Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Заливне з курки з желатином – це одна з найпопулярніших холодних закусок на будь-якому святковому столі. Існує велика кількість варіантів приготування цієї страви. Ми ж зробили для вас добірку з 8 простих і смачних рецептів. Насолоджуйтеся.

Дуже смачне заливне з курки з додаванням желатину

Дуже простий і смачний рецепт улюбленого курячого холодцю. Таке блюдо чудово підійде для сімейних свят і сподобається не тільки дорослим, але й дітям. Часу на його приготування потрібно небагато, і таке холодне зможе приготувати навіть самий початківець кулінар.

Час приготування: 5 годин

Кількість порцій: 6-8

Інгредієнти

  • Куряче філе 1 шт.
  • Куряче стегно 2 шт.
  • Желатин 30 гр.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 3 зубчики
  • Вода 1.3 л.
  • Перець духмяний 2 горошини
  • Перець чорний горошок 2 горошини
  • Сіль за смаком
  • Кріп 5 гр.

Процес приготування:

  • Курку промити в холодній воді, після чого перекладіть в каструлю і залийте водою в такій кількості, щоб вона повністю покрила м’ясо. Поставте каструлю на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. Після закипання потрібно обережно злити всю воду і промити курку. Знову налийте в каструлю 1,3 літра води.
  • Очистіть від лушпиння зубчики часнику і ріпчасту цибулю. З морквини зніміть тонким шаром шкірку. Всі овочі сполосніть під проточною водою. Коли вода почне закипати, акуратно зніміть піну, посоліть бульйон. Додайте овочі цілком, а також киньте в каструлю горошини перцю і два лаврові листки. Зменшіть вогонь до середнього і відварити куряче м’ясо до готовності.
  • Потім курку остудіть і відокремте м’ясо від кісток. Розберіть м’ясо вручну на волокна (якщо вони вийшли більшими, то можна розрізати ножем навпіл). Можна не розбирати на волокна, а нарізати невеликими кубиками – все залежить від ваших смакових уподобань.
  • Дайте охолонути курячого бульйону і процідіть його через марлю, складену в декілька шарів. В охолоджений бульйон додайте 30 г швидкорозчинного желатину, перемішайте і дайте йому набрякнути.
  • Морквину, яка варилася разом з куркою в бульйоні, наріжте на кружечки або половинки кружечків. Додайте подрібнену курку і моркву в бульйон. Розлийте майбутнє заливне за формами, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на кілька годин до повного застигання. Готовий холодець акуратно дістаньте з форм і перед подачею на стіл прикрасьте невеликий гілочкою свіжої зелені.

Приємного вам апетиту!