Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото

Їжачки з фаршу, тефтелі, м’ясні кульки, багато назв, які означають по суті одне і теж блюдо. Відмінний варіант для обіду та вечері, зазвичай вони гасяться в соусі, сметанному або томатному, з яким потім і подаються до столу. Таке блюдо можна подавати і без гарніру, завдяки тому, що в складі вже є рис. Ми підібрали для вас 9 різноманітних рецептів їжачків з фаршу з рисом.

Рецепт їжачків з фаршу з рисом і підливою на сковороді

Готувати на сковороді досить швидко і зручно. Спочатку їжачків з фаршу можна обсмажити до золотистої скоринки, а потім протушкувати в соусі.

Час приготування: 90 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти

  • Рис білий 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Фарш мясний 400 гр.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Готуємо м’ясну масу для їжачків. Цибулю дрібно нарізаємо. Одну частину нарізаного лука кладемо до фаршу.
  • Рис промиваємо холодною водою і кладемо його до м’яса і цибулі, додаємо спеції і сіль за смаком, ретельно перемішуємо. З отриманої суміші формуємо кульки. Щоб заготовка не липла до рук, занурюємо руки в воду.
  • Розігріваємо сковороду вливаємо невелику кількість соняшникової олії і обсмажуємо м’ясні кульки з двох боків до утворення золотистої скоринки.
  • Решту цибулі обсмажуємо на сковороді 5-7 хвилин, потім додаємо до нього томатну пасту, смажимо, постійно помішуючи, кілька хвилин.
  • На сковороду до цибулі кладемо обсмажені м’ясні кульки, вливаємо 200-250 грам окропу, накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності. Періодично перевертаємо котлетки, щоб вони рівномірно протушились. При необхідності воду можна долити.

Приємного апетиту!