Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Мало хто знає, що холодець можна готувати і на основі курячого м’яса. Ми зібрали 10 рецептів смачного холодцю з курки з покроковими інструкціями. М’ясо в холодному вигляді можна подавати до столу як закуску.

Смачний прозорий холодець з курки з желатином

За традицією жоден святковий стіл не обходиться без холодцю або холодцю, інгредієнти можуть бути різні. Ми пропонуємо покроковий рецепт холодцю з курки з використанням желатину.

Час готування: 300 хв.

Порцій: 8-10.

Інгредієнти

  • Курка 1 кг
  • Часник 5 зубчики
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Спеції для курки, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Желатин 1 ч. л.
  • Петрушка 1 пучок

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, кладемо у велику каструлю, заливаємо водою, додаємо спеції і ставимо на плиту, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь.
  • Цибулю, часник і моркву очистити, крупно нарізаємо і відправляємо в каструлю до курки. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо вміст нудитися на повільному вогні 3-4 години. Стежимо за тим, щоб холодець кипів злегка. За годину до готовності, солимо.
  • Після того, як курка звариться, дістаємо її з каструлі, бульйон проціджуємо. Желатин розвести невеликою кількістю води і виливаємо в бульйон.
  • Коли куряче м’ясо остигне, відокремлюємо його від кісточок і нарізаємо. М’ясо та варену моркву розкладаємо у форми, зверху кладемо гілочки петрушки і заливаємо всі форми бульйоном, даємо йому охолонути при кімнатній температурі і відправляємо в холодильник, де холодець повністю застигне. В якості гарніру до холодцю добре підійде картопля в будь-якому вигляді.

Приємного апетиту!