча – 1 шт.
    • Часник – 2 зубчики
    • Гірчиця в пасті – 2 ст. л.
    • Соус соєвий – 1 ст. л.
    • Перець горошком – 5 шт.
    • Лавровий лист – 3 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Гвоздика – 5 шт.
    • Олія оливкова – 1 ст. л.

    Процес приготування:

  • Рульку добре вимочити в теплій воді, після чого отскоблите весь бруд зі шкіри і ретельно промийте в проточній воді. Рульку помістіть в об’ємну каструлю, додайте сіль і доведіть до кипіння на великому вогні. Зменшіть вогонь, зніміть піну.
  • Далі покладіть в каструлю лавровий лист, перець, а також цибулину без лушпиння і гвоздику. Прикрийте каструлю кришкою і на помірному вогні відварюйте м’ясо до готовності. Рулька не повинна залишитися сирої, але і м’ясо не повинно сильно відставати від кісточки. Готову рульку трохи остудіть.
  • Часник наріжте пластинками, зробіть на рульки надрізи і вкладіть часничок в надрізи. Потім в окремій ємності змішайте соєвий соус, гірчицю, олію і приправи за вашим смаком. Ретельно перемішайте соус і ретельно обробіть рульку з усіх боків. Продукт покладіть в рукав для запікання і зав’яжіть.
  • Духовку розігрійте приблизно до 180-200 градусів, а потім помістіть всередину гарячої духовки рульку в рукаві на деко або у формі – як вам зручніше. Можете забути про рульки мінімум на годину. Через це час розріжте рукав для запікання і дайте рульки зарум’янитися в духовці протягом півгодини.
  • Готову страву подавайте гарячим або остившім – за смаком. Можете відварити картоплю або нарізати свіжі овочі, як гарнір до цього прекрасного страви.
  • Ніжна свиняча рулька в пиві запечена в духовці

    Ароматна і ніжна свиняча рулька в темному пиві – просто справжній кулінарний шедевр. Це блюдо буде високо оцінено м’ясоїдами, незважаючи на те, що собівартість страви не так вже висока. Вам доведеться трохи запастися часом, але результат не змусить вас пошкодувати про витрачений час.

    Інгредієнти:

    • Рулька – 1 шт.
    • Пиво темне – 3 л.
    • Гірчиця із зернами – 3 ст. л.
    • Мед натуральний – 1 ст. л.
    • Часник – 2 зубчики.
    • Сіль – за смаком.

    Процес приготування:

  • Рульку ретельно промийте під проточною водою, зскрібаючи бруд і очищаючи шкірку за допомогою щіточки. Вимийте рульку максимально ретельно, щоб вона була чистенькій і красивенькой.
  • Зробіть на шкірі невеликі отвори за допомогою ножа, і в них вкладете шматочки часничку. Потім помістіть рульку в каструлю і залийте її пивом. Обов’язково залиште трохи пива для соусу, буквально чарочку.
  • Рулька буде варитися в пиві близько двох годин, на повільному вогні і під кришечкою. Поки рулька вариться, приготуйте соус: для цього з’єднайте пиво, гірчицю, сіль і мед. Ретельно перемішайте інгредієнти і відставте в сторону.
  • Рульку вийміть з пива і покладіть у форму для запікання (скляну або з антипригарним покриттям), ретельно змастіть продукт з усіх сторін соусом з гірчиці, пива і меду. Рульку приберіть в духовку на півтори години, попередньо розігрівши її до 180 градусів.
  • Через певний час виймайте соковиту і рум’яну рульку з духовки і відразу ж подавайте до столу з картоплею, овочами, капустою.
  • Як смачно приготувати свинячу рульку з картоплею?

    Відмінний варіант гарячого м’ясного блюда, яке готується разом з гарніром. Процес тривалий, однак, страва виходить настільки ситним та смачним, що ніякого часу не шкода. Обов’язково спробуйте!

    Інгредієнти:

    • Рулька – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Картопля – 0,5 кг
    • Лавровий Лист – 2 шт.
    • Суміш перців горошком – ½ ст. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Гвоздика – 4-6 шт.
    • Олія оливкова – 2 ст. л.
    • Часник – 3-4 зубчики.
    • Орегано – ½ ч. л.

    Процес приготування:

