Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Заливне з курки – легке і ніжне блюдо, яке прикрасить ваш святковий стіл і порадує в будні. Ми зібрали для вас 10 простих рецептів з покроковими інструкціями для приготування.

Простий і смачний рецепт холодцю з курки з желатином

Курячий бульйон може стати основою не тільки для супів, але і для заливного. Желатин не обов’язковий інгредієнт, однак, щоб бути впевненою в результаті, запасіться одним пакетиком.

Час готування: 300 хв.

Порцій: 6-8.

Інгредієнти

  • Куряче філе 300 гр. (також ніжки і крильця)
  • Морква 1 шт.
  • Петрушка 1 невеликий пучок
  • Желатин 30 гр.
  • Часник 5 зубчиків
  • Спеції для курки, за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • З курячих ніжок і крилець варимо курячий бульйон. У каструлю кладемо курку, морква, часник, спеції за смаком, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо бульйон 40-50 хвилин, після чого дістаємо моркву і курку, проціджуємо бульйон.
  • Куряче філе разом з часником і спеціями варимо окремо, остуджуємо і ріжемо на тонкі скибочки. Варену моркву нарізаємо кружечками, її будемо використовувати для прикраси страви.
  • Розчиняємо Желатин в невеликій кількості бульйону і виливаємо масу назад.
  • Готуємо форми для заливного. Краще, якщо це будуть прозорі миски невеликого розміру, тоді вся краса буде добре видно. Покриваємо дно мисок невеликою кількістю бульйону, зверху викладаємо композицію з курячого філе, моркви і листочків петрушки, потім розливаємо бульйон, що залишився по мисках. Перед тим, як прибрати заливне в холодильник, переконайтеся, що воно охолоне до кімнатної температури.

Приємного апетиту!