Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Якщо ви хочете харчуватися правильно, смачно, а головне недорого, то на вашому столі обов’язково з’являться легкі і дієтичні блюда. У їх числі обов’язково повинна бути тріска, запечена в духовці. Секрет її смачного приготування досить простий. Потрібно використовувати додаткові продукти: овочі, яйця, сир, молочні продукти і спеції, які завершать і без того неперевершений смак цієї атлантичної риби.

Дуже смачне філе тріски, запечене в духовці

Тріска, приготована за пропонованим рецептом, завжди буде соковитою і смачною завдяки маринаду з рослинної олії з додаванням спецій, лимона і часнику. Важливо правильно розморозити філе риби: на свіжому повітрі або помістити в підсолену холодну воду. Запікається філе тріски не більше 30 хвилин, інакше риба стане сухою і несмачною.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти

  • Тріска 500 гр. (філе)
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль, перець, прованські трави за смаком

Процес приготування:

  • Філе тріски правильно розморожуємо, потім промиваємо холодною водою і видаляємо рушником зайву рідину. Ретельно видаляємо з філе дрібні кісточки.
  • Поміщаємо рибне філе в ємність і посипаємо перцем і сіллю за смаком.
  • Для маринаду наливаємо у невелику мисочку соняшникову олію, додаємо до нього очищений і подрібнений часникодавку часник, прованські трави або спеції для риби і все добре перемішуємо.
  • Отриманим маринадом намазуємо весь шматок.
  • Ємність з рибою прикриваємо шматочком харчової плівки і поміщаємо в холодильник на 20 хвилин. В такому вигляді вона може зберігатися протягом доби, тому запікати можна в будь-який час.
  • Потім мариноване філе тріски укладаємо на деко, змащене маслом, і поміщаємо на 30 хвилин у духовку, нагріту до 180°С.
  • До цієї запеченої соковитою і смачною рибі подаємо на гарнір рис з овочами.

Їжте на здоров’я!

Як приготувати тріску в фользі в духовці?

Тріска, запечена в духовці у фользі, – самий простий і швидкий спосіб приготування страви. Фольга зберігає всі корисні речовини риби, добре розкриває смак і вимагає невеликої кількості олії. У цьому рецепті вам пропонується запекти тріску цілком і з невеликою кількістю овочів, щоб блюдо вийшло соковитим, ароматним і смачним.

Інгредієнти:

  • Тушка тріски – 1 шт.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Вершкове масло і лимонний сік – по 2 ст. л.
  • Сіль, перець, гірчицю і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку тріски розморожуємо (краще знайти в магазині охолоджену рибу), зчищають дрібну луску, видаляємо голову і нутрощі.
  • Потім промиваємо рибу і обсушуємо рушником.
  • Рибу з усіх боків всередині і зовні поливаємо лимонним соком, натираємо сіллю з чорним перцем і шкіру змащуємо гірчицею.
  • Цибулину і моркву чистимо й нарізаємо: цибулю півкільцями, а моркву тонкими брусочками.
  • Нашатковані овочі трохи обсмажуємо на рослинній олії, додаємо до них дрібно нарізану свіжу зелень (петрушку або кріп).
  • Форму або на деко для запікання риби застеляємо фольгою «із запасом», щоб можна було тушку загорнути. Намазуємо фольгу вершковим маслом.
  • Тушку тріски кладемо на фольгу і начиняємо її обсмаженими овочами. Фольгу закриваємо або повністю, або наполовину тушки, як вам подобається.
  • Запікаємо тріску при температурі 180° С протягом 30 хвилин.
  • Блюдо готове, можна подавати на стіл.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт соковитого стейку з тріски в духовці

    У даному рецепті вам пропонується приготувати в духовці смачне блюдо з стейків цієї популярної і недорогий риби. М’ясо буде ніжним, соковитим і з хрусткою сирною скоринкою. Воно прикрасить ваш святковий стіл.

    Інгредієнти:

    • Стейки тріски – 4 шт.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Лимон – ½ шт.
    • Сир – 100 р.
    • Мед і сіль – по 1 ч. л.
    • Приправа для риби, куркума і чорний перець – по 0.5 ч. л.
    • Біле вино – 100 мл
    • Панірувальні сухарі – 1 ст. л.

