Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото
Їжачки з фаршу, тефтелі, м’ясні кульки, багато назв, які означають по суті одне і теж блюдо. Відмінний варіант для обіду та вечері, зазвичай вони гасяться в соусі, сметанному або томатному, з яким потім і подаються до столу. Таке блюдо можна подавати і без гарніру, завдяки тому, що в складі вже є рис. Ми підібрали для вас 9 різноманітних рецептів їжачків з фаршу з рисом.
Рецепт їжачків з фаршу з рисом і підливою на сковороді
Готувати на сковороді досить швидко і зручно. Спочатку їжачків з фаршу можна обсмажити до золотистої скоринки, а потім протушкувати в соусі.
Час приготування: 90 хв.
Порцій: 4-6.
Інгредієнти
Рис білий 100 гр.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Фарш мясний 400 гр.
Томатна паста 2 ст. л.
Спеції для фаршу за смаком
Масло рослинне 2 ст. л.
Сіль за смаком
Процес приготування:
Готуємо м’ясну масу для їжачків. Цибулю дрібно нарізаємо. Одну частину нарізаного лука кладемо до фаршу.
Рис промиваємо холодною водою і кладемо його до м’яса і цибулі, додаємо спеції і сіль за смаком, ретельно перемішуємо. З отриманої суміші формуємо кульки. Щоб заготовка не липла до рук, занурюємо руки в воду.
Розігріваємо сковороду вливаємо невелику кількість соняшникової олії і обсмажуємо м’ясні кульки з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Решту цибулі обсмажуємо на сковороді 5-7 хвилин, потім додаємо до нього томатну пасту, смажимо, постійно помішуючи, кілька хвилин.
На сковороду до цибулі кладемо обсмажені м’ясні кульки, вливаємо 200-250 грам окропу, накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності. Періодично перевертаємо котлетки, щоб вони рівномірно протушились. При необхідності воду можна долити.
Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу з рисом і підливою, запечені в духовці
Існує безліч варіантів приготування м’яса в духовці, пропонуємо вам приготувати таким способом добре всім відомих їжачків з фаршу і рису. Процес приготування абсолютно не складний, але вийде досить смачно, таке блюдо може підійти і для святкового столу.
Інгредієнти:
Рис – 100-150 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Фарш – 350-400 гр.
Томатна паста – 2 ст. л.
Спеції – за смаком.
Цукровий пісок – 0,5 ч. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Рис ретельно промиваємо холодною водою, якщо потрібно – кілька разів, поки вода не стане прозорою. З’єднайте рис з фаршем, добре перемішуємо. Солимо і приправляємо за смаком і ще раз перемішуємо.
Моркву і цибулю очищаємо. Моркву тремо на тертку. Цибулю дрібно нарізаємо.
Для запікання підійде велика глибока ємність з товстими стінками. З фаршу формуємо кульки і розкладаємо їх в підготовлену ємність, так, щоб вони не занадто щільно прилягали один до одного. Якщо фарш нежирний, то попередньо форму можна змастити рослинним маслом.
Подрібнені цибулю і моркву розкладаємо поверх м’яса. Томатну пасту змішати зі склянкою води і цукром, заливаємо цією сумішшю м’ясо. Форму ставимо в духовку, температура повинна бути 200-220 градусів. Випікаємо 30-35 хвилин. Готових їжачків з фаршу можна доповнити майонезні або сметанним соусом, прикрасити зеленню і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні їжачки з фаршу з рисом в каструлі?
Якщо ви з тих, хто любить, щоб страва тонуло у смачною підливці, то замініть сковороду на каструлю. Смак страви від цього не постраждає, але вийде більше підливи.
Інгредієнти:
Рис – 100-150 гр.
Цибуля – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Фарш – 350-400 гр.
Томатна паста – 2 ст. л.
Спеції – за смаком.
Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Зелень.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Рис перед приготуванням варимо до напівготовності, остуджуємо і змішуємо з фаршем, додаємо сіль, спеції, яйце і ретельно перемішуємо.
З отриманої м’ясної маси формуємо кульки приблизно одного розміру і кладемо їх на дно каструлі. Бажано, щоб кульки помістилися в один ряд, але якщо буде кілька рядів, то блюдо це не зіпсує, просто потрібно буде більше підливи.
Цибулину і моркву очищаємо. Моркву тремо на крупну тертку, цибулю подрібнюємо ножем. На сковороді обсмажуємо моркву і цибулю, додаємо томатну пасту, перемішуємо. Потім додаємо столову ложку борошна, смажимо, постійно помішуючи 1-2 хвилини і вливаємо воду. Додаємо спеції, доводимо суміш до кипіння і перелити її в каструлю до м’яса.
Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо їжачків з фаршу на невеликому вогні 25-30 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо в підливку мелконарезанного зелень.
Приємного апетиту!
Дуже смачний і простий рецепт їжачків c підливою в мультиварці
Їжачки з рисом з м’ясного фаршу саме по собі самодостатня страва, але ніхто не заважає вам подавати його з тушкованими овочами або картопляним пюре, а підлива буде прекрасно доповнювати гарнір.
Інгредієнти:
Курка – 200-250 гр.
Свинина – 200 гр.
Томатний соус, подрібнені помідори або кетчуп – 3 ст. л.
Головка цибулі – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Гриби – 50 гр.
Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
Рис дліннозерновой – 0,5 ст.
Сметана будь-якої жирності – 3 ст. л.
Борошно – 1 ст. л.
Суміш перців – за смаком.
Дрібна сіль – за смаком.
Процес приготування:
М’ясо і гриби пропускаємо через м’ясорубку.
Лук очистимо від лушпиння і дрібно наріжемо. Моркву чистимо, миємо і тремо на крупну тертку. На сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії обсмажуємо цибулю і моркву.
Рис промиваємо холодною водою, поки вода не стане прозорою.
Кладемо обсмажені цибулю з морквою, рис до м’яса, туди ж розбиваємо яйце, додаємо панірувальні сухарі, спеції і сіль за смаком, ретельно перемішуємо.
Змішуємо сметану, томатну пасту, склянка води, борошно. Це буде служити основою для підливи.
З фаршу формуємо кульки невеликого діаметра, вільно розкладаємо їх у чашу мультиварки. Заливаємо м’ясні кульки маринадом, посипаємо перцем, закриваємо кришку мультиварки. Ставимо програму «Тушкування» на 40 хвилин. Поки готуються їжачки з фаршу, можна встигнути приготувати гарнір.
Приємного апетиту!
Дієтичні їжачки з фаршу з рисом на пару
Їжа, приготована на пару вважається більш корисною. Вона зберігає свій колір, форму, смакові якості і велика кількість корисних властивостей.
Інгредієнти:
Не пропарений рис– 150 гр.
М’ясний фарш – 350-400 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 2-3 зубчики.
Морквина невеликого розміру – 1 шт.
Спеції – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Рис варимо до напівготовності, промивати його не потрібно, просто зливаємо воду і залишаємо остигати.
Цибулю очистити, дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через прес. Морква промиваємо, очищаємо і тремо на крупну тертку.
Змішуємо фарш з цибулею, рисом, морквою і часником, додаємо спеції й сіль по смаку, перемішуємо. З отриманої маси, змоченими у воді руками, формуємо кульки.
М’ясні їжачки з рисом викладаємо у форму пароварки. Для того, щоб блюдо вийшло більш ароматним, до м’яса можна покласти чебрець, базилік або гілочку розмарину. Готуємо тефтелі протягом 30-40 хвилин. Готових їжачків з фаршу з рисом подаємо разом зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування м’ясних їжачків в сметанному соусі
Їжачки з фаршу можна готувати не тільки в томатному соусі, але також і в сметанному. Таке блюдо буде дуже ніжним, а м’ясо буде просто танути в роті.
Інгредієнти:
М’ясний фарш – 400-500 гр.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Рисова крупа – 150 гр.
Куряче яйце – 2 шт.
Сметана – 100 гр.
Перець чорний мелений – за смаком.
Пшеничне борошно – 3 ст. л.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Цибулину очистити і дрібно нарізаємо.
Рис відварюємо до напівготовності, зливаємо воду, промивати його не потрібно. Залишаємо осторонь остигати.
Змішуємо фарш, яйця, рис і цибулю, солимо і перчимо за смаком.
З м’яса робимо невеликі кульки, потім у борошні й обсмажуємо з усіх боків на сковорідці і перекладаємо в каструлю.
В окремій ємності збиваємо сметану і склянку кип’яченої води, додаємо трохи солі і перцю. Отриманим соусом заливаємо м’ясні кульки, ставимо на вогонь, доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою 20-25 хвилин. Таке блюдо підійде як для дорослих, так і для дітей.
Приємного апетиту!
Як приготувати їжачки з фаршу індички з рисом?
Для приготування їжачків підійде будь-яке м’ясо, в залежності від своїх уподобань, можна вибрати більш або менш жирне. У цьому рецепті ми візьмемо м’ясо індички.
Інгредієнти:
Рисова крупа – 150 гр.
Філе індички – 450-500 гр.
