Качка в духовці – відмінний варіант святкової страви. Існує маса рецептів приготування соковитої качки. Її запікають у різних маринадах, з традиційними і неординарними начинками, загортають у фольгу або ставлять на гриль. Щоб отримати м’яке ніжне м’ясо, потрібно вибрати якісну тушу молодої птиці, ідеально випатрану, і дуже важливо гарненько її промаринувати.
Покроковий рецепт качки з яблуками, запеченої в духовці цілком
Для цього рецепта знадобиться мінімальний набір інгредієнтів: власне качка, яблука, спеції і сіль. Запікати птицю краще в глибокій товстостінної утятнице або жароміцної формі.
Час приготування: 4 години.
Кількість порцій: 8.
Інгредієнти
- Качка 3 кг (тушка)
- Яблука 1 кг
- Сіль крупна, мелений перець, спеції для птиці за смаком
Процес приготування:
- Тушу качки дуже добре вимити, всередині і зовні. Впевнитися у відсутності дрібних шматочків на шкірі. Обсушити птицю рушником. Взяти приблизно половину столової ложки солі, по чайній ложці перцю і приправ для птиці, змішати все в окремій посудині і ретельно натерти тушу цією сумішшю. Викласти у форму або гусятницю. Дати постояти близько години.
- Підготувати яблука: їх помити, розрізати на 8-16 часточок кожне і видалити серцевини. Шкіру знімати не потрібно.
- Набити внутрішній простір туші часточками яблук. Не потрібно намагатися вмістити їх якомога більше, інакше шкіра ризикує лопнути. Краще залишилися плоди потім розкласти поруч із тушею.
- Заколоти розріз на качці зубочистками, не залишаючи прогалин, або зашити отвір нитками. Помістити птицю в духову шафу, температура в якому – 200 градусів. В цілому запікати качку потрібно 2-3 години. Періодично висувати форму і поливати птицю випливають жиром. Перевірити готовність м’яса, встромивши в нього ніж або дерев’яну шпажку. Якщо предмет увійшов легко, м’ясо досить м’яке, і рідина витікає світла – страва готова.
- Вийняти птицю з духовки, витягти нитки або зубочистки.
- Порізати рум’яну качку порційно, сервірувальні тарілки прикрасити запеченими яблуками.
Приємного апетиту!