Сосиски в тісті в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Сосиски в тісті, приготовлені в духовці, — відмінний варіант ситного страви. Сосиски загортають у цілісний пласт або обгортають смужками з тіста, запікають у вигляді рулетів і на шпажках. Тісто можна використовувати бездріжджове або на основі дріжджів, листкове, на кефірі і навіть прісне на воді. Сосиски в тісті прийнято подавати з кетчупом, майонезом або іншим соусом.

Дуже смачні сосиски в листковому бездрожжевом тесті

З листкового бездріжджового тіста виходить розсипчаста хрустка «шубка» для сосиски. Якщо разом з сосискою в тісто загортається сир, він збагачує страву приємним вершковим смаком.

Час приготування: 30 хвилин.

Кількість порцій: 5.

Інгредієнти

  • Листкове тісто-500 гр. (бездріжджового)
  • Сосиски 10 шт.
  • Сир 200 гр.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Огірок за бажанням

Процес приготування:

  • Тісто підготувати до оброблення. Якщо воно знаходилося в морозилці, розморозити при кімнатній температурі. Зняти акуратно упаковку і, перш ніж розкласти на робочу поверхню, посипати його борошном. Викласти пласт і розрізати його на смуги, їх ширина повинна бути в межах 3-4 див.
  • Очистити від плівки сосиски, обсушити, якщо вони вологі.
  • Сир нарізати задовгим пластинками так, щоб його зручно було завертати в тісто разом з сосискою.
  • Взяти смужку тесту і загортати в неї сосиску разом з сиром. Кожен наступний оборот тіста навколо сосиски повинен трохи захоплювати попереднє кільце тесту, щоб не залишалося щілин.
  • Якщо готуєте з огірком, то в тісто загортається тріо: ковбаса, сир і скибочку огірка.
  • На застелений пергаментом деко викласти сосиски в тісті і відправити в духовку на 20 хвилин. Температура запікання – 180 градусів. Для додання поверхні тіста блиску можна змастити сосиски зверху жовтком сирого яйця.
  • Сосиски в хрусткому листковому тісті подавати до чаю або іншого напою в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сосисок в дріжджовому тесті

Дріжджове тісто для цієї страви можна купити готовий або приготувати самостійно. Важливо дати загорнутим в тісто сосисок постояти перед випічкою, щоб тісто піднялося ще до відправки в духовку, тоді ви отримаєте дивно пишну і ніжну випічку.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 6 шт.
  • Жовток для змазування тіста.
  • Кунжут для посипання.

Для тіста:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Дріжджі сухі – 6 р.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Половину обсягу борошна змішати з сухими дріжджами, влити тепле молоко, всипати цукор і сіль. Вийде опара, яку потрібно потримати в теплому місці хвилин 15-20.
  • У постоявшую опару вбити яйця, влити рослинне масло, розмішати.
  • Борошно з’єднати з іншими інгредієнтами, замісити податливе для розкочування тісто. Не пересипте борошна, інакше тісто вийде тугим, але і нестача борошна позначиться на якості. Залишати для підняття таке тісто не обов’язково, можна відразу приступати до розкочуванні.
  • Тісто викласти на присипану борошном поверхню і качалкою рівне розкачати, намагаючись не допускати різної товщини на різних ділянках пласта. Розрізати пласт на смужки, їх ширина повинна бути близько 3 див.
  • Сосиски очистити від оболонки. Загортати в стрічки тіста сосиски за принципом спіралі, защипывать кінчики смуг. Дати заготівлях постояти хвилин 15-20, щоб тісто піднялося.
  • Викласти сосиски на підготовлений лист, змастити змішаним з водою жовтком. Краще це робити спеціальної пензлем, легко й обережно, не притискаючи ніжне тісто. Посипати сосиски в тісті кунжутним насінням і поставити в духовку. При температурі 180 градусів сосиски приготуються за 15-20 хвилин.

Приємного апетиту!

Сосиски в тесті з сиром, запечені в духовці

Для рецепта підійде будь-яке готове листкове тісто – дріжджове або без дріжджів. Сосиски краще брати об’ємні, так як вони будуть розрізати, і начиняться сиром.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 1 упаковка (500 р.).
  • Сосиски – 10 шт.
  • Сир – 100 р.
  • Яєчний жовток для змазування тіста.
  • Кетчуп, свіжі помідори за бажанням.