    Процес приготування:

  • Стейки тріски, попередньо розморожені, промийте холодною водою і обсушити рушником.
  • В окремій мисочці змішайте потрібну кількість чорного перцю, солі і приправи для риби. Приправу можете замінити сумішшю кропу, розмарину, чебрецю і цедри лимона.
  • Рибу полийте лимонним соком, натріть приготованою сумішшю приправ і залиште на 20-30 хвилин для маринування.
  • Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і посмажте до прозорості на розігрітій олії.
  • Лимон порізати на тонкі скибочки, а потім ще на четвертинки.
  • У сковорідку до смаженій луку насипте куркуму, додайте мед і залити біле вино.
  • Все добре перемішайте і тушкуйте кілька хвилин на невеликому вогні.
  • Форму для запікання риби змастіть маслом і викладіть в неї мариновані стейки.
  • На стейки розкладіть приготовлений у вині і спеції цибулю.
  • Запікайте стейки в духовці при 180° С протягом 10 хвилин.
  • За цей час подрібніть на тертці шматочок твердого сиру і змішайте його з панірувальними сухарями або подрібненим шматочком сухого білого хліба.
  • Форму зі стейками дістаньте з духовки. Посипте рибу сумішшю сиру і сухарів, і помістіть в духовку ще на 10 хвилин.
  • Блюдо готове. Приємного апетиту!

    Смачна тріска, запечена в духовці з картоплею

    Вашій увазі надається новий і цікавий рецепт приготування тріски в духовці разом з картоплею. Ви швидко, всього лише за 1 годину, приготуєте незвичайне і смачне блюдо.

    Інгредієнти:

    • Тріска (стейки) – 1 кг.
    • Картопля середній – 10 шт.
    • Цибуля червоний – 3 шт.
    • Лимон – ½ шт.
    • Маслини без кісточок – 1 банка.
    • Базилік – 2-3 гілочки.
    • Бальзамічний оцет – 0.5 ч. л.
    • Сіль, суміш мелених перців за смаком.
    • Оливкова олія для смаження.

    Процес приготування:

  • Попередньо розморожені стейки тріски (краще охолоджені) промийте під холодною водою, обсушіть і натріть сумішшю перців і сіллю.
  • Картоплю почистіть від шкірки, промийте і наріжте на великі брусочки.
  • Потім відваріть картоплю до напівготовності в підсоленій воді, воду злийте.
  • Почистіть цибулини і поріжте на невеликі кубики.
  • Маслини обсушіть рушником і поріжте їх на кружальця.
  • Розігрійте сковорідку з оливковою олією і обсмажте в ньому нарізані цибулю і маслини, потім влийте в сковороду трохи бальзамічного оцту.
  • Обсмажені цибулю і маслини змішайте з відвареною картоплею.
  • Форму для запікання риби трохи змащуємо маслом і викладаємо на неї рівним шаром підготовлений картопля.
  • На картоплю викладаємо стейки з тріски.
  • Рибу поливаємо свіжовичавленим соком лимона і посипаємо її базиліком, сухим або дрібно нарізаним свіжим.
  • Рибу ставимо в розігріту до 180° С духовку на 25 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Простий рецепт тріска, запечена з овочами

    За пропонованим рецептом ви можете приготувати вдома блюдо з чудовим ароматом і смаком – запечену в духовці тріску з овочами. Щоб риба не вийшла сухою і жорсткою, будемо запікати її в сметанному соусі та під сирною скоринкою, що додасть м’ясу м’яку і ніжну текстуру. Ця страва є дієтичним і низькокалорійним.

    Інгредієнти:

    • Філе тріски – 1 кг.
    • Ріпчасту цибулю і помідори – 4 шт. по
    • Знежирена сметана – 150 р.
    • Твердий сир – 150 р.
    • Часник – 6 зубчиків.
    • Сіль, перець і зелень за смаком.

    Процес приготування:

  • Розморожене або охолоджене філе тріски промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і нарізаємо на середні шматочки.
  • Рибу солимо і перчимо за смаком.
  • Чистимо від луски цибулини і шаткуємо їх на тонкі півкільця.
  • В окремій ємності змішуємо потрібну кількість знежиреної сметани з подрібненим на часничниці часником і дрібно нарізаною свіжою зеленню.
  • Форму для запікання риби змащуємо маслом.
  • На дно форми рівним шаром викладаємо половину шинкованої цибулі і трохи посипаємо його сіллю і перцем.
  • На цибульний шар розкладаємо підготовлені шматочки тріски.
  • На рибу викладаємо сметано-часниковий соус.
  • Помиті помідори нарізаємо на тонкі кухлі, кладемо на рибу і також солимо і перчимо.
  • На помідори розкладаємо решті нашатковану цибулю.
  • Подрібнюємо на крупній тертці твердий сир і посипаємо їм страву.
  • Запікаємо тріску з овочами в духовці при 180° С протягом 25-30 хвилин.
  • Готову страву подаємо до столу з гарніром з рису.
  • Приємного апетиту!

