Мало хто знає, що холодець можна готувати і на основі курячого м’яса. Ми зібрали 10 рецептів смачного холодцю з курки з покроковими інструкціями. М’ясо в холодному вигляді можна подавати до столу як закуску.
Смачний прозорий холодець з курки з желатином
За традицією жоден святковий стіл не обходиться без холодцю або холодцю, інгредієнти можуть бути різні. Ми пропонуємо покроковий рецепт холодцю з курки з використанням желатину.
Час готування: 300 хв.
Порцій: 8-10.
Інгредієнти
- Курка 1 кг
- Часник 5 зубчики
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Спеції для курки, за смаком
- Сіль за смаком
- Желатин 1 ч. л.
- Петрушка 1 пучок
Процес приготування:
- Курку промиваємо, кладемо у велику каструлю, заливаємо водою, додаємо спеції і ставимо на плиту, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь.
- Цибулю, часник і моркву очистити, крупно нарізаємо і відправляємо в каструлю до курки. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо вміст нудитися на повільному вогні 3-4 години. Стежимо за тим, щоб холодець кипів злегка. За годину до готовності, солимо.
- Після того, як курка звариться, дістаємо її з каструлі, бульйон проціджуємо. Желатин розвести невеликою кількістю води і виливаємо в бульйон.
- Коли куряче м’ясо остигне, відокремлюємо його від кісточок і нарізаємо. М’ясо та варену моркву розкладаємо у форми, зверху кладемо гілочки петрушки і заливаємо всі форми бульйоном, даємо йому охолонути при кімнатній температурі і відправляємо в холодильник, де холодець повністю застигне. В якості гарніру до холодцю добре підійде картопля в будь-якому вигляді.
Приємного апетиту!