Процес приготування:

  • Сосиски звільнити від промислової оболонки, зробити поздовжні надрізи ножем, створюючи свого роду кишені.
  • Сир натерти на дрібній тертці – тонкою стружкою. У надрізи сосисок за допомогою чайної ложки покласти сирну стружку. Можна полити сосиски кетчупом за бажанням, або іншим соусом. Також можна разом з сиром вкласти в «кишеньки» шматочки свіжих томатів.
  • Тісто розкласти на посипаній борошном поверхні і порізати смугами. Воно не потребує розкочуванні, потрібно лише до кінця його розморозити перед використанням. Смужки можуть бути будь-якої ширини, це впливає тільки на кількість обертів навколо сосиски.
  • Загорнути сосиски з сирною начинкою смужки тіста, не залишаючи проміжків між витками спіралі, щоб начинка не витекла при запіканні. Скласти сосиски у рівні ряди на деку.
  • Яйце розділити на білок і жовток. Білок можна покласти в ємність з щільною кришкою і зберігати в холодильнику до 4 днів. А жовток збити виделкою, розбавити трохи водою і за допомогою кисті змастити зверху сосиски в тісті.
  • Запікати страву близько 15-20 хвилин у духовці за температури 180 градусів.

Приємного апетиту!

Як спекти сосиски в тісті з молока?

Тісто для цієї страви готується на основі молока, без використання дріжджів. Щоб випічка піднялася і залишалася пишною, використовується сода або розпушувач. У результаті тісто виходить, як для булочок.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 8 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сода або розпушувач – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Яйце змішати з цукром і содою або розпушувачем. Соду за бажанням можна погасити оцтом.
  • Молоко підігріти до 40 градусів і змішати з яйцями. Влити рослинне масло. Можете замінити його вершковим або маргарином – ефект буде приблизно однаковий.
  • Всипати просіяне борошно і замісити придатне для розкочування тісто. Воно має бути еластичним, м’яким, але не буде липнути до рук.
  • Пластом товщиною в півсантиметра розкачати тісто, не забувши присипати борошном робочу поверхню.
  • Обертати сосиски тестом можна двома способами. Класичний варіант: розрізати тісто на смужки і загорнути сосиски за принципом спіралі. Нетрадиційний варіант: не розрізати тісто, а на цілий пласт вкласти в ряд сосиски і защипати тісто, як в закритому пирозі. Зверху зробити надрізи за кількістю вкладених сосисок. В цьому випадку вийде великий пиріг, який після цього потрібно буде розрізати на порції.
  • Змастити зверху тісто яєчним жовтком (за бажанням) і поставити деко з сосисками в тісті в духовку. Випічка готується приблизно 20-25 хвилин при температурі 170-180 градусів.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сосисок у тісті на кефірі

Тісто на кефірі готується швидко і з простих інгредієнтів. Важливо перед застосуванням підігріти кефір і моментально всипати в нього соду, цей крок буде запорукою пухкої випічки.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Сосиски – 10-12 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кунжут або кмин для посипання.

Процес приготування:

  • Тісто готувати в такій послідовності: спочатку підігріти кефір до 50 градусів, і, поки він теплий, всипати соду, перемішати.
  • Яйцю дати полежати при кімнатній температурі деякий час, а потім збити виделкою і додати до кефіру.
  • Слідом влити в кефір, рослинне масло, всипати сіль і цукор.
  • Борошно додавати в ємність з кефіром і яйцем поступово, добре вимішуючи тісто. Одночасно порціями підливати теплу кип’ячену воду. Її може знадобитися менше, ніж в рецепті, так що відразу всю виливати не потрібно. Але якщо тісто вийде не досить густим, можна додати борошна.
  • Тісто вимісити, щоб не було жорстким і добре розтягувалося. Після розкачати пластом 0,5-0,7 см в товщину і нарізати на стрічки шириною 3-4 див.
  • Закрутити в смуги тіста сосиски, викласти їх на пергамент, яким деко застелений. Жовтком, злегка збитим виделкою, змастити поверхню майбутньої випічки. Зверху посипати насінням кунжуту або кмину. Також можна використовувати пряні трави: орегано, базилік або суміш прованських трав.
  • Ситна випічка буде готова після 20-25 хвилин перебування в духовці, включеної на 180 градусів.

