Заливне з курки – легке і ніжне блюдо, яке прикрасить ваш святковий стіл і порадує в будні. Ми зібрали для вас 10 простих рецептів з покроковими інструкціями для приготування.
Простий і смачний рецепт холодцю з курки з желатином
Курячий бульйон може стати основою не тільки для супів, але і для заливного. Желатин не обов’язковий інгредієнт, однак, щоб бути впевненою в результаті, запасіться одним пакетиком.
Час готування: 300 хв.
Порцій: 6-8.
Інгредієнти
- Куряче філе 300 гр. (також ніжки і крильця)
- Морква 1 шт.
- Петрушка 1 невеликий пучок
- Желатин 30 гр.
- Часник 5 зубчиків
- Спеції для курки, за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- З курячих ніжок і крилець варимо курячий бульйон. У каструлю кладемо курку, морква, часник, спеції за смаком, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо бульйон 40-50 хвилин, після чого дістаємо моркву і курку, проціджуємо бульйон.
- Куряче філе разом з часником і спеціями варимо окремо, остуджуємо і ріжемо на тонкі скибочки. Варену моркву нарізаємо кружечками, її будемо використовувати для прикраси страви.
- Розчиняємо Желатин в невеликій кількості бульйону і виливаємо масу назад.
- Готуємо форми для заливного. Краще, якщо це будуть прозорі миски невеликого розміру, тоді вся краса буде добре видно. Покриваємо дно мисок невеликою кількістю бульйону, зверху викладаємо композицію з курячого філе, моркви і листочків петрушки, потім розливаємо бульйон, що залишився по мисках. Перед тим, як прибрати заливне в холодильник, переконайтеся, що воно охолоне до кімнатної температури.
Приємного апетиту!