    Тріска, запечена в духовці в сметані

    Тріску, щоб вона не була сухою, перед приготуванням потрібно маринувати або готувати в соусі. У цьому рецепті вам пропонується запекти тріску в сметанному соусі. Додамо до риби для соковитості і аромату солодкий перець, цибулю і моркву. Готується це блюдо швидко.

    Інгредієнти:

    • Стейки тріски – 4 шт.
    • Сметана – 5-6 ст. л.
    • Цибулю, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
    • Сіль (морська), гірчиця, мелені запашний перець і паприка – 1 ч. л.
    • Зелений кріп – ½ пучка.
    • Соняшникова олія для смаження овочів.

    Процес приготування:

  • Стейки тріски, попередньо розморожені при кімнатній температурі або охолоджені, промийте холодною водою і обсушити рушником.
  • Рибу покладіть в окрему ємність і посипте вказаним у рецепті кількістю солі, паприки і запашного перцю, перемішайте і залиште на 30 хвилин для маринування.
  • Овочі почистіть, помийте, цибулю з солодким перцем поріжте на невеликі кубики, а моркву натріть на крупній тертці.
  • Нарізані овочі обсмажте до напівготового стану на невеликій кількості олії.
  • В окремій чашці або піалі змішайте сметану з чайною ложкою столової гірчиці. Нашаткуйте свіжий кріп і додайте до сметанному соусу.
  • Форму для запікання риби змастіть соняшниковою олією.
  • На дно форми покладіть обсмажені овочі.
  • На цю «овочеву подушку» укладіть мариновану рибу.
  • Залийте рибу сметано-гірчичним соусом.
  • Запікайте тріску в духовці, розігрітій до 200° С протягом 25 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Тріска з цибулею і морквою, запечена в духовці

    Тому простому рецептом ви можете швидко приготувати апетитну і смачне блюдо і для повсякденного, і для святкового столу. Замінивши звичайний майонез пісний, у вас вийде блюдо для тих, хто дотримується постів. Готуємо тріску з великою кількістю овочів.

    Інгредієнти:

    • Філе тріски – 1 кг.
    • Цибуля-ріпка – 0.8 кг (10-11 середніх цибулин).
    • Морква – 0.5 кг (5 шт.)
    • Майонез – 400 р.
    • Сіль і суміш перців за смаком.
    • Рослинна олія для смаження.

    Процес приготування:

  • Рибу промийте холодною водою, просушіть рушником і порізати на середні шматочки.
  • Почистіть цибулини і моркву і промийте їх.
  • Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а моркву подрібнити на крупній тертці.
  • Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте на ній нашатковану цибулю до напівготовності.
  • Потім додайте до цибулі натерту моркву і тушкуйте під закритою кришкою протягом 5 хвилин. Овочі посипте сіллю і перцем за смаком і перемішуйте під час смаження.
  • Змастіть маслом форму для запікання. Форму краще візьміть глибоку, щоб викласти рибу та овочі в декілька шарів, так буде смачніше.
  • На дно форми покладіть частину обсмажених овочів.
  • Внизу розкладіть шматочки риби. Рибу посипте сіллю і перцем і покладіть на неї шар овочів.
  • Поверх овочів нанесіть шар майонезу. Такі шари можна чергувати, поки не укладете всі продукти.
  • Закрийте Форму шматочком фольги і запікайте в духовці при температурі 180° С протягом 40 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт тріски, запеченої з помідорами і сиром

    У даному рецепті вам пропонується запекти тріску в духовій шафі під «шубою» з свіжих помідорів і сирної скоринки. Для соковитості запікати рибу будемо в сметано-гірчичному соусі. Ваша рибка вийде дуже ніжною.

    Інгредієнти:

    • Філе тріски – 1 кг.
    • Помідори – 4-6 шт.
    • Сметана – 6 ст. л.
    • Гірчиця – 2 ч. л.
    • Твердий сир – 100 р.
    • Сіль і перець за смаком.

