Класичне лобіо з червоної квасолі – 10 рецептів з фото покроково

Класичне лобіо з червоної квасолі – це ароматне грузинське блюдо. Воно давно стало популярним за межами своєї країни, а тому отримало безліч варіантів приготування. Лише його основа залишається незмінною! Знайдіть свій улюблений рецепт і здивуйте рідних неймовірною закускою!

Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі

Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі – це прекрасна закуска з східним колоритом. За традицією її подають з овочами і свіжим хлібом, обов’язково гарячим і добре приправленим кінзою і хмелі-сунелі. Воно урізноманітнює святкове меню і точно вразить гостей своїм неймовірним ароматом!

Порції: 8

Час готування: 9 годин 30 хв.

Інгредієнти

  • Квасоля біла 500 гр.
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Часник 3 шт.
  • Кінза 12 гр.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ст. л.
  • Перець чилі ½ шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль, перець мелений за смаком

Процес приготування:

  • Підготуємо квасоля. Заллємо її холодною водою і залишимо приблизно на 8 годин, щоб вона розмокла.
  • Зіллємо з неї воду і заллємо її заново. Відправляємо каструлю з квасолею на плиту і чекаємо, поки вона закипить. Тепер гарячу воду зливаємо і знову заливаємо холодною, ідеальне співвідношення 1:4. Варимо нашу квасоля десь 50 хв, щоб вона стала дуже м’якою. Частина розминаємо виделкою, тільки так, щоб збереглося багато цілої квасолі.
  • Перебираємо ядра горіхів, видаляючи піну.
  • Відправляємо горіхи в чашу блендера або м’ясорубки і подрібнюємо.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на маленькі шматочки. Висипаємо його на розігріту сковороду і обсмажуємо до легкого золотистого відтінку.
  • З помідор обриваємо хвостики і занурюємо їх на 10 секунд в окріп, а потім промиваємо під струменем холодної води. Тепер ножем видаляємо шкірку з помідорів.
  • Нарізаємо помідори також як і цибуля.
  • Кінзу промиваємо і подрібнюємо, потім кришимо часник на дрібні шматочки.
  • Помідори додаємо до цибулі, і приправляємо всі спеціями за смаком. Закуска повинна вийде пряної, але дивіться, щоб вона залишалася їстівною.
  • Тепер з’єднуємо квасоля, засмажку з цибулі і помідорів, кінзу, часник і горіхи. Вливаємо трохи бульйону від квасолі. Ставимо на плиту нудитися на маленький вогонь на 3-4 хв. Готово!

Приємного апетиту!