Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Мало хто знає, що холодець можна готувати і на основі курячого м’яса. Ми зібрали 10 рецептів смачного холодцю з курки з покроковими інструкціями. М’ясо в холодному вигляді можна подавати до столу як закуску.

Смачний прозорий холодець з курки з желатином

За традицією жоден святковий стіл не обходиться без холодцю або холодцю, інгредієнти можуть бути різні. Ми пропонуємо покроковий рецепт холодцю з курки з використанням желатину.

Час готування: 300 хв.

Порцій: 8-10.

Інгредієнти

  • Курка 1 кг
  • Часник 5 зубчики
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Спеції для курки, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Желатин 1 ч. л.
  • Петрушка 1 пучок

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, кладемо у велику каструлю, заливаємо водою, додаємо спеції і ставимо на плиту, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь.
  • Цибулю, часник і моркву очистити, крупно нарізаємо і відправляємо в каструлю до курки. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо вміст нудитися на повільному вогні 3-4 години. Стежимо за тим, щоб холодець кипів злегка. За годину до готовності, солимо.
  • Після того, як курка звариться, дістаємо її з каструлі, бульйон проціджуємо. Желатин розвести невеликою кількістю води і виливаємо в бульйон.
  • Коли куряче м’ясо остигне, відокремлюємо його від кісточок і нарізаємо. М’ясо та варену моркву розкладаємо у форми, зверху кладемо гілочки петрушки і заливаємо всі форми бульйоном, даємо йому охолонути при кімнатній температурі і відправляємо в холодильник, де холодець повністю застигне. В якості гарніру до холодцю добре підійде картопля в будь-якому вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячого холодцю без желатину

Незважаючи на те, що куряче м’ясо не таке жирне як свинина, але і з нього можна приготувати холодець, не використовуючи желатин. Секрет криється в правильно підібраних інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо (ніжки, крильця, гомілки, грудинка, хрящі) – 1,5 кг.
  • Часник – 5-6 зубчиків.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, паприка, лавровий лист) – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень.

Процес приготування:

  • Куряче м’ясо заливаємо водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зливаємо воду, промиваємо м’ясо, заново заливаємо водою, додаємо спеції і знову ставимо на плиту. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо м’ясо нудитися під кришкою на 3 години.
  • Овочі промиваємо, крупно ріжемо, кладемо до курки, воду слід посолити приблизно за годину до готовності бульйону.
  • М’ясо і моркву дістаємо і даємо їм охолонути. Бульйон проціджуємо.
  • М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки, шматочки моркви можна використовувати для прикраси страви.
  • На дно формочок для холодцю рівномірним шаром викладаємо м’ясо, зверху розкладаємо морква, за бажанням можна додати зелень або варені яйця, заливаємо бульйоном, чекаємо, поки холодець застигне.
  • Приємного апетиту!

    Як приготувати смачний холодець з курки і курячих лапок?

    Курячий холодець виходить ніжніше, ніж свинячий або яловичий, однак для того щоб бульйон краще застигав, використовуйте частини курки з хрящами, наприклад, курячі лапки. Такий холодець можна доповнити вареними овочами і зеленню.

    Інгредієнти:

    • Курячі лапки – 1,5 кг.
    • Куряча грудка – 300 гр.
    • Морква – 1-2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
    • Сіль – за смаком.
    • Зелень.

    Процес приготування:

  • У велику каструлю кладемо куряче м’ясо, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, зливаємо її і знову заливаємо м’ясо водою, додаємо спеції. Коли вода знову закипить, кладемо в каструлю цибулю і моркву, накриваємо кришкою і варимо 3,5-4 години під кришкою. За годину до готовності бульйон необхідно посолити.
  • Готове м’ясо і овочі дістаємо з каструлі. М’ясо ріжемо або поділяємо руками на дрібні шматочки. Моркву нарізаємо тонкими полукружками. Бульйон проціджуємо, варені лапки далі нам не знадобляться, від них можна позбутися.
  • Часник дрібно ріжемо або тремо на дрібній тертці.
  • У форми для холодцю кладемо куряче м’ясо, зверху посипаємо його часником, красиво викладаємо моркву і заливаємо бульйоном. Остиглі форми ставимо в холодильник і чекаємо повного застигання. Перед тим, як подати страву на стіл, прикрасьте його гілочками свіжої зелені.
  • Приємного апетиту!