Морква середнього розміру – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Куряче яйце – 1 шт.
Петрушка – 1 пучок.
Томатна паста – 2 ст. л.
Сметана – 5-6 ст. л.
Сіль – за смаком.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Рис варимо до напівготовності, зливаємо воду і залишаємо остигати.
Філе індички промиваємо і сушимо паперовими рушниками, потім дрібно нарізаємо і подрібнюємо в блендері.
Цибулю і моркву очистити, цибулю подрібнюємо ножем, моркву натираємо на тертку. Як варіант, можна скористатися м’ясорубкою і пропустити через неї м’ясо, цибулю і моркву.
Змішуємо м’ясо, рис, цибулю, моркву, розбиваємо до цих інгредієнтів одне яйце, солимо, приправляємо, добре перемішуємо.
Беремо глибоку форму для запікання, змащуємо її соняшниковою олією. З фаршу формуємо кульки і розкладаємо їх за формою.
В окремій мисці змішуємо сметану, томатну пасту і склянку води. Цим соусом заливаємо м’ясних їжачків, вони повинні трохи виступати на поверхні рідини.
Ставимо форму в розігріту духовку на 35-40 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності посипте зверху подрібненою петрушкою.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт їжачків з яловичого фаршу з підливою
М’яса хочеться завжди. Щоб воно не приїдалося, можна використовувати у приготуванні одного і того ж страви різний вид м’яса. М’ясні їжачки з яловичого фаршу не настільки низькокалорійні, як з індички, але все одно дуже смачні і корисні.
Інгредієнти:
Рисова крупа – 150 гр.
Фарш з яловичини – 500 гр.
Часник – 2 зубчики.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Соняшникова олія – 1-2 ст. л.
Сметана – 100 мл
Томатна паста (м’якоть томатів) – 2-3 ст. л.
Сіль – за смаком.
Петрушка або кріп – 1 пучок.
Чебрець – за смаком.
Розмарин – 1-2 гілочки.
Мелений чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
Рис відварюємо, зливаємо воду, не промиваємо.
Одну цибулину подрібнюємо ножем або блендером. Зубчики часнику, дуже дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес.
З’єднуємо фарш, рис, цибулю, часник, сіль, перець і чебрець, гарненько перемішуємо. З отриманої маси формуємо м’ясні кульки невеликого діаметра, 4-6 сантиметрів.
Другу цибулину дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. На соняшниковій олії обсмажуємо цибулю і моркву. Додаємо до овочів томатну пасту і сметану, перемішуємо, тушкуємо 2-3 хвилини.
Беремо об’ємну каструлю або глибоку сковороду, перекладаємо в неї м’ясні кульки, до них кладемо обсмажені овочі в томатній пасті і сметані, заливаємо 200-300 мл кип’яченої води. Додаємо сіль за смаком, гілочки розмарину. Під закритою кришкою на повільному вогні готуємо їжачків з м’яса 30-35 хвилин. Готову страву прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Соковиті і ніжні їжачки з фаршу з рисом і капустою
Додаючи до м’ясного фаршу капусту, ми зробимо наших їжачків більш соковитими і ніжними. Крім того, овочі і рис сприяють збільшенню обсягу готової страви, що допоможе вам нагодувати велику компанію.
Інгредієнти:
Фарш – 600 гр.
Цибуля – 1 шт.
Капуста білокачанна – 400 гр.
Рисова крупа – 150-200 гр.
Морква – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Перець чорний мелений – за смаком.
Чебрець – за смаком.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Сметана – 150 мл
Томатна паста – 50 мл
Сіль – за смаком.
Зелений лук або петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
Овочі промиваємо. Цибулю і капусту дрібно нарізаємо. Моркву тремо на тертку. Відправляємо овочі на сковорідку і тушкуємо до готовності на повільному вогні.
Рис варимо до напівготовності, зливаємо воду, не промиваємо.
До фаршу додаємо рис, яйце, тушковані овочі, сіль і спеції, перемішуємо. Формуємо з фаршу кульки, щоб м’ясо не липло до рук, періодично опускаємо руки в воду.
Обсмажуємо м’ясні кульки на сковороді з усіх боків до рум’яної скоринки. Перекладаємо їх у глибоку каструлю або казан, заливаємо водою так, щоб вона наполовину покривала кульки.
Доводимо вміст каструлі до кипіння, додаємо томатну пасту, сіль, спеції, тушкуємо ще 25-30 хвилин. Потім кладемо сметану, тримаємо на вогні ще 10-15 хвилин, посипаємо подрібненою зеленню. Блюдо готове.