Заливне з курки – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачне заливне з копченою куркою
Для приготування заливного підійде м’ясо копченої курки. Основою для цієї страви залишається курячий бульйон.
Інгредієнти:
Курка (суповий набір, крила) – 500 гр.
М’ясо копченої курки – 800 гр.
Цибуля – 1 шт.
Кукурудза консервована – 150 гр.
Стебло селери – 1 шт.
Корінь петрушки – 1 шт.
Часник – 3-4 зубчики.
Чорний перець – за смаком.
Запашний перець горошком – 8-10 шт.
Лавровий лист – 3-4 шт.
Желатин – 30 гр.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Варимо курячий бульйон з супового набору та крилець. У каструлю кладемо вимиту курку, спеції, часник, одну очищену цибулину, корінь петрушки, селера, солимо воду, ставимо каструлю на вогонь, варимо протягом 1-1,5 годин. У процесі варіння бульйону знімаємо ложкою піну з поверхні води.
Курячий бульйон потрібно процідити через дрібне сито. Желатин розбавляємо склянкою гарячого бульйону, даємо йому набрякнути 25-30 хвилин і виливаємо його назад до бульйону.
З копченої курки прибираємо кістки і шкіру. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
Холодець можна приготувати як для порціонної подачі, так і одним великим блюдом. Для порціонної подачі нам знадобиться кілька невеликих глибоких мисок. На дно форми для заливного викладаємо м’ясо і консервовану кукурудзу, заливаємо їх бульйоном. Перед подачею до столу застиглий холодець можна прикрасити листям петрушки і часточками лимона.