На сковороді можна приготувати дуже апетитну їжу – м’ясні кульки – тефтелі з підливою. Підлива зазвичай робиться з томатів або томатної пасти, вершків або сметани, а загущатися її допомагають борошно або крохмаль, а також пасеровані овочі: цибулю ріпчасту і моркву. Фарш для тефтелькою підходить абсолютно будь-який, як із м’яса птиці, так і з свинини, яловичини або риби. Пропонуємо вам шість смачних рецептів приготування тефтелькою покроково.
Тефтелі на сковороді з підливою без рису
Може здатися, що тефтелі без рису – це щось дуже просте і просте, однак виходять такі кульки з м’ясного фаршу дуже смачними, ароматними і сочними за рахунок густий підливи. У цьому рецепті в підливу додаються томати і сметана, однак ви можете вдосконалити її смак, ввівши туди і інші тушковані овочі, а також приправивши будь-якими спеціями на ваш розсуд.
Інгредієнти
- Фарш м’ясний 600 гр. (свинина і яловичина)
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Часник за смаком
- Томатна паста 5 ст. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції для фаршу за смаком
- Зелень для подачі (рубана)
- Сіль за смаком
- Вода 1 стакан
- Сметана 4 ст. л.
- Борошно для панірування
- Масло рослинне для обсмажування
Процес приготування:
- М’ясний фарш, готовий або домашній (він може бути будь-яким, не обов’язково такий, який вказаний в рецепті) викладіть в глибоку миску, до нього додайте дві цибулини, дрібно нарізані, а також рубаний часник.
- Додайте у фарш свіже куряче яйце, а також сіль і приправи на ваш смак, добре вимісити фарш, можна навіть відбити його дно миски.
- Зліпіть м’ясні кульки, запаніруйте їх у борошні й обсмажте в олії до красивого рум’янцю з усіх боків.
- Для підливи змішайте сметану з томатною пастою і водою, додайте сіль і мелений чорний перець за смаком, влийте підливу до тефтелі і тушкуйте до готовності під кришкою в глибокій товстостінній сковороді (підійде і казан). За 20-25 хвилин на слабкому вогні ваші тефтелі повинні потушиться повністю.
- Для більшого смаку готові тефтелі можна присипати рубаною зеленню, полити сметаною і подавати до будь-якого гарніру гарячими.
Приємного апетиту!