  • Для початку візьміть свіжу чистеньку свинячу рульку і вимочіть її в теплій воді протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім гарненько поскобліть шкіру на рульки і ретельно промийте її під проточною водою, відтираючи всі забруднення.
  • Рульку покладіть в каструлю, посоліть і влийте чисту холодну воду так, щоб вона значно покривала рульку. Увімкніть вогонь і доведіть рульку до кипіння, після чого зніміть піну ложкою і зменшіть вогонь. У бульйон покладіть лавровий лист, перець, очищену цибулину і гвоздику. Прикрийте каструлю кришкою і варіть рульку на помірному вогні близько двох годин. Поки вариться рулька, ретельно промийте молода картопля і відваріть його в іншій каструлі в шкірці.
  • Коли рулька буде зварена, вийміть її з каструлі і злегка остудіть. Готову картоплю теж злегка остудіть і наріжте на шматочки. Викладіть картоплю в форму для запікання, зверху покладіть рульку.
  • У невеликій ємності з’єднайте орегано, подрібнений часник і оливкове масло, роблячи соус для страви. На рульки зробіть кілька поперечних надрізів, а потім полийте рульку і картоплю часниковим маслом з орегано. Ємність з стравою приберіть в розігріту до 180 градусів на півтори години. За цей час м’ясо і картоплю відмінно пропечуться і напитаются ароматом простого соусу.
  • Готову рульку з картоплею подавайте прямо у формі, в якій запікали блюдо. Їжте рульку гарячої, присмачивши її гірчицею або іншим соусом на ваш смак.
  • Покроковий рецепт приготування рульки з медом і гірчицею

    Апетитна і пряна рулька, з тонким ароматом гірчиці і приємною солодкістю меду – це відмінне святкове блюдо, яке стане прикрасою вашого столу. Обов’язково вивчіть цей рецепт і не пошкодуєте про отриманому результаті.

    Інгредієнти:

    • Рулька свіжа свиняча – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Гвоздика – 4-5 шт.
    • Лавровий Лист – 2 шт.
    • Сіль – за смаком
    • Натуральний Мед рідкий – 1 ст. л.
    • Гірчиця – 2 ст. л.
    • Олія оливкова – 1 ст. л.

    Процес приготування:

  • Свіжу свинячу рульку ретельно промийте в проточній воді, а потім отскоблите весь бруд зі шкіри і знову промийте. Покладіть її у велику каструлю, влийте чисту воду і доведіть рульку до кипіння. Після цього зніміть всю піну з поверхні бульйону, додайте лавровий лист, сіль, спеції і очищену цибулину.
  • Прикрийте каструлю з рулькой кришкою і відварюйте її протягом двох з половиною годин на помірному вогні, щоб м’ясо встиг приготуватися. Готову рульку вийміть з бульйону і охолодіть.
  • Потім приготуйте соус. Для цього змішайте гірчицю з медом і оливковою олією, а рульку гарненько намажте цим соусом. Увімкніть духовку і встановіть температуру 200 градусів. Коли духовка розігріється, помістіть туди форму з рулькой на півтори години і запікайте продукт до повної готовності.
  • Гарячу рум’яну рульку подавайте гарячою, сервировав відварною картоплею і свіжими овочами.
  • Дуже смачно!

    Ніжна і соковита свиняча рулька без кістки в духовці

    Відмінний варіант страви, яке піде і на бутерброди, і в якості самостійного блюда. Рульку без кістки можна їсти як холодної, так і гарячої – вона прекрасна в будь-якому вигляді.

    Інгредієнти:

    • Рулька – 1 шт.
    • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
    • Ароматні трави – 1 ч. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Олія оливкова – 3 ст. л.
    • Часник гранульований – ½ ч. л.
    • Паприка – ½ ч. л.

    Процес приготування:

  • Свіжу свинячу рульку покладіть в підсолену чисту воду і залиште її на пару годин для вимочування. Потім отскоблите зі шкури весь бруд і ретельно промийте рульку під краном з проточною водою.
  • Зробіть поздовжній надріз до самої кістки і виріжте кістка з м’яса. Кость можете залишити на бульйон або викинути, а ось м’ясо підготуйте для запікання.
  • Ретельно натріть свиняче м’ясо перцем і сіллю, посипте сумішшю трав і ретельно втирайте все це в м’ясо. Потім скрутіть з рульки рулетик і обв’яжіть його бавовняної мотузочкою, як ковбасу. Рульку приберіть в ємність з кришкою і залиште на добу в холодильнику.
  • Через добу, коли м’ясо досить промаринується в спеціях, вийміть його з холодильника і увімкніть духовку на 180 градусів. Часник і паприку змішайте з оливковою олією і ретельно натріть рульку з усіх боків, потім помістіть її в форму для запікання або на деко з фольгою та поставте в гарячу духовку на півгодини.
  • Через півгодини зменшіть температуру в духовці до 130 градусів і запікайте м’ясо близько години, до повної готовності. Готову рульку подавайте в розрізаному вигляді, холодної або гарячої – на ваш розсуд.
  • Простий рецепт фаршированої свинячий рульки в духовці

    Відмінне, ситне блюдо для гурманів і справжніх кулінарів. Якщо ви звикли купувати різні рулети для нарізки в магазині, то вам обов’язково потрібно спробувати приготувати таку страву своїми руками, воно в сотню разів перевершить будь-магазинне страву за своїм смаком.

    Інгредієнти:

    • Рулька свиняча – 1 шт.
    • Куряче м’ясо – 600 гр.
    • Зелень за смаком – пучок.
    • Сіль і перець – за смаком.
    • Цибулиння – дві жмені.
    • Спеції для м’яса – за смаком.

