Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як зварити смачне заливне з курки в мультиварці?

З допомогою мультиварки ви швидко зможете приготувати необхідний для цієї страви бульйон, м’ясо і овочі. М’ясо, приготоване в мультиварці буде краще відходити від кісток.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,2 кг.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Консервована кукурудза – 10 гр.
  • Желатин – 30 гр.
  • Спеції (перець запашний горошком) – 10 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, поділяємо на кілька частин і кладемо в чашу мультиварки. Додаємо туди очищені цибулю та моркву, сіль, перець, часник, заливаємо водою. На мультиварці ставимо програму «Суп», варимо 1,5-2 години.
  • Дістаємо готові курку і моркву. М’ясо відокремлюємо від кісток і подрібнюємо його, шкурка нам не знадобиться, моркву нарізаємо тонкими кружечками. Бульйон проціджуємо.
  • Желатин висипаємо в частину бульйону, даємо йому набрякнути 20-30 хвилин. Потім виливаємо до решти бульйону і добре перемішуємо.
  • У форми для заливного викладаємо куряче м’ясо, шматочки моркви і посипаємо трохи консервованої кукурудзи, заливаємо все курячим бульйоном. Форми ставимо в холодильник, щоб бульйон застиг. Яскрава холодна закуска готова.
  • Приємного апетиту!