Минтай в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Минтай в духовці – відмінний варіант рибного блюда, як для повсякденного, так і для святкової трапези. При запіканні в рибі зберігається маса корисних властивостей, а калорійність залишається низькою. Минтай готують з овочами і сиром, запікають в сметані або майонезі, роблять з нього котлети і запіканки. Оскільки у цієї риби нейтральний смак, рекомендується приправляти її ароматними спеціями.

Покроковий рецепт приготування філе минтая з цибулею в духовці

Це просте блюдо з мінімальною кількістю інгредієнтів готується дуже швидко. Рибне філе запікається з цибулею і соусом в жароміцної формі і подається з будь-яким гарніром на ваш смак.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4.

Інгредієнти

  • Рибне філе 400 гр. (минтай)
  • Цибуля ріпчаста 2 головки
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Молоко коров’яче 1 стакан
  • Майонез столовий молочний 1 стакан
  • Яйце варене 2 шт.
  • Сіль і перець за смаком

Процес приготування:

  • Обробити на філе тушку минтая. Для цього відокремити м’якоть від кісток, не знімаючи шкіру.
  • Порційними шматками порізане філе присмачити перцем і сіллю. У підготовлену форму з високими бортиками укласти рибу. Вона повинна бути викладена в один шар.
  • Цибулю почистити і нарізати у вигляді півкілець.
  • На шматки риби розкласти скибочки порізаного ножем вершкового масла.
  • Викласти поверх масла півкільця цибулі. Важливо рівномірно розподілити цибулю. Разом з цибулею можна розподілити по рибі шматочки вареного яйця. Рекомендується попередньо натерти на крупній тертці. Але цей крок можна пропустити і використовувати яйце при подачі.
  • Майонез і молоко змішати в окремій ємності. Якщо побоюєтеся запікати рибу з молоком, можна взяти тільки майонез, або змішати його з водою.
  • Залити отриманою сумішшю рибу у формі. Заливка повинна закривати рибу приблизно на половину її товщини.
  • Готувати минтай в духовці приблизно півгодини при температурі 180-190 градусів. Страва вийде з підсмаженою скоринкою.
  • Подавати рибу порційно з овочами і зеленню. Якщо не використовували яйце у процесі запікання, можна прикрасити страву яєчними шматочками або стружкою.

Приємного апетиту!