Гуляш з яловичини з підливою класичний – 10 смачних рецептів з фото покроково

Гуляш з яловичини з підливою – класичний варіант страви для обіду або вечері. Яловичина для гуляшу гаситься з водою, бульйоном або соусом до м’якості, а потім готується соус. В ній можуть бути присутніми овочі, спеції, сметана, томатний соус і інші компоненти. Подається гуляш з картопляним пюре, макаронами або будь-якими відварними крупами.

Класичний рецепт гуляшу на сковороді з підливою з борошна

Борошно в рецепті гуляшу служить свого роду загусником для підливи і надає приємну в’язкість страви. Її кількість можна варіювати, залежно від того, наскільки густу підливу ви хочете отримати.

Час приготування:1 год.

Кількість порцій: 4.

Інгредієнти

  • Яловичина 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Борошно 1.5 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Томатна паста 4 ст. л.
  • Часник 1 зубчик
  • Спеції для м’яса, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Куркума 1 ст. л.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Зелень для подачі

Процес приготування:

  • Яловичу вирізку (переважно шийну частину або лопатку) звільнити від плівок і нарізати кубиками зі сторонами приблизно 3 див. Зверніть увагу, що м’ясо має бути повністю розморожено.
  • Цибулину середньої величини порізати кубиками. Можна взяти більше або менше цибулі, ніж зазначено в рецепті – за вашим бажанням.
  • Моркву потерти на тертці, можна для корейської моркви. Її обсяг теж дозволяється варіювати. Часник видавити з допомогою землянки
  • Масло налити в глибоку сковороду і нагріти. М’ясні шматочки викласти в олію і на великому вогні без кришки обсмажити. При такій технології готування яловичина покриється скоринкою, а потрібний нам сік залишиться всередині шматочків м’яса.
  • Коли яловичі кубики помітно підрум’яняться, а рідина зі сковороди зникне, додати порізану цибулю. Вогонь зменшити до середнього значення.
  • Після декількох хвилин обжарювання м’яса з цибулею, додати в сковороду приблизно третину склянки води.
  • Слідом за цибулею відправити в сковороду моркву і всипати половину ложки цукру, перемішати. Цукор – не обов’язковий інгредієнт, але він дозволяє моркви залишитися пружною, не розвалюватися.
  • Томатну пасту викласти в сковорідку, а за нею – і часник зі спеціями. Приправи можна вибирати будь-які, які, на ваш погляд, добре поєднуються з м’ясом.
  • Борошно розсипати по поверхні м’яса з овочами, перемішати і пару хвилин обсмажити все разом. Від того, скільки муки ви використовуєте, буде залежати густота і обсяг підливи.
  • Вміст сковороди залити 3 склянками гарячої кип’яченої води, накрити кришкою і тушкувати до готовності на вогні потужністю нижче середнього. Добре б дати м’ясу потушиться близько години, а можна і більше. Тільки весь час потрібно перевіряти рівень рідини в сковороді і помішувати гуляш. За півгодини до готовності страву посолити, поперчити.
  • Подавати ароматний яловичий гуляш з підливою краще в комплексі з картопляним пюре і овочами.

Приємного апетиту!