Незважаючи на те, що куряча грудка запечена в духовці – це дієтичне і корисне блюдо, багато хто не хочуть її готувати, так як біле м’ясо птиці не завжди виходить соковитим. У нас ви знайдете 10 різних рецептів, в яких покроково розписано, як же запекти курячу грудку, щоб вона вийшла неймовірно соковитою і смачною! Швидше за все, з деякими з них ви вже знайомі, але не виключено, що якісь рецепти стануть для вас приємною новинкою. Запікається куряча грудка швидко, а до столу подається з відвареною рисом або картоплею, макаронними виробами, з соусами або салатами зі свіжих овочів.
Куряча грудка запечена в духовці з помідором і сиром
Час приготування: 45 хвилин.
Порцій: 4 шт.
Якщо хочете приготувати швидкий, красивий і смачний, але в той же час не надто складний вечеря на сім’ю, тоді пропонуємо вам швиденько запекти в духовці курячу грудку з помідорами і сиром. Найважливіше – це заздалегідь замаринувати грудку, щоб м’ясо добре просочилося соусом. За відсутністю великої кількості часу для маринування вистачить і тридцять хвилин.
Інгредієнти
- Куряча грудка 2 шт. (4 шматка філе)
- Сир 100 гр.
- Помідори 1 шт.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Часник 2 зубчики
- Сметана 18% 3 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Спеції для курки, за смаком
- Масло рослинне для запікання
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- З двох курячих грудок зніміть шкірку, а м’якоть відокремте від кільової кісток. Для прискорення процесу можна купити і готове куряче філе. Розділіть грудки на 4 порційних шматка, обмийте і обсушіть. Кожен шматок трішки підсолити і присипте чорним або червоним меленим перцем і (або) іншими приправами для курки.
- Зелену петрушку дрібно нарубаєте, додайте в миску до курятини, залийте все соєвим соусом і добре перемішайте. Соєвий соус дуже солоний, тому м’ясо можна і не підсолювати. Залиште курятину маринуватися мінімум на 30 хвилин, а можна і на пару годин.
- Наріжте на невеликі пластинки сир (товщина 3-4 мм), враховуючи, що кожне куряче філе поміститься не більше 4 шматочків. Сир беріть будь, підійде як твердий, так і більш м’який сорт. На тонкі кружечки наріжте помідори.
- Коли м’ясо добре замаринується, зробіть у кожному філе глибокі косі надрізи, а в них «упакуйте» сир і томати, як показано на фото.
- Філе з сиром і томатами викладіть на деко або в глибоку форму для запікання. Деко або форму змастіть рослинною олією, щоб філе не пригоріло.
- Часникові зубчики роздушіть пресом або порубаєте й змішайте зі сметаною. Тонким, рівним шаром намажте соус на грудки.
- До 200 градусів розігрійте духовку, а потім відправте туди форму з грудками. Запікайте блюдо близько 35-45 хвилин (в залежності від того, як пече ваша духовка). Під час запікання жар можна знизити до 190 градусів. Подавайте до столу курячу грудку, запечену з сиром та помідорами, з пилу, з жару так страва буде найбільш соковитим і дуже смачним! Встояти неможливо!
Приємного апетиту!
Куряча грудка з картоплею, запечена в духовці
Куряча грудка запечена в духовці з томатами та сиром, а також з картоплею і соковитим ріпчастою цибулею – це просто щось приголомшливе! Секретний інгредієнт страви – кефір для маринування грудки, який чудово розм’якшує м’ясо. А щоб надати цій гостині ще більш апетитний аромат, приправте його свіжими, запашними спеціями для курки і рубаним часником.
Інгредієнти:
- Картопля – 6-8 шт.
- Куряче філе – 2-3 шт.
- Кефір – 1 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Помідори – 2-3 шт.
- Сир – 70 гр.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Рослинне масло – 3 ст. л.
Процес приготування:
- Куряче філе наріжте на порційні шматочки, кожен шматочок можна трохи відбити.
- В шматочки курки добре втріть сіль і запашні приправки за вашим смаком, а також часник, дрібно нарізаний або пропущений через прес.
- У глибоку миску викладіть м’ясо з часником і приправами, а потім залийте все склянкою кефіру – кефір повинен повністю покрити м’ясо, тому його може знадобитися і більше, якщо у вас багато м’яса.
- Залиште м’ясо маринуватися в кефірі мінімум на годину, а краще і на дві години. Миску з м’ясом помістіть в холодильник, якщо в кухні жарко.
- Картоплю наріжте порційними шматочками, можна – кружальцями або скибочками.
- Підсолити, поперчіть картоплю за вашим смаком, перемішайте з олією. Можна присипати картоплю і свіжим рубаним або сухим часником.
- Цибулю наріжте півкільцями, а помідори – тонкими часточками.
- Форму для запікання або на деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла, зверху викладіть шар картоплі.
- На картоплю викладіть півкільця цибулі.
- На цибулю – замариноване куряче філе (обмивати від надлишків кефіру філе не потрібно, достатньо лише добре обтерти).
- Наостанок покрийте курочку шаром з томатних часточок.
