Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Порційне заливне з курки у формочках
Блюдо, приготоване порційно, дуже зручно подавати на банкетах в якості холодної закуски. Для таких цілей підійдуть звичайні невеликі силіконові формочки, а ще з них буде дуже легко витягти холодець.
Інгредієнти:
Курка (філе, окорок, крильця) – 1 кг.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 4-5 зубчиків.
Консервований горошок – 100 гр.
Яйця – 2-3 шт.
Петрушка – невеликий пучок.
Желатин – 30 гр.
Перець духмяний горошком – 10 шт.
Перець чорний – за смаком.
Лавровий лист – 3-4 шт.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Варимо основу страви – курячий бульйон. Куряче м’ясо добре промиваємо, великі частини ріжемо, кладемо в каструлю, туди ж відправляємо цибулину, моркву, часник, спеції і сіль, заливаємо водою. Варимо на повільному вогні 1-1,5 години, постійно знімаємо що утворюється на поверхні води піну.
Готову моркву виймаємо з бульйону, за допомогою ножа, робимо з кружечків моркви зірочки.
Курку дістаємо, відокремлюємо м’ясо від кісток, шкіру відокремлюємо, її ми використовувати в холодці не будемо. М’ясо розбираємо на волокна.
Яйця варимо круто. Очищаємо їх від шкаралупи, ріжемо на четвертинки.
Желатин розвести зі склянкою гарячого бульйону і з’єднуємо його з рештою бульйоном.
У невеликі силіконові формочки кладемо пару зірочок з моркви, шматок яйця, трохи консервованого горошку, листя петрушки і м’ясо, заливаємо форми бульйоном так, щоб начинка і бульйон були в співвідношенні 1 до 1. Залишаємо їх у холодильнику, щоб бульйон застиг. З силіконових форм дістаємо порції холодцю і викладаємо на велике загальне блюдо, таку закуску можна подавати разом з хлібними грінками і хріном.