Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Мало хто знає, що холодець можна готувати і на основі курячого м’яса. Ми зібрали 10 рецептів смачного холодцю з курки з покроковими інструкціями. М’ясо в холодному вигляді можна подавати до столу як закуску.
Смачний прозорий холодець з курки з желатином
За традицією жоден святковий стіл не обходиться без холодцю або холодцю, інгредієнти можуть бути різні. Ми пропонуємо покроковий рецепт холодцю з курки з використанням желатину.
Час готування: 300 хв.
Порцій: 8-10.
Інгредієнти
Курка 1 кг
Часник 5 зубчики
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Морква 1 шт.
Спеції для курки, за смаком
Сіль за смаком
Желатин 1 ч. л.
Петрушка 1 пучок
Процес приготування:
Курку промиваємо, кладемо у велику каструлю, заливаємо водою, додаємо спеції і ставимо на плиту, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь.
Цибулю, часник і моркву очистити, крупно нарізаємо і відправляємо в каструлю до курки. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо вміст нудитися на повільному вогні 3-4 години. Стежимо за тим, щоб холодець кипів злегка. За годину до готовності, солимо.
Після того, як курка звариться, дістаємо її з каструлі, бульйон проціджуємо. Желатин розвести невеликою кількістю води і виливаємо в бульйон.
Коли куряче м’ясо остигне, відокремлюємо його від кісточок і нарізаємо. М’ясо та варену моркву розкладаємо у форми, зверху кладемо гілочки петрушки і заливаємо всі форми бульйоном, даємо йому охолонути при кімнатній температурі і відправляємо в холодильник, де холодець повністю застигне. В якості гарніру до холодцю добре підійде картопля в будь-якому вигляді.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування курячого холодцю без желатину
Незважаючи на те, що куряче м’ясо не таке жирне як свинина, але і з нього можна приготувати холодець, не використовуючи желатин. Секрет криється в правильно підібраних інгредієнтів.
Інгредієнти:
Куряче м’ясо (ніжки, крильця, гомілки, грудинка, хрящі) – 1,5 кг.
Часник – 5-6 зубчиків.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, паприка, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Куряче м’ясо заливаємо водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зливаємо воду, промиваємо м’ясо, заново заливаємо водою, додаємо спеції і знову ставимо на плиту. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо м’ясо нудитися під кришкою на 3 години.
Овочі промиваємо, крупно ріжемо, кладемо до курки, воду слід посолити приблизно за годину до готовності бульйону.
М’ясо і моркву дістаємо і даємо їм охолонути. Бульйон проціджуємо.
М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки, шматочки моркви можна використовувати для прикраси страви.
На дно формочок для холодцю рівномірним шаром викладаємо м’ясо, зверху розкладаємо морква, за бажанням можна додати зелень або варені яйця, заливаємо бульйоном, чекаємо, поки холодець застигне.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний холодець з курки і курячих лапок?
Курячий холодець виходить ніжніше, ніж свинячий або яловичий, однак для того щоб бульйон краще застигав, використовуйте частини курки з хрящами, наприклад, курячі лапки. Такий холодець можна доповнити вареними овочами і зеленню.
Інгредієнти:
Курячі лапки – 1,5 кг.
Куряча грудка – 300 гр.
Морква – 1-2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
У велику каструлю кладемо куряче м’ясо, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, зливаємо її і знову заливаємо м’ясо водою, додаємо спеції. Коли вода знову закипить, кладемо в каструлю цибулю і моркву, накриваємо кришкою і варимо 3,5-4 години під кришкою. За годину до готовності бульйон необхідно посолити.
Готове м’ясо і овочі дістаємо з каструлі. М’ясо ріжемо або поділяємо руками на дрібні шматочки. Моркву нарізаємо тонкими полукружками. Бульйон проціджуємо, варені лапки далі нам не знадобляться, від них можна позбутися.
Часник дрібно ріжемо або тремо на дрібній тертці.