    Простий рецепт холодцю з курки і свинячих ніжок

    Бульйон на основі м’ясного бульйону вважається натуральним джерелом колагену. Для того щоб він добре застиг можна використовувати желатин або свинячі ніжки.

    Інгредієнти:

    • Свинячі ніжки – 800 гр.
    • Курка – 1 кг
    • Часник – 8-10 зубчиків.
    • Морква – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Лавровий лист – 4 шт.
    • Перець горошком – 1 ч. л.
    • Сіль – за смаком.

    Процес приготування:

  • Ніжки промиваємо під проточною водою, при необхідності чистимо ножем. Курку також промиваємо, очищаємо від залишків пір’я і разом зі свинячими ніжками замочуємо на ніч. На наступний день зливаємо воду і ще раз промиваємо м’ясо.
  • Свинину і курку складаємо до глибоку каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Ложкою збираємо піну з поверхні води. Після того, як вода добре закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо м’ясо 4,5-5 годин.
  • За півтори години до готовності кладемо в каструлю до м’яса очищені овочі, солимо. За 30 хвилин до готовності додаємо спеції. За 15 хвилин до готовності додаємо в каструлю очищений часник.
  • М’ясо виймаємо з каструлі і даємо йому охолонути. Бульйон проціджуємо.
  • Куряче м’ясо розбираємо на волокна або ріжемо, м’якоть зі свинини ріжемо на тонкі смужки.
  • Готуємо форми для холодцю, кладемо в них м’ясо і заливаємо бульйоном, залишаємо страву в холодному місці для того, щоб холодець застиг. До холодцю дуже добре підійде хрін або гірчиця.
  • Приємного апетиту!

    Холодець з курки і свинячої рульки в домашніх умовах

    Навіть зі свинячого м’яса можна приготувати холодець без жиру. А також за таким рецептом не потрібно використовувати желатин.

    Інгредієнти:

    • Куряче м’ясо – 1 кг
    • Свиняча рулька – 1,5 кг.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Часник – 3 зубчики.
    • Цибуля зелена – 6 гілочок.
    • Лавровий лист – 4 шт.
    • Сіль – за смаком.
    • Перець духмяний горошком – 0,5 ч. л.
    • Чорний перець – 0,5 ч. л.

    Процес приготування:

  • М’ясо добре промиваємо холодною водою, якщо потрібно розрізаємо на кілька частин, щоб було зручно укладати його в каструлю.
  • Складаємо курку і свинину в каструлю, заливаємо водою, на середньому вогні доводимо до кипіння, потім зливаємо воду і ще раз промиваємо м’ясо. Знову заливаємо воду в каструлю, і другий раз доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо м’ясо ще 4,5-5 годин.
  • Через 5 годин кладемо в каструлю моркву і цибулю. Також додаємо спеції і сіль за смаком, ще 30 хвилин варимо і вимикаємо вогонь.
  • Дістаємо м’ясо і чекаємо, поки воно охолоне. Відокремлюємо м’ясо від кісток і поділяємо його на дрібні шматочки.
  • Дрібно нарізаємо часник і додаємо в бульйон, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Потім проціджуємо бульйон і зверху ложкою видаляємо зайвий жир.
  • В глибокі тарілки розкладаємо м’ясо, зверху викладаємо моркву і зелений лук, заливаємо бульйоном. Ставимо холодець в прохолодне місце, де він повністю застигне.
  • Приємного апетиту!

    Як зварити холодець з курки в мультиварці?

    Для приготування холодцю можна використовувати мультиварку. Так м’ясо буде легко відходити від кісток і вийде більш ніжним.

    Інгредієнти:

    • Куряче м’ясо – 1,2 кг.
    • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Желатин – 1 пакетик.
    • Часник – 4-6 зубчиків.
    • Запашний перець горошком – ½ ч. л.
    • Лавровий лист – 4 шт.
    • Сіль – за смаком.