Приємного апетиту!

Сосиски в сдобном тесті, приготовлені в домашніх умовах

Здобне тісто готується на основі дріжджів і жировмісних продуктів. Це калорійний варіант тесту, і випічка з нього виходить дуже ситною. Сосиски можна брати по своєму смаку, безпрограшним вибором будуть молочні.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300-500 р.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Дріжджі – 6 р.
  • Вершкове масло – 50 р.
  • Рослинне масло – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сосиски – 10-12 шт.

Процес приготування:

  • Підігріти молоко до 40-50 градусів, розчинити в ньому цукор, сіль і дріжджі.
  • Масло вершкове розтопити і разом з рослинним маслом, влити в молоко.
  • Яйце, попередньо полежавшее поза холодильника, щоб досягти кімнатної температури, вбити до молока і масла.
  • В отриману суміш всипати дріжджі і поставити опару в сторону, щоб дріжджі почали діяти. Для цього достатньо 15 хвилин.
  • Через зазначений час, всипати в опару борошно, приготувати тісто, м’яке і слухняне. Поставити його в тепле місце на 1 годину, прикривши рушником.
  • Обім’яти піднялося тісто і відправити його на другий етап для підйому, це ще приблизно годину часу.
  • Готове тісто розкачати у великий нетолстый лист (близько 0,5-0,7 см), нарізати на смуги шириною 2-4 див.
  • Сосиски, очищені від оболонки, розкладати на смужки тіста і закручувати по спіралі. Можна урізноманітнити блюдо і разом з сосискою покласти ще який-небудь компонент, наприклад сир, шматочок помідора або солодкого перцю. Також можна змастити сосиску соусом або гірчицею.
  • На деко викласти ряд сосисок і в духовці з температурою 180-190 градусів запікати 25-30 хвилин.

Приємного апетиту!

Сосиски в тесті з картоплею, запечені в духовці

У цьому рецепті в тісто разом з сосискою загортається картопляне пюре. Його краще приготувати заздалегідь. Блюдо виходить дуже ситним і здатне стати повноцінним варіантом обіду або вечері.

Інгредієнти:

  • Сосиски – 6-8 шт.
  • Дріжджове тісто – 0,5 кг.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Вершкове масло – 30 р.
  • Сіль за смаком.
  • Яєчний жовток для змазування.

Процес приготування:

  • Тісто використовується готове. Якщо воно було в морозилці, розморозити його і дати прогрітися до кімнатної температури.
  • Приготувати картопляне пюре: зварити очищену картоплю, потовкти його в пюре разом з молоком і вершковим маслом. Пюре не повинно бути рідким. Сіль додати за смаком. Дати картопляного пюре охолонути.
  • Тісто розділити на стільки частин, скільки у вас сосисок. Посипати поверхню для розкочування тіста борошном. Кожну частину спочатку скатати в кулю, а потім за допомогою качалки або іншого пристосування розкачати в коло або овал товщиною 0,5 див.
  • На кожну заготовку посередині викласти трохи картопляного пюре, на нього – сосиску. Защипати тісто за принципом приготування пельменів, не залишаючи отворів.
  • На деко викласти сосиски з пюре в тесті, залишаючи між ними простір, так як тісто при випічці збільшиться в об’ємі.
  • Розбавленим з водою змастити жовтком заготовки і поставити випікатися в духовку з температурою 180-190 градусів. Час випікання – близько півгодини.
  • Зарумяненные сосиски з пюре в тесті потрібно подавати гарячими з овочами, салатом або просто з чаєм.

Приємного апетиту!

Прості сосиски в тесті на воді

Сосиски можна приготувати навіть у тесті на воді, без додавання молочних продуктів і дріжджів. Це тісто, як на пельмені, і при випічці воно не буде підніматися. Таке блюдо оцінять любителі хрусткою випічки з несолодкої начинкою.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Сосиски 10-12 шт.
  • Цибуля – 2 шт. (за бажанням)
  • Жовток для змазування.

