Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Якщо ви хочете харчуватися правильно, смачно, а головне недорого, то на вашому столі обов’язково з’являться легкі і дієтичні блюда. У їх числі обов’язково повинна бути тріска, запечена в духовці. Секрет її смачного приготування досить простий. Потрібно використовувати додаткові продукти: овочі, яйця, сир, молочні продукти і спеції, які завершать і без того неперевершений смак цієї атлантичної риби.
Дуже смачне філе тріски, запечене в духовці
Тріска, приготована за пропонованим рецептом, завжди буде соковитою і смачною завдяки маринаду з рослинної олії з додаванням спецій, лимона і часнику. Важливо правильно розморозити філе риби: на свіжому повітрі або помістити в підсолену холодну воду. Запікається філе тріски не більше 30 хвилин, інакше риба стане сухою і несмачною.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти
Тріска 500 гр. (філе)
Сік лимонний 1 ст. л.
Олія соняшникова 2 ст. л.
Часник 2 зубчики
Сіль, перець, прованські трави за смаком
Процес приготування:
Філе тріски правильно розморожуємо, потім промиваємо холодною водою і видаляємо рушником зайву рідину. Ретельно видаляємо з філе дрібні кісточки.
Поміщаємо рибне філе в ємність і посипаємо перцем і сіллю за смаком.
Для маринаду наливаємо у невелику мисочку соняшникову олію, додаємо до нього очищений і подрібнений часникодавку часник, прованські трави або спеції для риби і все добре перемішуємо.
Отриманим маринадом намазуємо весь шматок.
Ємність з рибою прикриваємо шматочком харчової плівки і поміщаємо в холодильник на 20 хвилин. В такому вигляді вона може зберігатися протягом доби, тому запікати можна в будь-який час.
Потім мариноване філе тріски укладаємо на деко, змащене маслом, і поміщаємо на 30 хвилин у духовку, нагріту до 180°С.
До цієї запеченої соковитою і смачною рибі подаємо на гарнір рис з овочами.
Їжте на здоров’я!
Як приготувати тріску в фользі в духовці?
Тріска, запечена в духовці у фользі, – самий простий і швидкий спосіб приготування страви. Фольга зберігає всі корисні речовини риби, добре розкриває смак і вимагає невеликої кількості олії. У цьому рецепті вам пропонується запекти тріску цілком і з невеликою кількістю овочів, щоб блюдо вийшло соковитим, ароматним і смачним.
Інгредієнти:
Тушка тріски – 1 шт.
Моркву і цибулю – по 1 шт.
Вершкове масло і лимонний сік – по 2 ст. л.
Сіль, перець, гірчицю і зелень за смаком.
Процес приготування:
Тушку тріски розморожуємо (краще знайти в магазині охолоджену рибу), зчищають дрібну луску, видаляємо голову і нутрощі.
Потім промиваємо рибу і обсушуємо рушником.
Рибу з усіх боків всередині і зовні поливаємо лимонним соком, натираємо сіллю з чорним перцем і шкіру змащуємо гірчицею.
Цибулину і моркву чистимо й нарізаємо: цибулю півкільцями, а моркву тонкими брусочками.
Нашатковані овочі трохи обсмажуємо на рослинній олії, додаємо до них дрібно нарізану свіжу зелень (петрушку або кріп).
Форму або на деко для запікання риби застеляємо фольгою «із запасом», щоб можна було тушку загорнути. Намазуємо фольгу вершковим маслом.
Тушку тріски кладемо на фольгу і начиняємо її обсмаженими овочами. Фольгу закриваємо або повністю, або наполовину тушки, як вам подобається.
Запікаємо тріску при температурі 180° С протягом 30 хвилин.
Блюдо готове, можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт соковитого стейку з тріски в духовці
У даному рецепті вам пропонується приготувати в духовці смачне блюдо з стейків цієї популярної і недорогий риби. М’ясо буде ніжним, соковитим і з хрусткою сирною скоринкою. Воно прикрасить ваш святковий стіл.
Інгредієнти:
Стейки тріски – 4 шт.
Цибуля – 2 шт.
Лимон – ½ шт.
Сир – 100 р.
Мед і сіль – по 1 ч. л.
Приправа для риби, куркума і чорний перець – по 0.5 ч. л.
Біле вино – 100 мл
Панірувальні сухарі – 1 ст. л.