    Процес приготування:

  • Свіжу свинячу рульку покладіть в підсолену чисту воду і залиште її на пару годин для вимочування. Потім отскоблите зі шкури весь бруд і ретельно промийте рульку під краном з проточною водою. Зробіть поздовжній надріз до самої кістки і виріжте кістка з м’яса. Кость можете залишити на бульйон або викинути, а ось м’ясо підготуйте для запікання.
  • Візьміть куряче м’ясо промийте його в проточній воді, після чого гарненько натріть спеціями зі всіх сторін. Розкладіть куряче м’ясо по м’ясу свинячий рульки, а потім дрібно порубаєте зелень і посипати нею курку.
  • У каструлю покладіть цибульне лушпиння і наберіть побільше води. Лушпиння відварюйте близько півгодини, після чого процідіть відвар. Відставте м’якоть з відваром в бік і займіться рулетом.
  • Рульку з куркою скрутіть в щільний рулет і ретельно обв’яжіть ниткою або мотузкою, придатної для духовки. Потім покладіть фаршировану рульку в глибоку ємність, яка підходить для духовки і залийте відваром цибулиння так, щоб гомілка була повністю покрита рідиною. Ємність закрийте фольгою або кришкою і увімкніть духовку.
  • Коли духовка нагріється до 180 градусів, поставте туди ємність з рулькой в цибульному відварі на три-чотири години. Готову рульку остудіть і зберігайте в холодильнику. Можете подавати її з бутербродами, картоплею або овочами – за вашим смаком.
  • Ароматний рулет зі свинячої рульки

    З рульки можна легко приготувати смачний рулет. Готується таке блюдо досить не швидко, зате вирізняється своїм оригінальним смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте це блюдо і оцініть її по гідності!

    Інгредієнти:

    • Рулька – 1 шт.
    • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Олія оливкова – 3 ст. л.
    • Часник гранульований – ½ ч. л.
    • Паприка – ½ ч. л.
    • Морква – 2 шт.
    • Зелень (кріп і петрушка) – пучок.

    Процес приготування:

  • Свинячу рульку покладіть в підсолену чисту воду і залиште її на пару годин для вимочування. Потім отскоблите зі шкури весь бруд і ретельно свинину промийте під проточною водою в раковині.
  • Морква вимийте і очистіть за допомогою овочечистки або гострого невеликого ножа. М’ясо рульки зніміть з кістки, зробивши подовжній надріз на рульки. Саме м’ясо натріть зсередини сіллю і спеціями, а моркву наріжте тонкими смужками і розкладіть з краю рульки уздовж. Зелень промийте і порубаєте ножем, розкладіть поверх моркви.
  • Згорніть рулет з м’яса, а потім обв’яжіть його ниткою або мотузкою з бавовни, щоб рулет не розвернувся. З’єднайте гранульований часник з паприкою і оливковим маслом, перемішайте і змастіть рулет з усіх боків. Потім натріть його поверхню сіллю і оберніть в пекарську папір.
  • Духовку розігрійте до 180 градусів і приберіть рулет в папері на деко, який помістіть в духовку приблизно на дві години. Потім подавайте гарячий рулет з будь-якими гарнірами на ваш розсуд.
  • Свиняча рулька, запечена з квашеною капустою

    Свиняча рулька з квашеною капустою, приготовлена в духовці – це відмінне блюдо дуже ситне і апетитне. Ви отримуєте і м’ясо, і гарнір, що значно економить час.

    Інгредієнти:

    • Рулька – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Капуста квашена нарізана – 0,5 кг.
    • Лавровий Лист – 2 шт.
    • Суміш перців горошком – ½ ст. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Гвоздика – 4-6 шт.
    • Олія оливкова – 2 ст. л.

    Процес приготування:

  • Для початку візьміть свіжу свинячу рульку і вимочіть її в теплій воді протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім гарненько поскобліть шкіру на рульки і ретельно вимийте продукт під проточною водою, відтираючи всі забруднення щіточкою.
  • Рульку покладіть в каструлю, посоліть і влийте чисту холодну воду так, щоб вона значно покривала рульку. Увімкніть вогонь і доведіть рульку до кипіння, після чого зніміть піну ложкою і зменшіть вогонь.
  • У каструлю з рулькой покладіть лавровий лист, перець, очищену цибулину і гвоздику. Прикрийте каструлю кришкою і варіть рульку на помірному вогні близько двох-двох з половиною годин. М’ясо має приготуватися, але не відвалюватися від кістки.
  • Коли рулька буде зварена, вийміть її з каструлі і злегка остудіть. Викладіть капусту у форму для запікання, як подушку для вашої рульки.
  • На рульки зробіть кілька поперечних надрізів, а потім полийте оливковим маслом і присипте спеціями за смаком. Ємність з стравою приберіть в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. За цей час м’ясо чудово пропечеться і просочиться капустяним соком.
  • Готову рульку з квашеною капустою подавайте прямо у формі, в якій запікали блюдо. Їжте блюдо гарячим, присмачивши його гірчицею або іншим соусом на ваш смак.