Класичний бефстроганов з яловичини – 8 рецептів з фото покроково

Класичний бефстроганов готується з яловичини, порізаної на невеликі шматочки, і супроводжується гарячим соусом. Від рецепту до рецептом різноманітність соусів до страви варіюється, однак є класичні поєднання, які перевірені роками і досвідом безлічі кулінарів.

Класичний рецепт бефстроганова з яловичини на сковороді зі сметаною

Бефстроганов (або яловичина по-строгановськи) – страва російської кухні. Воно готується з яловичини, нарізаної тонкими скибочками, обсмаженої в маслі, а потім протушеної з соусом. В даному випадку соус готується на основі сметани.

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 4.

Інгредієнти

  • Яловичина 500 гр.
  • Вода ½ склянки
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія оливкова 1.5 ст. л.
  • Часник 2 зубки
  • Сметана 4 ст. л. (жирної)
  • Сіль, перець, приправи за смаком

Процес приготування:

  • Яловичину промити і обсушити паперовими рушниками. Прибрати з неї плівки і жилки. Порізати м’ясо тонкими пластинами близько 1 см завтовшки.
  • М’ясо викласти на харчову плівку, накрити нею ж і відбити за допомогою кухонного молотка. Порізати яловичину поперек волокон тонкими брусочками.
  • Скласти нарізану яловичину в глибоку посуд, посолити, додати приправи і за бажанням можна покласти трохи лимонної цедри. Перемішати все і залишити настоятися при кімнатній температурі приблизно півгодини.
  • Поставити сковороду на середній вогонь, розпустити в ній вершкове масло, додати оливкову олію і розкласти шматочки яловичини. Смажити м’ясо на середньому вогні, не забуваючи перемішувати, до напівготовності.
  • Цибуля очистити від лушпиння, сполоснути, порізати на кубики середньої величини. Часник почистити, помити водою, потерти на дрібній тертці.
  • Коли м’ясо придбає золотавий відтінок, додати цибулю з часником.
  • Добре перемішати і смажити до м’якості цибулі. Після цього влити в сковороду воду і тушкувати на середньому вогні, поки вода не випарується.
  • Покласти сметану, перемішати, зменшити вогонь.
  • Подавати готовий бефстроганов, присипавши дрібно нарізаною зеленню, як гарнір можна використовувати картопляне пюре, варені крупи або спагетті. Полити блюдо соусом з сковороди.

Приємного апетиту!