Голубці – це дуже смачне і ситне блюдо чудово підходить на обід. Проте всім відомо, що приготування класичних голубців займає значну частину часу. Тому ми пропонуємо вам 8 смачних рецептів ледачих голубців в духовці з капустою, фаршем і рисом з фото покроково. Обов’язково спробуйте приготувати ліниві голубці навіть у тому випадку, якщо взагалі ніколи не робили голубчики. З нашими рецептами у вас обов’язково все вийде, і родина не залишиться голодною!
Ліниві голубці котлетками до сметано-томатному соусі
Кількість порцій – 5 штук
Час приготування: 1 годину
Ніжні і соковиті голубчики в апетитному соусі зі сметани і томатної пасти – кращий рецепт котлеток в духовці. Для приготування вам буде потрібно лише дотримати пропорції і купити пакет для запікання. В ньому будь-яке м’ясо стає ніжніше і соковитіше, це особливо актуально для власників старих духовок, де їжа постійно пересихає.
Інгредієнти
- Фарш 500 гр.
- Капуста білоголова 250 гр.
- Рис довгозернистий ½ склянки
- Морква 1 середня
- Цибуля ріпчаста 1 середній
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сметана 2 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Вода питна ½ склянки
Процес приготування:
- Для початку необхідно ретельно промити рис в холодній проточній воді. Промивати його треба до тих пір, поки не стане стікати прозора вода. Потім рис необхідно замочити гарячою кип’яченою водою приблизно на 10-15 хвилин.
- Морква та цибулю треба очистити, а потім подрібнити. Морквину перетріть на середній тертці, а цибулю дрібно порубаєте ножем або теж натріть на тертці і опустіть інгредієнти в глибоку миску.
- Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте за допомогою ножа або скористайтеся комбайном, якщо вам так буде зручніше. Потім трохи пам’ятаєте капусту руками і додайте її в ємність з цибулею і морквою.
- В останню чергу покладіть в миску з інгредієнтами фарш і рис, з якого не потрібно зливати воду. Всипте трохи солі і перцю, а потім ретельно вимісити фарш з ваших інгредієнтів. Все повинно стати однорідним.
- Після того як фарш для ледачих голубців буде готовий, займіться приготуванням соусу. В окремій ємності змішайте томатну пасту і сметану, додайте спеції за смаком і влийте воду. Не забудьте трохи посолити соус, а потім гарненько збовтайте суміш виделкою або вінчиком для збивання.
- З фаршу сформуйте невеликі круглі або довгасті голубці і рівномірно закладіть їх в пакет для запікання.
- Коли всі голубчики будуть в пакет для запікання, влийте в пакет соус і затисніть пакет за допомогою затиску або стрічки. Акуратно помістіть пакет з голубцями в глибоку форму або на деко.
- Голубці в пакеті запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до повної готовності приблизно протягом 40 хвилин. Готові голубчики з пакету перекладіть на блюдо і подавайте зі свіжою зеленню.