Рибні котлети – 10 дуже смачних рецептів з фото покроково

Смажена в олії риба – просте блюдо і досить швидко набридає. Прекрасною альтернативою стануть рибні котлети. Це ніжне, ароматне, неймовірно смачне і дієтичне блюдо, на довгий час насыщающее організм, чудово поєднується з різноманітними гарнірами і соусами.

Рибні котлети з минтая на сковороді — покроковий рецепт

Вам пропонується смачний, простий, швидкий і, головне, універсальний рецепт рибних котлет, приготованих з минтая. Його можна замінити будь-якою іншою рибою. Щоб не було кісточок, готуємо котлети з рибного філе.

Час готування – 1 ч.

Порції – 4 шт.

Інгредієнти

  • Минтай ½ кг
  • Білий хліб шматочок 6
  • Молоко коров’яче ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль, чорний перець та кріп за смаком
  • Сухарі панірувальні для панірування

Процес приготування:

  • Філе минтая промиваємо холодною водою і просушуємо. Потім ріжемо на середні шматочки. Чистимо від лушпиння цибулю і ділимо його на дві частини.
  • Половину цибулі шаткуємо на маленькі шматочки і смажимо до прозорості на розігрітій олії. Він додасть котлет особливу насолоду і смак.
  • Минтай перекручуємо разом з другою половинкою цибулі на м’ясорубці з середньою ґратами.
  • Замочуємо в теплій воді скибочки білого хліба. Потім їх добре віджимаємо і кладемо в рибний фарш. Також додаємо у фарш куряче яйце, подрібнений свіжий кріп і смажену цибулю.
  • Посипаємо фарш сіллю і чорним перцем і рукою добре замішуємо.
  • Руками, змоченими в холодній воді, або за допомогою ложки, робимо з фаршу красиві однакові котлетки.
  • Насипаємо в блюдце панірувальні сухарі і кожну котлету обвалюємо в них. Виходить красиво.
  • Смажимо котлети на добре розігрітій олії до одержання рум’яної скоринки з обох сторін. Смажимо на середньому вогні і можна під прикритою кришкою.
  • У вас вийшли рибні котлетки з хрусткою скоринкою. Додайте до них на гарнір картопля або рис і можете подавати до столу.

Їжте на здоров’я!