    Процес приготування:

  • Філе тріски розморозьте при звичайній температурі або у солоній воді (0.5 ч. л. на літр води).
  • Потім рибу помийте і рушником видаліть зайву рідину.
  • Поріжте філе на порційні шматочки.
  • Змастіть рослинною олією форму для запікання і покладіть в неї шматочки риби.
  • Тріску посоліть і посипте чорним перцем за смаком.
  • Помідори помийте і розріжте на половинки або четвертинки.
  • Укладіть помідори на рибу.
  • У чашці змішайте сметану з гірчицею в зазначених у рецепті кількостях.
  • Отриманим сметано-гірчичним соусом залийте рибу з помідорами.
  • Твердий сир (сиру не шкодуйте) натріть на крупній тертці і засипте ним страву.
  • Запікайте тріску з помідорами при 180° С протягом 25-30 хвилин.
  • До приготовленої трісці на гарнір подайте відварну картоплю або рис.
  • Їжте на здоров’я!

    Соковиті рибні котлети з тріски в духовці

    Вашій увазі надається рецепт смачних і одночасно дієтичних котлет з фаршу тріски. Фарш краще приготувати своїми руками і рибу для котлет вибрати свіжу і хорошої якості, інакше котлети будуть сухими. Рибні котлети з тріски спочатку трохи обсмажують на сковорідці, а потім запікаються в духовці. З спецій додамо до цих котлет імбир і базилік, які прекрасно поєднуються з тріскою.

    Інгредієнти:

    • Тріска – 1 тушка (або філе) – 600-700 м).
    • Цибулю і яйце – 2 шт. по
    • Білий хліб – 2-3 скибочки.
    • Базилік сухий – 1 ч. л.
    • Імбир подрібнений – 1/2 ст. л.
    • Сіль і перець за смаком.

    Процес приготування:

  • Тушку тріски розморожуємо і розбираємо на філе, видаливши хребет, кістки і шкіру. Рибу розрізаємо на середні шматочки.
  • Чистимо від луски цибулини, розрізаємо їх на 4 шматочки кожну.
  • Тріску подрібнюємо разом з цибулею в чаші блендера або на м’ясорубці. Цибуля додасть котлет з тріски особливий аромат.
  • Рибний фарш кладемо в глибоку миску.
  • Додаємо до фаршу заздалегідь замочений у молоці і віджатий білий хліб, вбиваємо яйце, кладемо подрібнений імбир і сухий базилік.
  • Фарш по своєму смаку посипаємо сіллю і чорним перцем і добре вимішуємо.
  • Потім залишаємо фарш на 15-20 хвилин для настоювання. Якщо за цей час у фарші з’явиться сік, його просто злийте.
  • Мокрими руками сформуйте з фаршу красиві котлетки, обваляйте їх в пшеничній муці або картопляному крохмалі.
  • Котлети обсмажте на середньому вогні до рум’яної скоринки з усіх боків. Смажте недовго.
  • Обсмажені котлети перекладіть у форму для запікання або на змащений маслом деко. Залийте котлети сметаною або рибним бульйоном і посипте тертим сиром. На листі можна запекти котлети і без соусу.
  • Запікайте тріскові котлети при 170° С протягом 20 хвилин, не більше.
  • Приємного апетиту!

    Тріска в вершковому соусі, запечена в духовці

    У даному рецепті вам пропонується приготувати дуже смачну страву з тріски – запекти її в духовій шафі під вершковим соусом. У вас вийде відмінне блюдо і для обіду, і для святкового столу. Запікати будемо з додаванням невеликої кількості овочів і сиру, що додасть рибі аромат і посилить вершковий смак.

    Інгредієнти:

    • Філе тріски – 1 кг.
    • Цибулю, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
    • Зелений горошок – 250 р.
    • Жирні вершки – 200 мл
    • Твердий сир – 250 р.
    • Сіль, перець, спеції для риби, свіжа зелень за смаком.

    Процес приготування:

  • Філе тріски промийте холодною водою і обсушити кухонним рушником. Потім поріжте рибу на невеликі шматочки.
  • Почистіть цибулю і наріжте її тонкими півкільцями.
  • Почистіть моркву і подрібніть її на крупній тертці.
  • Солодкий перець розріжте навпіл, очистіть від насіння і поріжте його на шматочки.
  • Нарізані цибулю і моркву обсмажте до напівготового стану на розігрітому рослинному маслі.
  • Форму для запікання риби змастіть маслом і викладіть в неї обсмажені цибулю і моркву.
  • На ці овочі рівним шаром розкладіть шматочки риби і посипте їх сіллю і перцем за смаком.
  • На рибу розкладіть рівним шаром нарізаний солодкий перець і зелений горошок (консервований або заморожений).
  • Твердий сир натріть на крупній тертці і змішайте з вказаним у рецепті кількістю вершків.
  • Отриманим соусом залийте рибу.
  • Запікайте тріску в духовій шафі при температурі 180° С протягом 30 хвилин.
  • Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки.
  • Приємного апетиту!