Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування холодцю з курки в пляшці
Універсальність і легкість приготування курячого м’яса дає великий простір для фантазії. Ви можете експериментувати з інгредієнтами або способом подачі. Пропонуємо вам спробувати приготувати холодець з курки в пляшці, це буде виглядати дуже оригінально.
Інгредієнти:
Куряче м’ясо – 500 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1-2 шт.
Часник – 4-5 зубчиків.
Перець горошком (чорний, запашний) – 10-20 шт.
Петрушка.
Желатин – 30 гр.
Зелений горошок – 100 гр.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Курку поділяємо на частини, кладемо в каструлю, заливаємо водою і залишаємо на 10 хвилин. Зливаємо воду, заливаємо заново, додаємо до м’яса спеції, ставимо на маленький вогонь і накриваємо кришкою.
Через годину після варіння, кладемо в каструлю цибулю, моркву і часник. Як тільки морква звариться, дістаємо її. За 10 хвилин до готовності бульйону солимо його.
З бульйону дістаємо м’ясо, остуджуємо і відокремлюємо м’ясо від кісток, поділяємо його на дрібні шматочки. Бульйон проціджуємо.
Розчиняємо Желатин в невеликій кількості бульйону, желатинову масу виливаємо назад.
Формою для заливного нам буде служити звичайна пластикова пляшка, для цього зрізаємо горлечко. Варену моркву дрібно нарізаємо, рубаємо петрушку. В окремій ємності змішуємо дрібні шматочки м’яса, морква, консервований горошок, петрушку. Перекладаємо масу в пляшку, вона повинна заповнити 2/3 пляшки, заливаємо бульйоном, але стежте за тим, щоб бульйон не був дуже гарячим, інакше пляшка може деформуватися. З допомогою поліетиленового пакета і гумки закриваємо отвір у пляшці. Вміст пляшки струшуємо, воно повинно вийде дуже густим.
Після того, як холодець застигне, акуратно розріжте пляшку і вийміть його, наріжте на скибочки товщиною 1-1,5 сантиметра і подавайте до столу в складі м’ясної нарізки.