Жульєн, який в перекладі з французької означає «липневий», – це гаряча закуска з різноманітною начинкою і ніжним вершковим соусом. Жульєн з куркою і грибами – безпрограшне рішення для святкового застілля або вечері в колі родини. Воно готується швидко і з цілком доступних інгредієнтів. Подають у кокотницях.
Жульєн з куркою і грибами з вершками в духовці – класичний рецепт
Вам надається варіант приготування класичного жульєна з курки та грибів у вершковому соусі. Ви завжди можете побалувати свою сім’ю смачною стравою для обіду або вечері.
Час приготування – 50 хв.
Порції – 3 шт.
Інгредієнти
- Куряча грудка 1 шт.
- Гриби 300 гр. (свіжих грибів)
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Вершки 200 гр. (жирних вершків)
- Сир Пармезан 100 гр.
- Часник 3 зубчики
- Сіль, перець і суха петрушка за смаком
Процес приготування:
- До повної готовності зваріть курячу грудку в солоній воді, опустивши її в киплячу воду, щоб грудка зберегла свою соковитість. Зварене м’ясо остудіть і руками розділіть на окремі волокна.
- Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння, наріжте на тонкі полуколечки і покладіть на сковорідку з розігрітою олією. Масло візьміть рослинна, але смачніше буде обсмажувати на вершковому.
- До цибулі відразу покладіть очищений і подрібнений часникодавку часник.
- Поки вони смажаться, промийте свіжі гриби (печериці), наріжте їх на пластинки і покладіть в сковорідку.
- Овочі посипте сіллю, додайте за смаком чорний перець та сухі приправи (в рецепті – петрушка).
- Коли гриби будуть готові, перекладіть в сковорідку шматочки курки, перемішайте і спробуйте на смак. Додайте ще сіль і спеції, якщо їх недостатньо. Кілька хвилин всі тушкуйте на маленькому вогні.
- Потім налийте в сковорідку потрібну кількість вершків, тушкуйте, поки блюдо не загусне, і розкладіть цю приготовлену начинку по кокотницях (горщикам).
- Сир подрібніть на середній тертці. Половиною тертого сиру, посипте вміст кокотниць (горщиків).
- Запечіть страву в духовці при 180° протягом 20 хвилин. Потім формочки дістаньте з духовки, посипте блюдо іншим сиром і продовжуйте запікати в режимі «Гриль» або на великому вогні ще 5-7 хвилин до утворення хрусткої сирної скоринки. Жульєн подайте на стіл в гарячому вигляді, посипавши його свіжою зеленню.
Їжте на здоров’я!