    Процес приготування:

  • Можна брати курку цілком або окремі її частини. М’ясо промиваємо під холодною водою і при необхідності ділимо на більш дрібні частини для того, щоб помістити його в чашу мультиварки.
  • Овочі чистимо і промиваємо, кладемо їх у каструлю цілком. М’ясо і овочі, солимо, додаємо спеції і заливаємо водою, щоб покрити всі інгредієнти.
  • На мультиварці включаємо програму «гасіння», ставимо таймер на 5 годин. Потім виймаємо м’ясо і моркву, остуджуємо їх. Моркву нарізаємо кружечками, м’ясо поділяємо руками на волокна.
  • Бульйон пропускаємо через дрібне сито. Розчиняємо Желатин в невеликій кількості бульйону і виливаємо до решти бульйону.
  • На дно тарілочок шаром викладаємо моркву і горошок, увімкніть фантазію і зробіть це у вигляді якого-небудь малюнка, виливаємо зверху трохи бульйону, наступним шаром кладемо м’ясо і також наливаємо бульйон. Шарів може бути більше, все залежить від глибини тарілки і вашої уяви.
  • Миски з холодцем ставимо в холодильник на ніч. Холодець можна дістати з форми, для цього потримайте форму з холодцем в гарячій воді 1-2 хвилини і переверніть миску, для прикраси страви можна використовувати консервований горошок і свіжу зелень.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний холодець з курки з яловичиною

    Холодець дуже популярна страва білоруської кухні, особливо воно актуально в холодний період. Сорт м’яса не має значення, головне-це кількість желирующих речовин, що містяться в ньому, добре якщо воно буде містити велику кількість сухожиль і дрібних кісток, тоді холодець загусне без додавання желатину.

    Інгредієнти:

    • Яловичина – 1,5-2 кг.
    • Куряче м’ясо – 1,5 кг.
    • Часник – 6-8 зубчиків.
    • Спеції (перець горошком, лавровий лист) – за смаком.
    • Сіль – за смаком.
    • Цибуля – 1-2 шт.
    • Морква – 2 шт.

    Процес приготування:

  • Великі шматки м’яса розбираємо на більш дрібні. Яловичину необхідно вимочити у холодній воді на 5-6 годин.
  • Все м’ясо складаємо у велику каструлю, туди ж кладемо моркву, перець, цибулю, лавровий лист і часник. Доводимо до кипіння, періодично знімаючи ложкою піну, після залишаємо каструлю на слабкому вогні 10 годин, солимо бульйон за годину до кінця варіння.
  • Дістаємо м’ясо з каструлі. Бульйон проціджуємо, доводимо до кипіння ще раз, пробуємо на смак і додаємо сіль і спеції.
  • М’ясо відокремлюємо від кісток і ріжемо його на дрібні шматки. Розкладаємо його на дно глибоких мисок і заливаємо бульйоном. Ставимо холодець в прохолодне місце, де він повинен застигнути. Перед подачею до столу, необхідно зняти білий шар жиру з поверхні холодцю.
  • Приємного апетиту!

    Простий рецепт приготування курячого холодцю з індичкою

    Холодець з м’яса індички і курки – це смачно і в теж час не дуже калорійно. Підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою.

    Інгредієнти:

    • Стегна і крила індички – 1 кг
    • М’ясо курки – 800 гр.
    • Часник – 8 зубчиків.
    • Цибулина – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Перець горошком – 6 шт.
    • Сіль – за смаком.
    • Лимон – 2 скибочки.

    Процес приготування:

  • Готуємо м’ясо, промиваємо і видаляємо залишки пір’я.
  • Цибулю, моркву і часник очищаємо від лушпиння.
  • У каструлю з водою кладемо м’ясо, овочі цілком і спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Постійно знімаємо піну ложкою, як тільки бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ще 3-4 години під кришкою. За годину до кінця варіння солимо бульйон.
  • Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо за допомогою преса.
  • М’ясо виймаємо з бульйону, залишаємо його остигати. Знімаємо шкіру, відокремлюємо м’ясо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки. М’ясо перемішуємо з подрібненим часником.
  • Варену моркву нарізаємо тонкими кружальцями.
  • Бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю.
  • На дно форми для холодцю викладаємо моркву, зверху кладемо рівномірним шаром м’ясо і заливаємо бульйоном. Залишаємо в прохолодному місці або холодильнику, щоб холодець добре застиг. Як доповнення до холодцю підійдуть мариновані огірочки, бутерброди з підсмаженим хлібом, хріном або гірчицею.
  • Приємного апетиту!