Процес приготування:
Стейки тріски, попередньо розморожені, промийте холодною водою і обсушити рушником.
В окремій мисочці змішайте потрібну кількість чорного перцю, солі і приправи для риби. Приправу можете замінити сумішшю кропу, розмарину, чебрецю і цедри лимона.
Рибу полийте лимонним соком, натріть приготованою сумішшю приправ і залиште на 20-30 хвилин для маринування.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і посмажте до прозорості на розігрітій олії.
Лимон порізати на тонкі скибочки, а потім ще на четвертинки.
У сковорідку до смаженій луку насипте куркуму, додайте мед і залити біле вино.
Все добре перемішайте і тушкуйте кілька хвилин на невеликому вогні.
Форму для запікання риби змастіть маслом і викладіть в неї мариновані стейки.
На стейки розкладіть приготовлений у вині і спеції цибулю.
Запікайте стейки в духовці при 180° С протягом 10 хвилин.
За цей час подрібніть на тертці шматочок твердого сиру і змішайте його з панірувальними сухарями або подрібненим шматочком сухого білого хліба.
Форму зі стейками дістаньте з духовки. Посипте рибу сумішшю сиру і сухарів, і помістіть в духовку ще на 10 хвилин.
Блюдо готове. Приємного апетиту!
Смачна тріска, запечена в духовці з картоплею
Вашій увазі надається новий і цікавий рецепт приготування тріски в духовці разом з картоплею. Ви швидко, всього лише за 1 годину, приготуєте незвичайне і смачне блюдо.
Інгредієнти:
Тріска (стейки) – 1 кг.
Картопля середній – 10 шт.
Цибуля червоний – 3 шт.
Лимон – ½ шт.
Маслини без кісточок – 1 банка.
Базилік – 2-3 гілочки.
Бальзамічний оцет – 0.5 ч. л.
Сіль, суміш мелених перців за смаком.
Оливкова олія для смаження.
Процес приготування:
Попередньо розморожені стейки тріски (краще охолоджені) промийте під холодною водою, обсушіть і натріть сумішшю перців і сіллю.
Картоплю почистіть від шкірки, промийте і наріжте на великі брусочки.
Потім відваріть картоплю до напівготовності в підсоленій воді, воду злийте.
Почистіть цибулини і поріжте на невеликі кубики.
Маслини обсушіть рушником і поріжте їх на кружальця.
Розігрійте сковорідку з оливковою олією і обсмажте в ньому нарізані цибулю і маслини, потім влийте в сковороду трохи бальзамічного оцту.
Обсмажені цибулю і маслини змішайте з відвареною картоплею.
Форму для запікання риби трохи змащуємо маслом і викладаємо на неї рівним шаром підготовлений картопля.
На картоплю викладаємо стейки з тріски.
Рибу поливаємо свіжовичавленим соком лимона і посипаємо її базиліком, сухим або дрібно нарізаним свіжим.
Рибу ставимо в розігріту до 180° С духовку на 25 хвилин.
Приємного апетиту!
Простий рецепт тріска, запечена з овочами
За пропонованим рецептом ви можете приготувати вдома блюдо з чудовим ароматом і смаком – запечену в духовці тріску з овочами. Щоб риба не вийшла сухою і жорсткою, будемо запікати її в сметанному соусі та під сирною скоринкою, що додасть м’ясу м’яку і ніжну текстуру. Ця страва є дієтичним і низькокалорійним.
Інгредієнти:
Філе тріски – 1 кг.
Ріпчасту цибулю і помідори – 4 шт. по
Знежирена сметана – 150 р.
Твердий сир – 150 р.
Часник – 6 зубчиків.
Сіль, перець і зелень за смаком.
Процес приготування:
Розморожене або охолоджене філе тріски промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і нарізаємо на середні шматочки.
Рибу солимо і перчимо за смаком.
Чистимо від луски цибулини і шаткуємо їх на тонкі півкільця.
В окремій ємності змішуємо потрібну кількість знежиреної сметани з подрібненим на часничниці часником і дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Форму для запікання риби змащуємо маслом.
На дно форми рівним шаром викладаємо половину шинкованої цибулі і трохи посипаємо його сіллю і перцем.
На цибульний шар розкладаємо підготовлені шматочки тріски.
На рибу викладаємо сметано-часниковий соус.
