Смажена в олії риба – просте блюдо і досить швидко набридає. Прекрасною альтернативою стануть рибні котлети. Це ніжне, ароматне, неймовірно смачне і дієтичне блюдо, на довгий час насыщающее організм, чудово поєднується з різноманітними гарнірами і соусами.
Рибні котлети з минтая на сковороді — покроковий рецепт
Вам пропонується смачний, простий, швидкий і, головне, універсальний рецепт рибних котлет, приготованих з минтая. Його можна замінити будь-якою іншою рибою. Щоб не було кісточок, готуємо котлети з рибного філе.
Час готування – 1 ч.
Порції – 4 шт.
Інгредієнти
- Минтай ½ кг
- Білий хліб шматочок 6
- Молоко коров’яче ½ склянки
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль, чорний перець та кріп за смаком
- Сухарі панірувальні для панірування
Процес приготування:
- Філе минтая промиваємо холодною водою і просушуємо. Потім ріжемо на середні шматочки. Чистимо від лушпиння цибулю і ділимо його на дві частини.
- Половину цибулі шаткуємо на маленькі шматочки і смажимо до прозорості на розігрітій олії. Він додасть котлет особливу насолоду і смак.
- Минтай перекручуємо разом з другою половинкою цибулі на м’ясорубці з середньою ґратами.
- Замочуємо в теплій воді скибочки білого хліба. Потім їх добре віджимаємо і кладемо в рибний фарш. Також додаємо у фарш куряче яйце, подрібнений свіжий кріп і смажену цибулю.
- Посипаємо фарш сіллю і чорним перцем і рукою добре замішуємо.
- Руками, змоченими в холодній воді, або за допомогою ложки, робимо з фаршу красиві однакові котлетки.
- Насипаємо в блюдце панірувальні сухарі і кожну котлету обвалюємо в них. Виходить красиво.
- Смажимо котлети на добре розігрітій олії до одержання рум’яної скоринки з обох сторін. Смажимо на середньому вогні і можна під прикритою кришкою.
- У вас вийшли рибні котлетки з хрусткою скоринкою. Додайте до них на гарнір картопля або рис і можете подавати до столу.
Їжте на здоров’я!