Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачне заливне з копченою куркою

Для приготування заливного підійде м’ясо копченої курки. Основою для цієї страви залишається курячий бульйон.

Інгредієнти:

  • Курка (суповий набір, крила) – 500 гр.
  • М’ясо копченої курки – 800 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Запашний перець горошком – 8-10 шт.
  • Лавровий лист – 3-4 шт.
  • Желатин – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Варимо курячий бульйон з супового набору та крилець. У каструлю кладемо вимиту курку, спеції, часник, одну очищену цибулину, корінь петрушки, селера, солимо воду, ставимо каструлю на вогонь, варимо протягом 1-1,5 годин. У процесі варіння бульйону знімаємо ложкою піну з поверхні води.
  • Курячий бульйон потрібно процідити через дрібне сито. Желатин розбавляємо склянкою гарячого бульйону, даємо йому набрякнути 25-30 хвилин і виливаємо його назад до бульйону.
  • З копченої курки прибираємо кістки і шкіру. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  • Холодець можна приготувати як для порціонної подачі, так і одним великим блюдом. Для порціонної подачі нам знадобиться кілька невеликих глибоких мисок. На дно форми для заливного викладаємо м’ясо і консервовану кукурудзу, заливаємо їх бульйоном. Перед подачею до столу застиглий холодець можна прикрасити листям петрушки і часточками лимона.
  • Приємного апетиту!