Помиті помідори нарізаємо на тонкі кухлі, кладемо на рибу і також солимо і перчимо.
На помідори розкладаємо решті нашатковану цибулю.
Подрібнюємо на крупній тертці твердий сир і посипаємо їм страву.
Запікаємо тріску з овочами в духовці при 180° С протягом 25-30 хвилин.
Готову страву подаємо до столу з гарніром з рису.
Приємного апетиту!
Тріска, запечена в духовці в сметані
Тріску, щоб вона не була сухою, перед приготуванням потрібно маринувати або готувати в соусі. У цьому рецепті вам пропонується запекти тріску в сметанному соусі. Додамо до риби для соковитості і аромату солодкий перець, цибулю і моркву. Готується це блюдо швидко.
Інгредієнти:
Стейки тріски – 4 шт.
Сметана – 5-6 ст. л.
Цибулю, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
Сіль (морська), гірчиця, мелені запашний перець і паприка – 1 ч. л.
Зелений кріп – ½ пучка.
Соняшникова олія для смаження овочів.
Процес приготування:
Стейки тріски, попередньо розморожені при кімнатній температурі або охолоджені, промийте холодною водою і обсушити рушником.
Рибу покладіть в окрему ємність і посипте вказаним у рецепті кількістю солі, паприки і запашного перцю, перемішайте і залиште на 30 хвилин для маринування.
Овочі почистіть, помийте, цибулю з солодким перцем поріжте на невеликі кубики, а моркву натріть на крупній тертці.
Нарізані овочі обсмажте до напівготового стану на невеликій кількості олії.
В окремій чашці або піалі змішайте сметану з чайною ложкою столової гірчиці. Нашаткуйте свіжий кріп і додайте до сметанному соусу.
Форму для запікання риби змастіть соняшниковою олією.
На дно форми покладіть обсмажені овочі.
На цю «овочеву подушку» укладіть мариновану рибу.
Залийте рибу сметано-гірчичним соусом.
Запікайте тріску в духовці, розігрітій до 200° С протягом 25 хвилин.
Приємного апетиту!
Тріска з цибулею і морквою, запечена в духовці
Тому простому рецептом ви можете швидко приготувати апетитну і смачне блюдо і для повсякденного, і для святкового столу. Замінивши звичайний майонез пісний, у вас вийде блюдо для тих, хто дотримується постів. Готуємо тріску з великою кількістю овочів.
Інгредієнти:
Філе тріски – 1 кг.
Цибуля-ріпка – 0.8 кг (10-11 середніх цибулин).
Морква – 0.5 кг (5 шт.)
Майонез – 400 р.
Сіль і суміш перців за смаком.
Рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
Рибу промийте холодною водою, просушіть рушником і порізати на середні шматочки.
Почистіть цибулини і моркву і промийте їх.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а моркву подрібнити на крупній тертці.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте на ній нашатковану цибулю до напівготовності.
Потім додайте до цибулі натерту моркву і тушкуйте під закритою кришкою протягом 5 хвилин. Овочі посипте сіллю і перцем за смаком і перемішуйте під час смаження.
Змастіть маслом форму для запікання. Форму краще візьміть глибоку, щоб викласти рибу та овочі в декілька шарів, так буде смачніше.
На дно форми покладіть частину обсмажених овочів.
Внизу розкладіть шматочки риби. Рибу посипте сіллю і перцем і покладіть на неї шар овочів.
Поверх овочів нанесіть шар майонезу. Такі шари можна чергувати, поки не укладете всі продукти.
Закрийте Форму шматочком фольги і запікайте в духовці при температурі 180° С протягом 40 хвилин.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт тріски, запеченої з помідорами і сиром
У даному рецепті вам пропонується запекти тріску в духовій шафі під «шубою» з свіжих помідорів і сирної скоринки. Для соковитості запікати рибу будемо в сметано-гірчичному соусі. Ваша рибка вийде дуже ніжною.
Інгредієнти:
Філе тріски – 1 кг.
Помідори – 4-6 шт.
Сметана – 6 ст. л.
Гірчиця – 2 ч. л.
Твердий сир – 100 р.
Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Філе тріски розморозьте при звичайній температурі або у солоній воді (0.5 ч. л. на літр води).
Потім рибу помийте і рушником видаліть зайву рідину.
Поріжте філе на порційні шматочки.
Змастіть рослинною олією форму для запікання і покладіть в неї шматочки риби.
