Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Якщо ви хочете харчуватися правильно, смачно, а головне недорого, то на вашому столі обов’язково з’являться легкі і дієтичні блюда. У їх числі обов’язково повинна бути тріска, запечена в духовці. Секрет її смачного приготування досить простий. Потрібно використовувати додаткові продукти: овочі, яйця, сир, молочні продукти і спеції, які завершать і без того неперевершений смак цієї атлантичної риби.

Дуже смачне філе тріски, запечене в духовці

Тріска, приготована за пропонованим рецептом, завжди буде соковитою і смачною завдяки маринаду з рослинної олії з додаванням спецій, лимона і часнику. Важливо правильно розморозити філе риби: на свіжому повітрі або помістити в підсолену холодну воду. Запікається філе тріски не більше 30 хвилин, інакше риба стане сухою і несмачною.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти

  • Тріска 500 гр. (філе)
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль, перець, прованські трави за смаком

Процес приготування:

  • Філе тріски правильно розморожуємо, потім промиваємо холодною водою і видаляємо рушником зайву рідину. Ретельно видаляємо з філе дрібні кісточки.
  • Поміщаємо рибне філе в ємність і посипаємо перцем і сіллю за смаком.
  • Для маринаду наливаємо у невелику мисочку соняшникову олію, додаємо до нього очищений і подрібнений часникодавку часник, прованські трави або спеції для риби і все добре перемішуємо.
  • Отриманим маринадом намазуємо весь шматок.
  • Ємність з рибою прикриваємо шматочком харчової плівки і поміщаємо в холодильник на 20 хвилин. В такому вигляді вона може зберігатися протягом доби, тому запікати можна в будь-який час.
  • Потім мариноване філе тріски укладаємо на деко, змащене маслом, і поміщаємо на 30 хвилин у духовку, нагріту до 180°С.
  • До цієї запеченої соковитою і смачною рибі подаємо на гарнір рис з овочами.

Їжте на здоров’я!