Як зварити холодець зі свинячих ніжок і рульки – 7 смачних рецептів з фото покроково

У численні зимові свята у багатьох на столі буде красуватися холодець. Традиційно він робиться з свинячих ніжок і рульки, але от способів його приготування господині придумали дуже багато. Думаю, що холодець з рулькой і ніжками по своїм смаковим якостям, нічим не поступається самим новомодним закусок.

Смачний холодець зі свинячих ніжок і рульки в домашніх умовах

Вашій увазі пропонується рецепт домашнього холодцю з рульки і свинячих ніжок. Готується він тільки з м’яса і без зайвих продуктів. Страва смачна, ситна, підходить як для свята, так і для повсякденного меню. Для його приготування потрібно лише терпіння і час.

Час приготування – 14 год.

Порції – 8-10.

Інгредієнти

  • Свинячі ноги 4 шт.
  • Свиняча рулька 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець духмяний ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Часник за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Свинячі ніжки і рульку на ніч або на кілька годин замочіть в холодній воді. Потім ретельно і з допомогою металевої мочалки видаліть з них весь бруд і добре помийте. Підготовлені ніжки і рульку помістіть у велику, до 7 літрів, каструлю і залийте повністю холодною водою. Каструлю поставте на великий вогонь і доведіть вміст до кипіння.
  • З’являється на поверхні пінку постійно знімайте, щоб бульйон вийшов прозорим. Можна киплячий бульйон злити, м’ясо промити, залити холодною водою і продовжувати варити. Варіть холодець на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 5 годин.
  • Після закінчення цього часу додайте в холодець очищені моркву і цибулину, насипте за своїм смаком сіль, перець і покладіть кілька листків лавра. Поваріть холодець зі спеціями ще 1 годину.
  • За цей час ніжки і рулька добре розварилися і м’ясо легко можна відокремити від кісточок. Весь вміст каструлі перекладіть у велику миску.
  • Бульйон процідіть на друшляк, щоб видалити дрібні кісточки і спеції. Приберіть ополоником або ложкою жир з поверхні бульйону.
  • З звареного м’яса, видаліть кісточки. Великі шматочки наріжте ножем або розділіть руками.
  • Все м’ясо покладіть в каструлю з бульйоном і перемішайте.
  • Почистіть головку (можна взяти і більше) часнику і подрібніть його на часничниці або дрібно наріжте, попередньо роздавивши ножем. Часник покладіть в каструлю і ще раз розмішайте.
  • Зварену моркву поріжте на красиві фігурки і укладіть в посуд, в яку будете наливати холодець. Покладіть також 4-5 листків зеленої петрушки, щоб було красиво.
  • Холодець розлийте з допомогою ополоника, рівномірно розподіляючи по всіх тарілках.
  • Холодець остудіть при звичайній домашньої температурі, а потім на ніч поставте в холодильник. Готовий холодець наріжте на порційні шматочки і подайте до нього тертий хрін або гірчицю.

Їжте на здоров’я!