Тріску посоліть і посипте чорним перцем за смаком.
Помідори помийте і розріжте на половинки або четвертинки.
Укладіть помідори на рибу.
У чашці змішайте сметану з гірчицею в зазначених у рецепті кількостях.
Отриманим сметано-гірчичним соусом залийте рибу з помідорами.
Твердий сир (сиру не шкодуйте) натріть на крупній тертці і засипте ним страву.
Запікайте тріску з помідорами при 180° С протягом 25-30 хвилин.
До приготовленої трісці на гарнір подайте відварну картоплю або рис.
Їжте на здоров’я!
Соковиті рибні котлети з тріски в духовці
Вашій увазі надається рецепт смачних і одночасно дієтичних котлет з фаршу тріски. Фарш краще приготувати своїми руками і рибу для котлет вибрати свіжу і хорошої якості, інакше котлети будуть сухими. Рибні котлети з тріски спочатку трохи обсмажують на сковорідці, а потім запікаються в духовці. З спецій додамо до цих котлет імбир і базилік, які прекрасно поєднуються з тріскою.
Інгредієнти:
Тріска – 1 тушка (або філе) – 600-700 м).
Цибулю і яйце – 2 шт. по
Білий хліб – 2-3 скибочки.
Базилік сухий – 1 ч. л.
Імбир подрібнений – 1/2 ст. л.
Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Тушку тріски розморожуємо і розбираємо на філе, видаливши хребет, кістки і шкіру. Рибу розрізаємо на середні шматочки.
Чистимо від луски цибулини, розрізаємо їх на 4 шматочки кожну.
Тріску подрібнюємо разом з цибулею в чаші блендера або на м’ясорубці. Цибуля додасть котлет з тріски особливий аромат.
Рибний фарш кладемо в глибоку миску.
Додаємо до фаршу заздалегідь замочений у молоці і віджатий білий хліб, вбиваємо яйце, кладемо подрібнений імбир і сухий базилік.
Фарш по своєму смаку посипаємо сіллю і чорним перцем і добре вимішуємо.
Потім залишаємо фарш на 15-20 хвилин для настоювання. Якщо за цей час у фарші з’явиться сік, його просто злийте.
Мокрими руками сформуйте з фаршу красиві котлетки, обваляйте їх в пшеничній муці або картопляному крохмалі.
Котлети обсмажте на середньому вогні до рум’яної скоринки з усіх боків. Смажте недовго.
Обсмажені котлети перекладіть у форму для запікання або на змащений маслом деко. Залийте котлети сметаною або рибним бульйоном і посипте тертим сиром. На листі можна запекти котлети і без соусу.
Запікайте тріскові котлети при 170° С протягом 20 хвилин, не більше.
Приємного апетиту!
Тріска в вершковому соусі, запечена в духовці
У даному рецепті вам пропонується приготувати дуже смачну страву з тріски – запекти її в духовій шафі під вершковим соусом. У вас вийде відмінне блюдо і для обіду, і для святкового столу. Запікати будемо з додаванням невеликої кількості овочів і сиру, що додасть рибі аромат і посилить вершковий смак.
Інгредієнти:
Філе тріски – 1 кг.
Цибулю, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
Зелений горошок – 250 р.
Жирні вершки – 200 мл
Твердий сир – 250 р.
Сіль, перець, спеції для риби, свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
Філе тріски промийте холодною водою і обсушити кухонним рушником. Потім поріжте рибу на невеликі шматочки.
Почистіть цибулю і наріжте її тонкими півкільцями.
Почистіть моркву і подрібніть її на крупній тертці.
Солодкий перець розріжте навпіл, очистіть від насіння і поріжте його на шматочки.
Нарізані цибулю і моркву обсмажте до напівготового стану на розігрітому рослинному маслі.
Форму для запікання риби змастіть маслом і викладіть в неї обсмажені цибулю і моркву.
На ці овочі рівним шаром розкладіть шматочки риби і посипте їх сіллю і перцем за смаком.
На рибу розкладіть рівним шаром нарізаний солодкий перець і зелений горошок (консервований або заморожений).
Твердий сир натріть на крупній тертці і змішайте з вказаним у рецепті кількістю вершків.
Отриманим соусом залийте рибу.
Запікайте тріску в духовій шафі при температурі 180° С протягом 30 хвилин.
Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки.