Свиняча рулька, запечена в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Справжнє чоловіче блюдо, яке по достоїнству буде оцінений представниками сильної половини людства. Процес приготування свинячої рульки досить тривалий і трудомісткий, але результат завжди варто того. Ми підібрали для вас 10 смачних рецептів свинячий рульки, запеченої в духовці з фото покроково. Обов’язково спробуйте!

Свиняча рулька, запечена в духовці по-баварськи

Кількість порцій – 6 шт.

Час приготування – 4 години

Традиційне німецьке блюдо, яке стане головною стравою на вашому столі. Цей рецепт дуже смачний і автентичний, любителі м’ясних страв не зможуть пройти мимо не спробувавши. Приготування рульки за цим рецептом слід запланувати заздалегідь, так як процес займе у вас якийсь час.

Інгредієнти

  • Свиняча рулька 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець духмяний 4 шт.
  • Перець чорний горошок 4 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Часник 4 зубчики
  • Мед 2 ст. л.
  • Соус соєвий 3 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Гірчиця французька 1 ст. л.
  • Пиво темне 1.5 склянки

Процес приготування:

  • Для початку вам потрібно ненадовго замочити свіжу свинячу рульку в теплій воді, відскоблити її шкірку і гарненько промити рульку під проточною водою. Можете скористатися для цього щіточкою.
  • Очищену вимиту рульку опустіть в об’ємну каструлю і залийте чистою водою. Рульку доведіть до кипіння, а потім зніміть піну, яка утворилася. Бульйон гарненько посоліть, додайте лавровий лист і суміш перців. Можете додати інші спеції за вашим смаком. Обов’язково покладіть в киплячий бульйон очищену цибулину і відварюйте м’ясо протягом трьох годин на повільному вогні.
  • Відварену рульку дістаньте з каструльки і дайте їй трохи охолонути.
  • Візьміть форму для запікання і вистелити її фольгою у кілька шарів. На рульки зробіть надрізи і помістіть її в форму, потім влийте темне пиво у форму з рулькой.
  • В окремій ємності змішайте томатну пасту, соєвий соус, мед і гірчицю. Ретельно перемішайте соус вилочкою.
  • Часник очистіть від лушпиння і дрібно порубаєте ножем або пропустити через часниковий прес. Якщо ви не любите возитися з часником, можете взяти гранульований часник в супермаркеті. Додайте часник соус і ретельно перемішайте.
  • Всю гомілку ретельно змастіть соусом зі всіх сторін, а також не забудьте вкласти кілька пластинок часнику в розрізи на шкірі гомілки.
  • Рульку укрийте фольгою і поставте в розігріту до 180-200 градусів духовку на півтори години. Не забувайте регулярно поливати рульку пивом, в якому вона запікається в духовці.
  • Поки запікається рулька, з’єднайте ложку пасти з ложкою соєвого соусу і ложкою меду, щоб отримати ще один соус; досить густий.
  • Рульку розкрийте через годину від початку приготування і рясно змастіть верх рульки соусом. Полийте продукт пивом з форми і приберіть на двадцять хвилин у духовку без фольги.
  • Через цей час ще раз полийте рульку пивом і залиште її в духовці, поки поверхня гомілки не стане насиченого кольору. Це займе приблизно п’ятнадцять хвилин.
  • Готову рульку можна подавати до столу як в гарячому вигляді, так і в охолодженому вигляді – на ваш розсуд.

Приємного апетиту!