У форми для холодцю кладемо куряче м’ясо, зверху посипаємо його часником, красиво викладаємо моркву і заливаємо бульйоном. Остиглі форми ставимо в холодильник і чекаємо повного застигання. Перед тим, як подати страву на стіл, прикрасьте його гілочками свіжої зелені.
Приємного апетиту!
Простий рецепт холодцю з курки і свинячих ніжок
Бульйон на основі м’ясного бульйону вважається натуральним джерелом колагену. Для того щоб він добре застиг можна використовувати желатин або свинячі ніжки.
Інгредієнти:
Свинячі ніжки – 800 гр.
Курка – 1 кг
Часник – 8-10 зубчиків.
Морква – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Лавровий лист – 4 шт.
Перець горошком – 1 ч. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Ніжки промиваємо під проточною водою, при необхідності чистимо ножем. Курку також промиваємо, очищаємо від залишків пір’я і разом зі свинячими ніжками замочуємо на ніч. На наступний день зливаємо воду і ще раз промиваємо м’ясо.
Свинину і курку складаємо до глибоку каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Ложкою збираємо піну з поверхні води. Після того, як вода добре закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо м’ясо 4,5-5 годин.
За півтори години до готовності кладемо в каструлю до м’яса очищені овочі, солимо. За 30 хвилин до готовності додаємо спеції. За 15 хвилин до готовності додаємо в каструлю очищений часник.
М’ясо виймаємо з каструлі і даємо йому охолонути. Бульйон проціджуємо.
Куряче м’ясо розбираємо на волокна або ріжемо, м’якоть зі свинини ріжемо на тонкі смужки.
Готуємо форми для холодцю, кладемо в них м’ясо і заливаємо бульйоном, залишаємо страву в холодному місці для того, щоб холодець застиг. До холодцю дуже добре підійде хрін або гірчиця.
Приємного апетиту!
Холодець з курки і свинячої рульки в домашніх умовах
Навіть зі свинячого м’яса можна приготувати холодець без жиру. А також за таким рецептом не потрібно використовувати желатин.
Інгредієнти:
Куряче м’ясо – 1 кг
Свиняча рулька – 1,5 кг.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Часник – 3 зубчики.
Цибуля зелена – 6 гілочок.
Лавровий лист – 4 шт.
Сіль – за смаком.
Перець духмяний горошком – 0,5 ч. л.
Чорний перець – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
М’ясо добре промиваємо холодною водою, якщо потрібно розрізаємо на кілька частин, щоб було зручно укладати його в каструлю.
Складаємо курку і свинину в каструлю, заливаємо водою, на середньому вогні доводимо до кипіння, потім зливаємо воду і ще раз промиваємо м’ясо. Знову заливаємо воду в каструлю, і другий раз доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо м’ясо ще 4,5-5 годин.
Через 5 годин кладемо в каструлю моркву і цибулю. Також додаємо спеції і сіль за смаком, ще 30 хвилин варимо і вимикаємо вогонь.
Дістаємо м’ясо і чекаємо, поки воно охолоне. Відокремлюємо м’ясо від кісток і поділяємо його на дрібні шматочки.
Дрібно нарізаємо часник і додаємо в бульйон, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Потім проціджуємо бульйон і зверху ложкою видаляємо зайвий жир.
В глибокі тарілки розкладаємо м’ясо, зверху викладаємо моркву і зелений лук, заливаємо бульйоном. Ставимо холодець в прохолодне місце, де він повністю застигне.
Приємного апетиту!
Як зварити холодець з курки в мультиварці?
Для приготування холодцю можна використовувати мультиварку. Так м’ясо буде легко відходити від кісток і вийде більш ніжним.
Інгредієнти:
Куряче м’ясо – 1,2 кг.
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
Морква – 2 шт.
Желатин – 1 пакетик.
Часник – 4-6 зубчиків.
Запашний перець горошком – ½ ч. л.
Лавровий лист – 4 шт.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Можна брати курку цілком або окремі її частини. М’ясо промиваємо під холодною водою і при необхідності ділимо на більш дрібні частини для того, щоб помістити його в чашу мультиварки.
