Готувати цю царську рибу потрібно обов’язково цілком, адже осетер, запечений в духовці – справжній делікатес. Риба практично не містить кісток і відмінно підходить для святкового столу. Готувати рибу можна по-різному, і ми зібрали 8 найсмачніших і різних рецептів приготування в духовці цього ніжного м’яса, які допоможуть зберегти всю користь містяться Омега-3 кислот, таких важливих для нас.
Смачний рецепт осетра, запеченого в духовці
Для того щоб відчути весь смак осетра, його важливо правильно приготувати і знати деякі тонкощі. Сама по собі риба дуже смачна, тому не варто зловживати спеціями. Ми розглянемо покроковий рецепт приготування цієї царської риби з фото, починаючи з її підготовки. І так, приготуємо смачного цілого осетра!
Час готування: 60 хвилин
Порцій: 5-6.
Інгредієнти
- Осетер 1.8 кг
- Лимон 1 шт.
- Сіль за смаком
- Олія оливкова 5 ст. л.
- Для прикраси
- Морква 2 шт. (відварна)
- Листовий салат 1 пучок
- Лайм 1 шт.
- Гранат-1 шт.
- Виноград 1 гроно
- Яйце перепелине 5 шт.
Процес приготування:
- Якщо риба куплена в магазині, вона буде вже обпатраною, якщо немає-перше справах позбавтеся від нутрощів. Після чого осетра добре промиємо і всередині і зовні. Для того щоб було легше прибрати луску, потрібно обдати рибу окропом.
- Зрізаємо гострим ножем спинних «жучків», обрізаємо зябра.
- Далі видаляємо визигу, яка знаходиться в хребті риби. Якщо її не прибрати, при впливі температур осетра буде розпирати, і визига порве тушку і зіпсує вигляд страви. Надрізаємо голову риби не до кінця.
- І відразу робимо такий же надріз в області хвоста риби. В середині ви побачите хребет, його треба витягти цілком, не розірвавши.
- Надрізаємо рибу порційно, робимо надрізи не до кінця, трохи солимо, збризкуємо соком лимона і оливковим маслом.
- Вистилаємо деко фольгою, змащуємо її маслом, на нього кладемо рибу і кожен шматочок перекладемо фольгою. Зверху накриємо листом фольги — під нею риба залишиться більш соковитою. Але можна і просто змастити деко олією і поставити рибу в духовку, поливаючи її соком регулярно. Запікаємо осетра в духовці при 180 градусах півгодини. Знімаємо фольгу, поливаємо соком зверху і запікаємо ще 5-10 хвилин. Готовність риби визначаємо за відсутності соку при проколі м’яса.
- Рибу перекладаємо на сервірувальне блюдо, на яке поклали спочатку «подушку» з салатного листя і прикрашаємо перепелиними яйцями, вирізаними у формі «корон», тонкими часточками лайма і лимона, «трояндочок», зроблених з вареної моркви. Можна намалювати сітку з майонезу на голові риби, прикрасити гранатовими кісточками. Фантазія в оздобленні не має меж.
Приємного апетиту!