Паста карбонара з беконом і вершками – 5 рецептів з фото покроково

Перші рецепти пасти карбонара прийшли з Італії – там готували спагетті з дрібно нарізаною солоної щековиной, додаючи до страви соус з яєць, сирів, солі і меленого перцю. Згодом з’явилося багато варіацій такої пасти, де використовується бекон, а соус найчастіше готується на вершках.

Класичний рецепт пасти карбонара з беконом і вершками

Класичний рецепт пасти карбонара передбачає використання спагетті. Бажано придбати макарони з твердих сортів пшениці, щоб вони не зварилися і не втратили форму. Вершковий соус надає страві особливу ніжність та соковитість.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти

  • Спагетті 220 гр.
  • Бекон 130 гр.
  • Вершки 90 мл (33% жирності)
  • Жовтки 4 шт.
  • Часник 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 60 гр.
  • Петрушка 2 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  • Порізати бекон тонкими смужками однакового розміру.
  • Петрушку помити, обсушити. Відірвати стебла, а саму зелень дрібно нашаткувати ножем. Зубки часнику очистити, сполоснути, дрібно нарізати або пропустити через прес.
  • Поставити сковороду на середній вогонь і злегка обсмажити слайсы бекону до рум’яності протягом 3 хв.
  • Додати в сковороду шматочки часнику. Готувати ще 2 хв, перемішуючи.
  • Викласти до м’яса петрушку, перемішати і зняти заготовку з плити.
  • Для соусу взяти яйця, відокремити жовтки від білків. З’єднати всі жовтки в одному посуді і злегка збити виделкою до об’єднання, білки можна заморозити для приготування інших страв або залишити в холодильнику і спекти бісквіт. До жовтків влити жирні вершки і розмішати. Пармезан дрібно натерти на тертці, невеликими порціями додати в соус. Посолити отриману суміш, приправити парою пучок чорного меленого перцю.
  • Добре все перемішати до об’єднання, щоб в соусі не залишилося грудочок.
  • Зварити спагетті по інструкції, яка є на упаковці. Головне не переварити вироби, щоб вони злегка липли до зубів (таке приготування називається аль денте).
  • Відкинути готові макарони на друшляк і відразу ж викласти в сковороду до бекону. Влити до спагетті вже готовий до цього часу вершковий соус і швидко перемішати. Гарячі спагетті расплавят сир в соусі, і страва буде готове.
  • Подавати пасту карбонара, розклавши по тарілочках і посипати блюдо дрібно натертим сиром.

Приємного апетиту!