Їжачки з фаршу, тефтелі, м’ясні кульки, багато назв, які означають по суті одне і теж блюдо. Відмінний варіант для обіду та вечері, зазвичай вони гасяться в соусі, сметанному або томатному, з яким потім і подаються до столу. Таке блюдо можна подавати і без гарніру, завдяки тому, що в складі вже є рис. Ми підібрали для вас 9 різноманітних рецептів їжачків з фаршу з рисом.
Рецепт їжачків з фаршу з рисом і підливою на сковороді
Готувати на сковороді досить швидко і зручно. Спочатку їжачків з фаршу можна обсмажити до золотистої скоринки, а потім протушкувати в соусі.
Час приготування: 90 хв.
Порцій: 4-6.
Інгредієнти
- Рис білий 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Фарш мясний 400 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Спеції для фаршу за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Готуємо м’ясну масу для їжачків. Цибулю дрібно нарізаємо. Одну частину нарізаного лука кладемо до фаршу.
- Рис промиваємо холодною водою і кладемо його до м’яса і цибулі, додаємо спеції і сіль за смаком, ретельно перемішуємо. З отриманої суміші формуємо кульки. Щоб заготовка не липла до рук, занурюємо руки в воду.
- Розігріваємо сковороду вливаємо невелику кількість соняшникової олії і обсмажуємо м’ясні кульки з двох боків до утворення золотистої скоринки.
- Решту цибулі обсмажуємо на сковороді 5-7 хвилин, потім додаємо до нього томатну пасту, смажимо, постійно помішуючи, кілька хвилин.
- На сковороду до цибулі кладемо обсмажені м’ясні кульки, вливаємо 200-250 грам окропу, накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності. Періодично перевертаємо котлетки, щоб вони рівномірно протушились. При необхідності воду можна долити.
Приємного апетиту!