Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Порційне заливне з курки у формочках

 

Блюдо, приготоване порційно, дуже зручно подавати на банкетах в якості холодної закуски. Для таких цілей підійдуть звичайні невеликі силіконові формочки, а ще з них буде дуже легко витягти холодець.

Інгредієнти:

  • Курка (філе, окорок, крильця) – 1 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4-5 зубчиків.
  • Консервований горошок – 100 гр.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Петрушка – невеликий пучок.
  • Желатин – 30 гр.
  • Перець духмяний горошком – 10 шт.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Лавровий лист – 3-4 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Варимо основу страви – курячий бульйон. Куряче м’ясо добре промиваємо, великі частини ріжемо, кладемо в каструлю, туди ж відправляємо цибулину, моркву, часник, спеції і сіль, заливаємо водою. Варимо на повільному вогні 1-1,5 години, постійно знімаємо що утворюється на поверхні води піну.
  • Готову моркву виймаємо з бульйону, за допомогою ножа, робимо з кружечків моркви зірочки.
  • Курку дістаємо, відокремлюємо м’ясо від кісток, шкіру відокремлюємо, її ми використовувати в холодці не будемо. М’ясо розбираємо на волокна.
  • Яйця варимо круто. Очищаємо їх від шкаралупи, ріжемо на четвертинки.
  • Желатин розвести зі склянкою гарячого бульйону і з’єднуємо його з рештою бульйоном.
  • У невеликі силіконові формочки кладемо пару зірочок з моркви, шматок яйця, трохи консервованого горошку, листя петрушки і м’ясо, заливаємо форми бульйоном так, щоб начинка і бульйон були в співвідношенні 1 до 1. Залишаємо їх у холодильнику, щоб бульйон застиг. З силіконових форм дістаємо порції холодцю і викладаємо на велике загальне блюдо, таку закуску можна подавати разом з хлібними грінками і хріном.
  • Приємного апетиту!