Якщо хочеться швидко посмажити котлети, на допомогу завжди прийде рецепт рублених котлет з курячих грудок або філе. З цієї ніжної частини курки можна приготувати багато всякої смакоти, і рубані котлети – одна з них. Гарні такі котлети тим, що фарш робиться дуже швидко, потрібно лише грудинку порубати ножем трохи менше або трохи більше. Так і смажаться вони просто моментально, набагато швидше традиційних котлеток з свинячого або яловичого фаршу. Пропонуємо вам 10 соковитих, смачних рецептів покрокового приготування ніжних рубаних курячих котлет.
Соковиті рубані котлети на сковороді з курячих грудок
Час готування: 1 год.
Порцій: 9-10 шт.
Соковиті котлети на сковороді з курячих грудок отримали назву «Рубані», тому що фарш не потрібно перекручувати на м’ясорубці, а достатньо лише порубати м’ясо ножному так, як вам подобається. Котлети рубані будуть дуже соковитими саме за рахунок того, що куряче філе не подрібнюється в фарш, а залишається невеликими шматочками.
Інгредієнти
- Куряче філе ½ кг
- Яйце куряче 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Крохмаль картопляний 1 ст. л.
- Кріп 1 пучок за бажанням
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Спеції для курки, за смаком
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Нарубаєте куряче філе, обмытое і обсушенное за допомогою паперового рушника, ножем довільними шматочками. Якщо подрібніть філе дрібно, як на цьому фото, тоді у вас вийдуть більш ніжні на смак рубані курячі котлетки.
- Ріпчасту цибулю очистіть і так само дрібно нарубаєте ножем, але на тертку цибулю не тріть, важливо, щоб збереглися шматочки – вони додадуть страві додаткову соковитість.
- Якщо хочете, щоб у котлет був смак пряних трав, дрібно нарубаєте кріп (або кінзу, петрушку, свіжий базилік – все залежить від ваших уподобань).
- У миску покладіть рубаний фарш, цибулю і зелень, вбийте туди ж яйця, додайте крохмаль і майонез. За бажанням додається часник, дрібно рубаний, і ложка вершкового масла, щоб котлетки мали більш вершковий смак.
- Перемішайте фарш до однорідності, накрийте його рушником або харчовою плівкою і відправте настоюватися в холодильник на пару годин, так котлети будуть краще тримати свою форму. Якщо немає часу, їх можна смажити і відразу.
- Зліпіть руками, змоченими в холодній воді, круглі або овальні котлетки, викладіть їх на обробну дошку. За бажанням їх можна трохи запанірувати в борошні.
- Розігрійте в сковороді олію і обсмажте котлети під кришкою з двох сторін до повної готовності. Вогонь середній. Коли всі котлети будуть обсмажені, в сковороду можна додати трохи окропу і згасити їх на повільному вогні 5-7 хвилин.
- Готові соковиті рубані котлети з курячих грудок (філе) подавайте до столу з будь-яким гарніром гарячими – це дуже смачне і поживне блюдо!
Приємного апетиту!