    Корисний дієтичний холодець з курки

    Кожен коли-небудь замислювався на тему про правильне харчування. Всім хочеться харчуватися смачно, але при цьому і з користю для організму. Пропонуємо рецепт холодцю, який підійде для повсякденного раціону навіть для прихильників здорового харчування і людям, що прагнуть скинути вагу.

    Інгредієнти:

    • Курка – 2 кг
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Часник – 4 зубчики.
    • Перець горошком – 8 шт.
    • Лавровий лист – 4 шт.
    • Сіль – за смаком.
    • Желатин – 30 гр.

    Процес приготування:

  • Можна взяти цілу курку і розділити її на частини. Знімаємо всю шкіру, а також позбавляємося від всіх прошарків жиру, їх використовувати не будемо. Тушку укладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. У процесі варіння знімаємо з поверхні піну.
  • Після того, як вода закипить, додаємо спеції, сіль, кладемо овочі, зменшуємо вогонь, залишаємо все вміст каструлі варитися ще 2-3 години.
  • Потім дістаємо м’ясо і моркву, цибулю нам не знадобиться. Бульйон проціджуємо.
  • Часник пропускаємо через прес і висипаємо його в бульйон, даємо йому настоятися 20-30 хвилин.
  • М’ясо відокремлюємо від кісток, поділяємо на волокна руками або ріжемо на дрібні шматочки. Моркву нарізаємо тонкими колами.
  • У невеликій кількості бульйону (200-250 гр.) розчиняємо желатин. Якщо желатин розчиняється погано, підігріваємо бульйон на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім вливаємо бульйон з желатином до решти його частини.
  • Викладаємо в глибоку форму м’ясо з морквою і заливаємо бульйоном, це можна робити як в одній ємності, так і ділити на кілька частин і розливати холодець з більш дрібним мисках. В холодному місці даємо холодцю застигнути і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!

    Як зварити правильний холодець з курки в скороварці?

    Для того, щоб приготувати холодець, потрібно витратити чимало часу. Прискорити цей нелегкий процес допоможуть спеціальні кухонні пристрої, наприклад, скороварка. В залежності від вашої техніки, час приготування холодцю може скоротитися до 1-3 годин.

    Інгредієнти:

    • Свиняча ніжка – 1 шт.
    • Яловича голяшка – 1,2 кг.
    • Курячі стегна – 1 кг.
    • Часник – 3-6 зубчиків.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
    • Перець духмяний горошком – 1 ч. л.
    • Лавровий лист – 4 шт.
    • Петрушка – 1 невеликий пучок.
    • Сіль – за смаком

    Процес приготування:

  • М’ясо добре промиваємо, очищаємо, поділяємо на приблизно рівні шматки, кладемо у велику каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин, постійно прибираючи піну ложкою.
  • Знімаємо каструлю з вогню, зливаємо воду і перекладаємо м’ясо в скороварку, туди ж відправляємо очищений від лушпиння цибулю, моркву, спеції і сіль, заливаємо водою так, щоб м’ясо повністю зникло. Щільно закриваємо кришку скороварки і ставимо на вогонь, як тільки з клапанів починає виходити пар, зменшуємо вогонь і варимо 3 години. Акуратно відкриваємо скороварку і даємо вмісту трохи охолонути.
  • Дістаємо м’ясо і моркву, зливаємо бульйон через сито. М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки руками або за допомогою ножа. Варену моркву нарізаємо тонкими колами.
  • У заздалегідь підготовлені глибокі тарілки кладемо моркву і по гілочці петрушки, потім подрібнений часник (його кількість визначається вашими смаковими перевагами). Після рівномірним шаром розкладаємо по тарілочках м’ясо, заливаємо все бульйоном.
  • Ставимо мисочки в холодильник на ніч, щоб бульйон добре застиг. На наступний день холодець буде готовий до вживання.
  • Приємного апетиту!