Процес приготування:

  • Процес приготування тіста починається з нагрівання води. Її потрібно довести приблизно до 60 градусів і розчинити в ній сіль.
  • Борошно всипати в глибоку ємність, попередньо просіяне. В неї влити підсолену воду і розмішати. На цьому етапі тісто виходити не буде, не хвилюйтеся. Просто змішайте виделкою або руками борошно з водою до утворення борошняних згустків.
  • В борошно з водою вбити яйце і тепер вже вимішати тісто. Його потрібно досить довго м’яти руками, поки не утворюється однорідна еластична маса. Але якщо все ж ця суміш ніяк не хоче ставати тестом, значить, йому не вистачає рідини. Долийте трохи води і повторіть спробу. Коли все вийде, залиште тісто на 15-20 хвилин, щоб розбухла клейковина.
  • Якщо разом з сосискою бажаєте загорнути в тісто смажену цибулю, щоб урізноманітнити смак, то слід почистити цибулини, нарізати дрібно і обсмажити у сковороді на олії. Можна пропустити цей крок і готувати сосиски в тісті без додаткових компонентів.
  • Тісто, розкачане у тонкий пласт, порізати довгими смужками. Ширина не має значення. Якщо використовуєте цибулю, то спочатку потрібно тонким шаром розподілити його по смужках. Після загорнути в тісто сосиски і укласти на деко. Для додання глянцю поверхні випічки змастити тісто яєчним жовтком.
  • Випікати сосиски в тісті 15 хвилин при температурі 180-190 градусів. Подавати краще їх гарячі і з соусом.

Приємного апетиту!

Сосиски в тісті у формі кіски

Сосиски можна загортати в тісто не тільки спіральним обгортанням, але і створювати навколо них оболонку у формі кіски зверху. Рецепт гарний тим, що в ньому зручно використовувати і додаткову начинку, а на вигляд блюдо і зовсім виходить святковим.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове (дріжджове або бездріжджове) – 1 упаковка (500 г).
  • Сосиски – 10-12 шт.
  • Яйце для змащування тіста.
  • Додаткова начинка на вибір: сир, томати, цибулю та ін.

Процес приготування:

  • Готове листкове тісто розморозити і розкласти пласти на посипаній борошном поверхні. Розрізати на прямокутники по довжині трохи більше сосиски, а по ширині 7-10 див.
  • Сосиски укласти на середину прямокутників. Якщо використовуєте додаткову начинку, теж укладіть її поруч з сосискою. Сир потрібно натерти на тертці, помідори або інші овочі порізати соломкою або кубиками. Утрамбувати начинку щільно.
  • З обох сторін вільний, не зайняте начинкою тісто надрізати косими смужками. Не варто різати до самої сосиски, краще залишити кілька міліметрів, не доходячи до начинки.
  • По черзі смужки тіста ліворуч і праворуч «заплітати» до середини, як косичку, щоб вони заходили одне на одного внахлест. Кінчики защипати, щоб начинка не виявилася зовні.
  • Збитим з невеликою кількістю води змастити верх жовтком косичок з сосисками і поставити запікатися. Температура при випіканні – 180 градусів, рекомендований час приготування – 30 хвилин.

Приємного апетиту!

Сосиски в тесті на шпажці в духовці

Для цього рецепта знадобляться сосиски, листкове тісто і дерев’яні шпажки. Можна по-різному нанизати сосиски і тісто, в будь-якому випадку страва вийде гарним і зручним для вживання.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 400 р.
  • Сосиски – 8-10 шт.
  • Кунжут для посипання.
  • Яйце для змащування тіста.

Процес приготування:

Варіант 1:

  • Тісто розкласти на присипану борошном поверхню і розділити на смужки.
  • Дерев’яні Шпажки трохи змастити рослинним маслом, нанизати на них сосиски, щоб з одного боку залишалася частина довша для зручного тримання.
  • Обмотати смужками тіста сосиски на шпажці, закріпити краю.
  • Змастити жовтком сосиски в тісті, укласти їх на деко з розкладеним листом пергаменту, а зверху посипати кунжутом.
  • Запікати сосиски 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Варіант 2:

  • Сосиски розрізати навпіл, кожну половинку надіти на шпажку. Гострим ножем зробити надрізи по спіралі по всій довжині сосиски, розтягнути утворилася спіраль, щоб між сегментами з’явилися проміжки.
  • Тісто розрізати на довгі тонкі смужки і вкласти їх по спіралі в надрізи в сосисці. Вийде переплетена спіраль з сосисок і тіста.
  • Змастити яєчним жовтком заготовку на шпажках, укласти на деко, посипати кунжутом.
  • Випікати сосиски з тестом на шпажках протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!