Як прикрасити заливне з курки?
Дуже часто на святковому столі почесне місце займає ошатне заливне з курки, варіанти прикраси цієї страви обмежені лише вашою фантазією.
Найпростіший спосіб завершити це блюдо листям зелені, наприклад, петрушки, кропу або салату.
Також для прикраси заливного підійдуть часточки лимона і маринованого огірка, викладені у формі кола або півкола поверх страви.
Найвитонченіші кулінари роблять декоративні елементи у вигляді квітів з половинок яєць і моркви, складають з них красиві композиції і заливають їх прозорим бульйоном.
Ще один спосіб красивої подачі заливного – це зробити його шарами. В такому разі на нижньому шарі можна викласти композицію з наявних інгредієнтів, це може бути довільна картинка або на певну тематику, наприклад, ялинка з зеленого горошку до нового року, або вісімка з часточок помідорів до свята 8 Березня. Тільки не забудьте перевернути страву, щоб ваша творчість побачили та оцінили по достоїнству гості й родина.
Використовуйте в своїх рецептах майонез або сметану, щоб відокремлювати шари заливного кольоровим желе.
Якщо ви приготували більшу кількість бульйону, ніж потрібно було, його теж можна використовувати для прикраси. Залийте в маленькі силіконові форми залишився бульйон і викладіть прозорі фігурки на загальну страву до основного заливного.
А також спробуйте нестандартні форми для заливного, зараз у магазинах можна знайти цікаві силіконові форми, які чудово підійдуть для цих цілей.
Приємного апетиту!