Рубані котлети з курячих грудок, філе – 10 соковитих і смачних рецептів з фото покроково

Якщо хочеться швидко посмажити котлети, на допомогу завжди прийде рецепт рублених котлет з курячих грудок або філе. З цієї ніжної частини курки можна приготувати багато всякої смакоти, і рубані котлети – одна з них. Гарні такі котлети тим, що фарш робиться дуже швидко, потрібно лише грудинку порубати ножем трохи менше або трохи більше. Так і смажаться вони просто моментально, набагато швидше традиційних котлеток з свинячого або яловичого фаршу. Пропонуємо вам 10 соковитих, смачних рецептів покрокового приготування ніжних рубаних курячих котлет.

Соковиті рубані котлети на сковороді з курячих грудок

Час готування: 1 год.

Порцій: 9-10 шт.

Соковиті котлети на сковороді з курячих грудок отримали назву «Рубані», тому що фарш не потрібно перекручувати на м’ясорубці, а достатньо лише порубати м’ясо ножному так, як вам подобається. Котлети рубані будуть дуже соковитими саме за рахунок того, що куряче філе не подрібнюється в фарш, а залишається невеликими шматочками.

Інгредієнти

  • Куряче філе ½ кг
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Крохмаль картопляний 1 ст. л.
  • Кріп 1 пучок за бажанням
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Спеції для курки, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  • Нарубаєте куряче філе, обмытое і обсушенное за допомогою паперового рушника, ножем довільними шматочками. Якщо подрібніть філе дрібно, як на цьому фото, тоді у вас вийдуть більш ніжні на смак рубані курячі котлетки.
  • Ріпчасту цибулю очистіть і так само дрібно нарубаєте ножем, але на тертку цибулю не тріть, важливо, щоб збереглися шматочки – вони додадуть страві додаткову соковитість.
  • Якщо хочете, щоб у котлет був смак пряних трав, дрібно нарубаєте кріп (або кінзу, петрушку, свіжий базилік – все залежить від ваших уподобань).
  • У миску покладіть рубаний фарш, цибулю і зелень, вбийте туди ж яйця, додайте крохмаль і майонез. За бажанням додається часник, дрібно рубаний, і ложка вершкового масла, щоб котлетки мали більш вершковий смак.
  • Перемішайте фарш до однорідності, накрийте його рушником або харчовою плівкою і відправте настоюватися в холодильник на пару годин, так котлети будуть краще тримати свою форму. Якщо немає часу, їх можна смажити і відразу.
  • Зліпіть руками, змоченими в холодній воді, круглі або овальні котлетки, викладіть їх на обробну дошку. За бажанням їх можна трохи запанірувати в борошні.
  • Розігрійте в сковороді олію і обсмажте котлети під кришкою з двох сторін до повної готовності. Вогонь середній. Коли всі котлети будуть обсмажені, в сковороду можна додати трохи окропу і згасити їх на повільному вогні 5-7 хвилин.
  • Готові соковиті рубані котлети з курячих грудок (філе) подавайте до столу з будь-яким гарніром гарячими – це дуже смачне і поживне блюдо!

Приємного апетиту!