Сосиски в тісті, приготовлені в духовці, — відмінний варіант ситного страви. Сосиски загортають у цілісний пласт або обгортають смужками з тіста, запікають у вигляді рулетів і на шпажках. Тісто можна використовувати бездріжджове або на основі дріжджів, листкове, на кефірі і навіть прісне на воді. Сосиски в тісті прийнято подавати з кетчупом, майонезом або іншим соусом.
Дуже смачні сосиски в листковому бездрожжевом тесті
З листкового бездріжджового тіста виходить розсипчаста хрустка «шубка» для сосиски. Якщо разом з сосискою в тісто загортається сир, він збагачує страву приємним вершковим смаком.
Час приготування: 30 хвилин.
Кількість порцій: 5.
Інгредієнти
- Листкове тісто-500 гр. (бездріжджового)
- Сосиски 10 шт.
- Сир 200 гр.
- Масло вершкове 60 гр.
- Огірок за бажанням
Процес приготування:
- Тісто підготувати до оброблення. Якщо воно знаходилося в морозилці, розморозити при кімнатній температурі. Зняти акуратно упаковку і, перш ніж розкласти на робочу поверхню, посипати його борошном. Викласти пласт і розрізати його на смуги, їх ширина повинна бути в межах 3-4 див.
- Очистити від плівки сосиски, обсушити, якщо вони вологі.
- Сир нарізати задовгим пластинками так, щоб його зручно було завертати в тісто разом з сосискою.
- Взяти смужку тесту і загортати в неї сосиску разом з сиром. Кожен наступний оборот тіста навколо сосиски повинен трохи захоплювати попереднє кільце тесту, щоб не залишалося щілин.
- Якщо готуєте з огірком, то в тісто загортається тріо: ковбаса, сир і скибочку огірка.
- На застелений пергаментом деко викласти сосиски в тісті і відправити в духовку на 20 хвилин. Температура запікання – 180 градусів. Для додання поверхні тіста блиску можна змастити сосиски зверху жовтком сирого яйця.
- Сосиски в хрусткому листковому тісті подавати до чаю або іншого напою в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!