Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Як зварити смачне заливне з курки в мультиварці?
З допомогою мультиварки ви швидко зможете приготувати необхідний для цієї страви бульйон, м’ясо і овочі. М’ясо, приготоване в мультиварці буде краще відходити від кісток.
Інгредієнти:
Курка – 1,2 кг.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1-2 шт.
Часник – 1-2 зубчики.
Консервована кукурудза – 10 гр.
Желатин – 30 гр.
Спеції (перець запашний горошком) – 10 шт.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Курку промиваємо, поділяємо на кілька частин і кладемо в чашу мультиварки. Додаємо туди очищені цибулю та моркву, сіль, перець, часник, заливаємо водою. На мультиварці ставимо програму «Суп», варимо 1,5-2 години.
Дістаємо готові курку і моркву. М’ясо відокремлюємо від кісток і подрібнюємо його, шкурка нам не знадобиться, моркву нарізаємо тонкими кружечками. Бульйон проціджуємо.
Желатин висипаємо в частину бульйону, даємо йому набрякнути 20-30 хвилин. Потім виливаємо до решти бульйону і добре перемішуємо.
У форми для заливного викладаємо куряче м’ясо, шматочки моркви і посипаємо трохи консервованої кукурудзи, заливаємо все курячим бульйоном. Форми ставимо в холодильник, щоб бульйон застиг. Яскрава холодна закуска готова.