Апетитна, рум’яна курочка з хрусткою скоринкою – це головна страва на святковому столі вже багато років. Рецептів приготування соковитого ніжного курячого м’яса просто безліч, а ми поділимося з вами 10 самими смачними рецептами курки, цілком запеченої в духовці з хрусткою скоринкою покроково з фото. Обов’язково спробуйте хоча б один із запропонованих рецептів і не пошкодуєте про свій вибір.
Смачний рецепт курки з хрусткою скоринкою в духовці цілком
Кількість порцій – 10 шт.
Час приготування – 2 години
До будь-якого святкового столу, так і до звичайного обіду вихідного дня, проситься ароматна курочка. Приготувати її не складно, потрібно лише вміло зробити маринад – тоді м’ясо буде ніжним, а скориночка хрустким і золотистим. Не пошкодуйте трохи часу і приготуйте цілу красиву курочку самостійно.
Інгредієнти
- Курка 2 кг (ціла)
- Лимон 1 шт.
- Часник ½ головки
- Розмарин 1 гілочка
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Паприка 2 ч. л.
- Перець червоний мелений ⅓ ч. л.
Процес приготування:
- Візьміть свіжу потрошеную курочку і ретельно вимийте тушу під проточною водою. Потім птицю потрібно обсушити за допомогою паперових рушників, позбавляючи її від зайвої вологи. Обсушену тушку ретельно і зі всіх сторін натріть сіллю, паприкою і меленим червоним перцем. За бажанням ви можете додати інші спеції, які любите.
- Далі візьміть лимон, вимийте його і зніміть цедру. Необхідно натерти Цедру на дрібній тертці, не зачіпаючи білу частину шкірки. Сам лимон наріжте на довільні шматочки.
- Дістаньте з холодильника масло, щоб воно трохи підтануло. В цей час пропустіть зубчики часнику через часниковий прес і додайте до размякшему маслу. Туди ж всипте цедру лимона і гарненько вимісіть цю олійну заправку.
- Всередину курки вкладіть цілу гілочку розмарину, лимони і рівномірно розподіліть все це всередині.
- На курячій грудці відокремте злегка шкірку, щоб утворився своєрідний кишеню. Туди потрібно рівномірно викласти частину масла з цедрою і часником.
- Масло, яке залишиться після процедури рівномірно розмажте по всій тушці курки, не забуваючи про крила і ноги.
- Не забудьте зв’язати курячі ніжки за допомогою нитки, щоб вони не роз’їжджалися, і курочка добре тримала свою форму.
- Духовку вам потрібно заздалегідь гарненько розігріти, щоб температура в ній була не нижче 180 градусів, але і не більше 200. Ємність з курячою тушкою поставте в духовку і запікайте від години до півтора годин – все залежить від вашої духовки. Через хвилин сорок ви можете перевернути курочку, щоб низ теж добре зарум’яниться.
- Готову птицю з рум’яною хрусткою скоринкою подавайте цілком, виклавши на велике красиве блюдо, сервировав свіжими овочами та зеленню.