Апетитні ніжні тефтелі з ароматною підливкою – найприємніший спогад про дитячому садку та шкільної їдальні. Зрозуміло, після соковитих дріжджових оладок і пишного омлету. Це ситна смачна страва відмінно підходить для всієї родини, так як тефтелі люблять і діти, і дорослі. Тут ви знайдете 5 рецептів тюфтельок як у дитячому садку з підливою.
Тефтелі з рисом і підливою як у дитячому садку
Кількість порцій – 12 шт.
Час приготування – 1 годину.
Ніжні тефтельки з рисом – дуже ситна, нескладне блюдо. Ці тюфтельки добре підходять для діток, так як вони не рясніють спеціями і жиром. Приготовані з яловичини або телятини такі тюфтельки будуть дуже дієтичними і корисними.
Інгредієнти
- Свинячий фарш 250 гр.
- Яловичина 250 гр.
- Рис круглозерний ½ склянки
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сметана 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Вода питна 1.5 склянки
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Для початку потрібно зробити всі підготовчі роботи. Рис обов’язково промийте, а потім відваріть крупу до напівготовності, а також приготуйте фарш, якщо робите його самостійно. Потім у глибокій мисці з’єднайте остиглий рис, фарш, яйця і сіль. Потрібно ретельно все перемішати. Цибулинку подрібніть на тертці або в блендері і додати у фарш.
- Далі гарненько вимісити фарш руками, щоб він був повністю однорідним і щільним. Фарш після цього потрібно відбити про стільницю або миску, не нехтуйте цим пунктом. Фарш для тефтелькою повинен бути досить щільний.
- Тюфтельки формуйте мокрими руками, щоб фарш не чіплявся. Потім обваляйте кульки в пшеничного борошні, щоб вони не втратили свою форму під час обсмажування.
- Сковороду з рослинним маслом розжарте, а потім швидко обсмажте тюфтельки з усіх боків до щільної золотистої скоринки. Смажити їх до повної готовності не потрібно.
- Тюфтельки покладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Томатну пасту змішайте з чистою водою, трохи присолите і додайте в каструльку з тюфтельками. Увімкніть помірний вогонь і тушкуйте тюфтельки під кришкою хвилин 10.
- Поки тюфтельки тушкуються, розведіть сметанку в половині склянки води, гарненько перемішайте.
- Потім додайте борошно пшеничне і вилочкою збийте суміш до однорідного стану. Постарайтеся уникнути грудочок, щоб підлива вийшла повністю однорідною.
- У каструлю з тюфтелькою влийте сметанний соус, акуратно перемішайте і тушкуйте тефтелі ще близько двадцяти хвилин чи півгодини під закритою кришкою.
- Готові тюфтельки будуть мати красиву помаранчеву підливку і ніжну структуру. Подавати з картопляним пюре, рисом або гречкою, макаронами.
Приємного апетиту!