Тефтелі як у дитячому садку з підливою – 5 рецептів з фото покроково

Апетитні ніжні тефтелі з ароматною підливкою – найприємніший спогад про дитячому садку та шкільної їдальні. Зрозуміло, після соковитих дріжджових оладок і пишного омлету. Це ситна смачна страва відмінно підходить для всієї родини, так як тефтелі люблять і діти, і дорослі. Тут ви знайдете 5 рецептів тюфтельок як у дитячому садку з підливою.

Тефтелі з рисом і підливою як у дитячому садку

Кількість порцій – 12 шт.

Час приготування – 1 годину.

Ніжні тефтельки з рисом – дуже ситна, нескладне блюдо. Ці тюфтельки добре підходять для діток, так як вони не рясніють спеціями і жиром. Приготовані з яловичини або телятини такі тюфтельки будуть дуже дієтичними і корисними.

Інгредієнти

  • Свинячий фарш 250 гр.
  • Яловичина 250 гр.
  • Рис круглозерний ½ склянки
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.
  • Вода питна 1.5 склянки
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Для початку потрібно зробити всі підготовчі роботи. Рис обов’язково промийте, а потім відваріть крупу до напівготовності, а також приготуйте фарш, якщо робите його самостійно. Потім у глибокій мисці з’єднайте остиглий рис, фарш, яйця і сіль. Потрібно ретельно все перемішати. Цибулинку подрібніть на тертці або в блендері і додати у фарш.
  • Далі гарненько вимісити фарш руками, щоб він був повністю однорідним і щільним. Фарш після цього потрібно відбити про стільницю або миску, не нехтуйте цим пунктом. Фарш для тефтелькою повинен бути досить щільний.
  • Тюфтельки формуйте мокрими руками, щоб фарш не чіплявся. Потім обваляйте кульки в пшеничного борошні, щоб вони не втратили свою форму під час обсмажування.
  • Сковороду з рослинним маслом розжарте, а потім швидко обсмажте тюфтельки з усіх боків до щільної золотистої скоринки. Смажити їх до повної готовності не потрібно.
  • Тюфтельки покладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Томатну пасту змішайте з чистою водою, трохи присолите і додайте в каструльку з тюфтельками. Увімкніть помірний вогонь і тушкуйте тюфтельки під кришкою хвилин 10.
  • Поки тюфтельки тушкуються, розведіть сметанку в половині склянки води, гарненько перемішайте.
  • Потім додайте борошно пшеничне і вилочкою збийте суміш до однорідного стану. Постарайтеся уникнути грудочок, щоб підлива вийшла повністю однорідною.
  • У каструлю з тюфтелькою влийте сметанний соус, акуратно перемішайте і тушкуйте тефтелі ще близько двадцяти хвилин чи півгодини під закритою кришкою.
  • Готові тюфтельки будуть мати красиву помаранчеву підливку і ніжну структуру. Подавати з картопляним пюре, рисом або гречкою, макаронами.

Приємного апетиту!

Смачні тюфтельки на сковороді без рису

Тефтелі можна готувати не тільки з рисом, але і без нього. Так вони виходять більш легкими і дієтичними. Крім того, варіння рису займає деякий час, тому тефтелі без рису на сковороді вийде приготувати набагато швидше. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 300 гр.
  • Фарш свинячий – 300 гр.
  • Морква (невелика) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

  • Для початку очистіть моркву і цибулю, а потім промийте коренеплоди в проточній воді. Подрібніть їх: моркву на тертці, а цибулю дрібно порубаєте ножем.
  • Сковороду з олією поставте на вогонь і покладіть туди подрібнені коренеплоди. Пасеруйте цибулю з морквою на невеликому вогні, регулярно перемішуючи.
  • Коли цибуля стане прозорою, вимкніть вогонь і дайте коренеплодів охолонути. Потім покладіть в глибоку миску суміш свинячого і яловичого фаршу, додайте туди коренеплоди, сіль і яйце. Ретельно перемішайте інгредієнти і вимісити однорідний фарш.
  • Потім скачайте з фаршу однакові кульки середнього, невеликого розміру. Кожну тефтельку обваляйте в борошні або панірувальних сухарях. Обсмажте тюфтельки в тій же сковороді, де ви готували моркву з цибулею. Досягніть золотистої скоринки тефтелькою.
  • У мисочці змішайте сметану, сіль, воду, томатну пасту і добре збийте виделкою або вінчиком. Потім додайте борошно і ще раз збийте, розбиваючи грудочки і домагаючись повної однорідності суміші.
  • Соус влити в сковорідку з тюфтелькою, накрийте сковороду з тюфтелькою кришкою і тушкуйте їх протягом півгодини до повної готовності. Готові тюфтельки подавайте з будь-яким гарніром за смаком.

Простий рецепт тюфтельок з ароматною підливою в духовці

Ніжні ароматні тефтелі з підливою виходять просто прекрасними, якщо готувати їх у духовці. Це займає трохи більше часу, ніж приготування тефтелькою в сковороді, але результат перевершує всі очікування. Обов’язково спробуйте цей рецепт і будете в захваті!

