Приготувати на сковороді пишний омлет нескладно, якщо дотримуватися рекомендацій рецепта. Ця страва є універсальним сніданком, його приготування займає мінімум часу і не вимагає наявності будинку дорогих продуктів.
Класичний рецепт пишного омлету з яйцями і молоком
Класичний рецепт омлету включає в себе використання яєць і молока. Блюдо виходить пишним і надзвичайно ніжним, з привабливою засмаженою скоринкою на дні. Під час смаження на сковороді не використовується масло.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти
- Яйце куряче 6 шт.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Яйця вимити з содою, витерти. Розбивати яйця по черзі в чашку, щоб перевірити їх якість. Перелити по одному в глибоку тарілку і посолити.
- Додати до яєць рослинне масло без запаху. Збити яйця виделкою або вінчиком.
- Налити в яєчну масу молоко, яке не можна гріти і наливати відразу з холодильника холодним.
- Перемішати гарненько суміш виделкою або вінчиком до повного об’єднання і утворення бульбашок.
- Вилити масу в холодну сковороду без додавання олії, щільно накрити кришкою і готувати на середньому вогні протягом 5 хв.
- Омлет під кришкою повинен піднятися і збільшитися майже в 2 рази.
- Дочекатися моменту, щоб вся волога з поверхні омлету випарувалася, і вимкнути вогонь. Відразу кришку не знімати, щоб виріб не зменшився і не втратило свою пишність. Дати постояти під кришкою на вимкненій плиті близько 7 хв. Порізати готову страву на порційні шматочки. Завдяки маслу у складі самого омлету він добре знімається зі сковороди, не прилипаючи і не кришиться.
- Знизу страва має гарну апетитну скоринку, яка утворюється в процесі приготування. Однак дуже важливо стежити, щоб ця корочка не пригоріла.
- Подавати на сніданок в теплому вигляді.
Приємного апетиту!