Овочі чистимо і промиваємо, кладемо їх у каструлю цілком. М’ясо і овочі, солимо, додаємо спеції і заливаємо водою, щоб покрити всі інгредієнти.
На мультиварці включаємо програму «гасіння», ставимо таймер на 5 годин. Потім виймаємо м’ясо і моркву, остуджуємо їх. Моркву нарізаємо кружечками, м’ясо поділяємо руками на волокна.
Бульйон пропускаємо через дрібне сито. Розчиняємо Желатин в невеликій кількості бульйону і виливаємо до решти бульйону.
На дно тарілочок шаром викладаємо моркву і горошок, увімкніть фантазію і зробіть це у вигляді якого-небудь малюнка, виливаємо зверху трохи бульйону, наступним шаром кладемо м’ясо і також наливаємо бульйон. Шарів може бути більше, все залежить від глибини тарілки і вашої уяви.
Миски з холодцем ставимо в холодильник на ніч. Холодець можна дістати з форми, для цього потримайте форму з холодцем в гарячій воді 1-2 хвилини і переверніть миску, для прикраси страви можна використовувати консервований горошок і свіжу зелень.
Приємного апетиту!
Дуже смачний холодець з курки з яловичиною
Холодець дуже популярна страва білоруської кухні, особливо воно актуально в холодний період. Сорт м’яса не має значення, головне-це кількість желирующих речовин, що містяться в ньому, добре якщо воно буде містити велику кількість сухожиль і дрібних кісток, тоді холодець загусне без додавання желатину.
Інгредієнти:
Яловичина – 1,5-2 кг.
Куряче м’ясо – 1,5 кг.
Часник – 6-8 зубчиків.
Спеції (перець горошком, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Цибуля – 1-2 шт.
Морква – 2 шт.
Процес приготування:
Великі шматки м’яса розбираємо на більш дрібні. Яловичину необхідно вимочити у холодній воді на 5-6 годин.
Все м’ясо складаємо у велику каструлю, туди ж кладемо моркву, перець, цибулю, лавровий лист і часник. Доводимо до кипіння, періодично знімаючи ложкою піну, після залишаємо каструлю на слабкому вогні 10 годин, солимо бульйон за годину до кінця варіння.
Дістаємо м’ясо з каструлі. Бульйон проціджуємо, доводимо до кипіння ще раз, пробуємо на смак і додаємо сіль і спеції.
М’ясо відокремлюємо від кісток і ріжемо його на дрібні шматки. Розкладаємо його на дно глибоких мисок і заливаємо бульйоном. Ставимо холодець в прохолодне місце, де він повинен застигнути. Перед подачею до столу, необхідно зняти білий шар жиру з поверхні холодцю.
Приємного апетиту!
Простий рецепт приготування курячого холодцю з індичкою
Холодець з м’яса індички і курки – це смачно і в теж час не дуже калорійно. Підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою.
Інгредієнти:
Стегна і крила індички – 1 кг
М’ясо курки – 800 гр.
Часник – 8 зубчиків.
Цибулина – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Перець горошком – 6 шт.
Сіль – за смаком.
Лимон – 2 скибочки.
Процес приготування:
Готуємо м’ясо, промиваємо і видаляємо залишки пір’я.
Цибулю, моркву і часник очищаємо від лушпиння.
У каструлю з водою кладемо м’ясо, овочі цілком і спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Постійно знімаємо піну ложкою, як тільки бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ще 3-4 години під кришкою. За годину до кінця варіння солимо бульйон.
Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо за допомогою преса.
М’ясо виймаємо з бульйону, залишаємо його остигати. Знімаємо шкіру, відокремлюємо м’ясо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки. М’ясо перемішуємо з подрібненим часником.
Варену моркву нарізаємо тонкими кружальцями.
Бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю.