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

  • У глибокій мисці змішайте м’ясний фарш і яйце. Потім очистіть цибулю і моркву і подрібніть їх на середній тертці. Коренеплоди додайте в миску з фаршем, посоліть і ретельно перемішайте.
  • Вимішуйте фарш ретельно, до повної однорідності. Потім обов’язково відбийте фарш про обробну дошку або миску, де ви його замішували. Після цього почніть формувати тюфтельки.
  • Мокрими руками сформуйте невеликі акуратні тефтелі. Можна не обвалювати їх у борошні, а просто акуратно скласти в глибоку форму для запікання – скляний або непригораемую.
  • В чаші розведіть томатну пасту, сметану, воду і сіль. Гарненько перемішайте інгредієнти виделкою або вінчиком, а потім акуратно додайте в суміш борошно пшеничне. Ретельно збийте соус до повної однорідності, а потім влийте у форму з тюфтелькою.
  • Увімкніть Духовку і налаштуйте температуру 150-170 градусів. Коли духова шафа розігріється, помістіть туди форму з тюфтельками і готуйте протягом години.
  • Поки запікаються тюфтельки, приготуйте гарнір. Відваріть рис або макарони, а потім порційно подайте ніжні тефтелі з гарніром і підливою. Для краси можете кожну порцію присипати свіжою зеленню.

Тефтелі з курки з грибною підливою

Курячі тюфтельки – саме дієтичне і апетитне блюдо, яке тільки можна придумати. Тефтелі з ніжною підливою на основі грибів обов’язково припадуть вам до смаку. Не втрачайте часу дарма і приготуйте ситний апетитний обід з курочки!

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Кухонна сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець мелений – за смаком

Процес приготування:

  • Постарайтеся вибрати найменш жирний фарш без додавання шпику. В ідеалі приготуйте фарш з курки самостійно, не додаючи туди жир і курячу шкіру. М’ясо посоліть і поперчіть, вбийте туди яйце.
  • Потім очистіть і подрібніть на тертці ріпчасту цибулину, а печериці вимийте і дрібно наріжте. Частину грибів і цибулю, додайте курячий фарш, ретельно все перемішайте.
  • Іншу частину нарізаних печериць покладіть в сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажте, перемішуючи. Поки готуються гриби, сформуйте з фаршу кульки і злегка обваляйте їх у борошні.
  • У сковороду з обсмаженими печерицями покладіть кульки з фаршу і трохи обсмажте разом з грибочками. В цей же час змішайте окріп з бульйонним кубиком або розсипчастим сухим бульйоном, додайте туди борошно і добре збовтайте. Рідина повинна бути повністю без грудочок.
  • Майбутню підливу влийте в сковороду з тюфтелькою і грибами і на невеликому вогні тушкуйте страву протягом сорока хвилин, періодично перевертаючи тюфтельки.
  • Коли тюфтельки з курки з грибами будуть готові, можете дрібно порубати свіжу зелень і присипати блюдо для аромату і краси. Подавайте курячі тефтельки з рисом або макаронами – дуже смачно!

Рецепт рибних тюфтельок як у дитячому садку

Тюфтельки з риби – це дуже корисне блюдо, яке обов’язково має бути присутнім у раціоні дітей і дорослих. Ці тюфтельки виходять ніжними, смачними, ароматними. Обов’язково приготуйте цю страву для своєї родини, і вони оцінять його по достоїнству.

Інгредієнти:

  • Рибне філе – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Томатна паста – 2-3 ст. л.
  • Вода – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Візьміть філе риби, бажано свіже. Якщо використовуєте заморожену рибку, то обов’язково позбавте її від зайвої вологи за допомогою паперового рушника. Рибку прокрутити на м’ясорубці разом з цибулею, а потім додати туди сіль і куряче яйце.
  • Морквину промийте, очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці. Потім додайте моркву в рибний фарш. Гарненько перемішайте всі інгредієнти, а потім додайте в склад фаршу панірувальні сухарі і вимісіть щільний хороший фарш.
  • На сковороді розігрійте олію і сформуйте з рибного фаршу круглі тефтелі. Покладіть їх на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте до золотистої скоринки.
  • У каструльці розведіть воду, томатну пасту, спеції за смаком і борошно. Збийте до однорідної консистенції і включіть вогонь.
  • Як тільки підлива закипить, акуратно помістіть туди тюфтельки з риби і прикрийте ємність з стравою кришкою. Тушкуйте тюфтельки з риби протягом сорока хвилин під кришкою, іноді перевіряючи консистенцію підливи і готовність тефтелькою.
  • Коли тюфтельки з риби з підливою будуть готові, подавайте їх з гарніром з рису або макаронів, прикрасивши кожну порцію рубаною свіжої зеленню.

Приємного апетиту і кулінарних успіхів!