Тушкована картопля з м'ясом – 9 смачних рецептів з фото покроково

Тушкована картопля з м’ясом – це ідеальний варіант смачного і поживного вечері для всієї родини. Ніжне соковите м’ясо і ароматна картопля прекрасно доповнюють один одного. Існує безліч варіацій цієї страви, ми ж пропонуємо вам 9 кращих смачних рецептів тушкованої картоплі з м’ясом, з фото покроково.

Класична тушкована картопля з м’ясом у каструлі

Тушкована картопля з м’ясом, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачною і ніжною. М’ясо краще використовувати яловичину, але підійде і будь-яке інше. Прекрасний варіант для тих, хто ламає голову над питанням: що приготувати на вечерю, щоб нагодувати всю сім’ю.

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: 1,5 години

Інгредієнти

  • М’ясо 500 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Картопля 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 головки
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль, перець та інші спеції за смаком
  • Вода в залежності від каструлі
  • Кетчуп 1 ст. л.
  • Олія соняшникова 5 ст. л.

Процес приготування:

  • Після того, як ви визначитеся з видом м’яса, промийте його під проточною водою, а потім, видаливши непотрібні частини, наріжте м’ясо на невеликі шматочки, товщиною близько 3 сантиметрів.
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть водою. Кожну цибулину розрізати навпіл, а потім кожну з половинок наріжте кубиками. Морквину промийте, очистіть за допомогою овочечистки від шкірки. Очищену моркву наріжте тонкими кружечками, невеликими кубиками або натріть на крупній тертці (в залежності від того, як вам більше подобається).
  • Увімкніть плиту і поставте на неї сковорідку, щоб вона встигла добре нагрітися. Потім налийте на сковороду достатню кількість рослинної олії і перекладіть в неї подрібнену цибулю і порізану моркву. Перемішайте і обсмажуйте овочі на середньому вогні до готовності (лук повинен стати прозорим, а морквина – м’якою). Приблизно через 7 хвилин додайте до обсмаженою цибулі і моркви шматочки м’яса. Все ще раз добре перемішайте і смажте м’ясо з овочами до придбання м’ясом апетитною золотистої скоринки.
  • На дно каструлі, в якій ви будете гасити м’ясо, налити трохи рослинного масла, перекладіть його з засмажкою і залийте овочі з м’ясом водою таким чином, щоб вона покривала їх приблизно на 1 палець. Накрийте каструлю кришкою, доведіть вміст до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте м’ясо з овочами протягом 15 хвилин. По закінченню вказаного часу, посоліть, додайте трохи чорного перцю і ваших улюблений приправ. Також покладіть до м’яса з овочами промитий лавровий лист і кілька столових ложок кетчупу або томатної пасти. Ретельно все перемішайте і протушкувати ще приблизно 15-20 хвилин, поки м’ясо не буде повністю готове. Зверху на м’ясо викладіть картоплю, посоліть і додайте ще води, щоб вона практично повністю покрила картоплю.
  • Готувати до м’якості картоплю (приблизно 15-20 хвилин). При подачі на стіл прикрасити готову тушковану картоплю з м’ясом рубаною зеленою петрушкою.

Приємного апетиту.