На дно форми для холодцю викладаємо моркву, зверху кладемо рівномірним шаром м’ясо і заливаємо бульйоном. Залишаємо в прохолодному місці або холодильнику, щоб холодець добре застиг. Як доповнення до холодцю підійдуть мариновані огірочки, бутерброди з підсмаженим хлібом, хріном або гірчицею.
Приємного апетиту!
Корисний дієтичний холодець з курки
Кожен коли-небудь замислювався на тему про правильне харчування. Всім хочеться харчуватися смачно, але при цьому і з користю для організму. Пропонуємо рецепт холодцю, який підійде для повсякденного раціону навіть для прихильників здорового харчування і людям, що прагнуть скинути вагу.
Інгредієнти:
Курка – 2 кг
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 4 зубчики.
Перець горошком – 8 шт.
Лавровий лист – 4 шт.
Сіль – за смаком.
Желатин – 30 гр.
Процес приготування:
Можна взяти цілу курку і розділити її на частини. Знімаємо всю шкіру, а також позбавляємося від всіх прошарків жиру, їх використовувати не будемо. Тушку укладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. У процесі варіння знімаємо з поверхні піну.
Після того, як вода закипить, додаємо спеції, сіль, кладемо овочі, зменшуємо вогонь, залишаємо все вміст каструлі варитися ще 2-3 години.
Потім дістаємо м’ясо і моркву, цибулю нам не знадобиться. Бульйон проціджуємо.
Часник пропускаємо через прес і висипаємо його в бульйон, даємо йому настоятися 20-30 хвилин.
М’ясо відокремлюємо від кісток, поділяємо на волокна руками або ріжемо на дрібні шматочки. Моркву нарізаємо тонкими колами.
У невеликій кількості бульйону (200-250 гр.) розчиняємо желатин. Якщо желатин розчиняється погано, підігріваємо бульйон на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім вливаємо бульйон з желатином до решти його частини.
Викладаємо в глибоку форму м’ясо з морквою і заливаємо бульйоном, це можна робити як в одній ємності, так і ділити на кілька частин і розливати холодець з більш дрібним мисках. В холодному місці даємо холодцю застигнути і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Як зварити правильний холодець з курки в скороварці?
Для того, щоб приготувати холодець, потрібно витратити чимало часу. Прискорити цей нелегкий процес допоможуть спеціальні кухонні пристрої, наприклад, скороварка. В залежності від вашої техніки, час приготування холодцю може скоротитися до 1-3 годин.
Інгредієнти:
Свиняча ніжка – 1 шт.
Яловича голяшка – 1,2 кг.
Курячі стегна – 1 кг.
Часник – 3-6 зубчиків.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Перець чорний горошком – 1 ч. л.
Перець духмяний горошком – 1 ч. л.
Лавровий лист – 4 шт.
Петрушка – 1 невеликий пучок.
Сіль – за смаком
Процес приготування:
М’ясо добре промиваємо, очищаємо, поділяємо на приблизно рівні шматки, кладемо у велику каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин, постійно прибираючи піну ложкою.
Знімаємо каструлю з вогню, зливаємо воду і перекладаємо м’ясо в скороварку, туди ж відправляємо очищений від лушпиння цибулю, моркву, спеції і сіль, заливаємо водою так, щоб м’ясо повністю зникло. Щільно закриваємо кришку скороварки і ставимо на вогонь, як тільки з клапанів починає виходити пар, зменшуємо вогонь і варимо 3 години. Акуратно відкриваємо скороварку і даємо вмісту трохи охолонути.
Дістаємо м’ясо і моркву, зливаємо бульйон через сито. М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки руками або за допомогою ножа. Варену моркву нарізаємо тонкими колами.
У заздалегідь підготовлені глибокі тарілки кладемо моркву і по гілочці петрушки, потім подрібнений часник (його кількість визначається вашими смаковими перевагами). Після рівномірним шаром розкладаємо по тарілочках м’ясо, заливаємо все бульйоном.
Ставимо мисочки в холодильник на ніч, щоб бульйон добре застиг. На наступний день холодець буде готовий до вживання.