Сосиски в тісті в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Сосиски в тісті, приготовлені в духовці, — відмінний варіант ситного страви. Сосиски загортають у цілісний пласт або обгортають смужками з тіста, запікають у вигляді рулетів і на шпажках. Тісто можна використовувати бездріжджове або на основі дріжджів, листкове, на кефірі і навіть прісне на воді. Сосиски в тісті прийнято подавати з кетчупом, майонезом або іншим соусом.

Дуже смачні сосиски в листковому бездрожжевом тесті

З листкового бездріжджового тіста виходить розсипчаста хрустка «шубка» для сосиски. Якщо разом з сосискою в тісто загортається сир, він збагачує страву приємним вершковим смаком.

Час приготування: 30 хвилин.

Кількість порцій: 5.

Інгредієнти

  • Листкове тісто-500 гр. (бездріжджового)
  • Сосиски 10 шт.
  • Сир 200 гр.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Огірок за бажанням

Процес приготування:

  • Тісто підготувати до оброблення. Якщо воно знаходилося в морозилці, розморозити при кімнатній температурі. Зняти акуратно упаковку і, перш ніж розкласти на робочу поверхню, посипати його борошном. Викласти пласт і розрізати його на смуги, їх ширина повинна бути в межах 3-4 див.
  • Очистити від плівки сосиски, обсушити, якщо вони вологі.
  • Сир нарізати задовгим пластинками так, щоб його зручно було завертати в тісто разом з сосискою.
  • Взяти смужку тесту і загортати в неї сосиску разом з сиром. Кожен наступний оборот тіста навколо сосиски повинен трохи захоплювати попереднє кільце тесту, щоб не залишалося щілин.
  • Якщо готуєте з огірком, то в тісто загортається тріо: ковбаса, сир і скибочку огірка.
  • На застелений пергаментом деко викласти сосиски в тісті і відправити в духовку на 20 хвилин. Температура запікання – 180 градусів. Для додання поверхні тіста блиску можна змастити сосиски зверху жовтком сирого яйця.
  • Сосиски в хрусткому листковому тісті подавати до чаю або іншого напою в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!