Пишний омлет на сковороді з молоком – 10 рецептів з фото покроково

Приготувати на сковороді пишний омлет нескладно, якщо дотримуватися рекомендацій рецепта. Ця страва є універсальним сніданком, його приготування займає мінімум часу і не вимагає наявності будинку дорогих продуктів.

Класичний рецепт пишного омлету з яйцями і молоком

Класичний рецепт омлету включає в себе використання яєць і молока. Блюдо виходить пишним і надзвичайно ніжним, з привабливою засмаженою скоринкою на дні. Під час смаження на сковороді не використовується масло.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти

  • Яйце куряче 6 шт.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Яйця вимити з содою, витерти. Розбивати яйця по черзі в чашку, щоб перевірити їх якість. Перелити по одному в глибоку тарілку і посолити.
  • Додати до яєць рослинне масло без запаху. Збити яйця виделкою або вінчиком.
  • Налити в яєчну масу молоко, яке не можна гріти і наливати відразу з холодильника холодним.
  • Перемішати гарненько суміш виделкою або вінчиком до повного об’єднання і утворення бульбашок.
  • Вилити масу в холодну сковороду без додавання олії, щільно накрити кришкою і готувати на середньому вогні протягом 5 хв.
  • Омлет під кришкою повинен піднятися і збільшитися майже в 2 рази.
  • Дочекатися моменту, щоб вся волога з поверхні омлету випарувалася, і вимкнути вогонь. Відразу кришку не знімати, щоб виріб не зменшився і не втратило свою пишність. Дати постояти під кришкою на вимкненій плиті близько 7 хв. Порізати готову страву на порційні шматочки. Завдяки маслу у складі самого омлету він добре знімається зі сковороди, не прилипаючи і не кришиться.
  • Знизу страва має гарну апетитну скоринку, яка утворюється в процесі приготування. Однак дуже важливо стежити, щоб ця корочка не пригоріла.
  • Подавати на сніданок в теплому вигляді.

Приємного апетиту!