- В останню чергу присипте страву тертим сиром і, а можна ще і обмазати залишилися від маринування кефіром.
- Запікайте курку з картоплею в духовці, розігрітій до 200 градусів не менше 45-60 хвилин (перевіряйте готовність страви по готовності картоплі). Під час запікання знизьте вогонь до 190 градусів, щоб страва не пригоріло.
- Готове мяско пташки з картоплею під ароматною сирно-томатною скоринкою подавайте до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Смачна курка, запечена в духовці з кабачками
Біле куряче м’ясо – грудка запечена з кабачками і сметаною, виходить більш дієтичним і ніжним стравою, ніж та ж грудка, але з картоплею і майонезом. Гідно таку їжу оцінять ті, хто стежить за фігурою і дотримується принципів правильного харчування.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг.
- Куряче філе – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сметана – 150 мл
- Часник – сухий або 2-3 свіжих зубчики.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рослинне масло – для запікання.
- Орегано – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Курячу грудку обмийте, зніміть шкірку, а м’якоть відокремте від кісток і наріжте порційними шматочками.
- Натріть шматочки курячого філе спеціями, зазначеними в рецепті, підсолити, додайте кілька розтертих часникових зубчиків і повапните кількома ложками нежирної сметани.
- Залиште курку маринуватися в сметані не менше 30-60 хвилин, прикривши ємність з м’ясом кришкою або харчовою плівкою.
- Молоді кабачки разом з шкіркою розріжте на половинки гуртків товщиною 3-5 мм (у зрілих плодів зніміть шкірку і видаліть насіння).
- Цибулю наріжте на половинки або четвертинки кілець.
- У решту сметану додайте пряні свіжі або сухі трави (базилік, орегано, розмарин) і ще трохи розчавленого або нарубаного часнику за смаком.
- У форму для запікання, змащену рослинним маслом, укладіть шматочки курочки.
- Поверх курочки викладіть шар лука, а зверху – полукружки кабачків.
- Сир натріть на тертці і присипте їм кабачки, а зверху блюдо змастіть соусом з пряних трав і сметани.
- Запікайте Блюдо в духовій шафі до готовності (45 хвилин або більше, дивлячись, як пече ваша духовка). Температура 180-200 градусів.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт курячої грудки в фользі в духовці
Куряча грудка запечена у фользі – це швидко, легко і просто приготоване, дуже смачну страву на будь-який випадок життя! Фольга, в яку щільно запаковують м’ясо для кулінарної обробки в духовці, дозволяє зробити його більш соковитим, м’яким і ніжним, а також добре зберігає весь аромат доданих приправ.
Інгредієнти:
- Суміш заморожених або свіжих овочів – за смаком.
- Куряча грудка – 1-2 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Лимон – 3-4 скибочки.
- Приправа каррі – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Мелений чорний перець – за смаком.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Чебрець – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Рослинне масло – 1 ч. л.
Процес приготування:
- Курячі грудки без шкіри і кісток добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками.
- Зазвичай одну грудку ділять на 2 порційних шматка для запікання, але можна і поділити на чотири залежно від її розміру.
- Шматки грудинки надріжте у кількох місцях по косою, а потім змастіть грудки невеликою кількістю рослинного масла і гірчицею.
- Часник наріжте часточками, а потім вкладіть їх в надрізи.
- Грудку підсолити, поперчіть, приправте каррі і меленою паприкою і залиште маринуватися в мисці під кришкою або харчовою плівкою на 30-60 хвилин. Можна маринувати і довше, але тоді бажано прибрати грудку в холодильник.
- Мариновану курочку упакуйте у великий шматок фольги.
- Складіть фольгу у вигляді невеликої коробочки, а на її дно, змащене маслом, покладіть подушку з будь-якого овочевого міксу, нарізаного дрібно (для однієї грудки буде достатньо половини пакета готових заморожених овочів або такої ж кількості свіжих).
- Овочі збризніть маслом, присипте сіллю і перцем.
- Укладіть грудку на овочеву подушку, додайте до неї кілька гілочок молодого чебрецю і базиліка, а також шматочки лимона (за бажанням).
- Загорніть фольгу, краю потрібно засукувати щільно, споруджуючи щось на зразок герметичного конверта. Однак, щоб приправи і овочі не прилипли до фользі, залишайте трохи вільного простору.
- Розігрівайте Духовку до 200-220 градусів, а потім кладіть туди курячу грудку в фользі, покладену на деко.
- Час запікання курячої грудки в фользі – не більше 30 хвилин.
- Через півгодини дістаньте грудку, зріжте фольгу зверху і помістіть форму тому ще на 5-7 хвилин для освіти гарною, рум’яною кірочки.
- Подавайте готову курячу грудку з овочами в гарячому вигляді. На гарнір до цього блюда можна відварити картоплю або рис.
Приємного апетиту!
Смачний рецепт курячого філе з овочами
Пропонуємо вам запекти курячу грудку в духовці з овочами, вживши пакет або рукав для запікання. Особисто я користуюся цим кулінарним винаходом дуже часто, щоб бесхлопотно готувати соковиті і смачні страву на швидку руку. Використовуйте різний овочевий мікс, заморожений або нарізаний зі свіжих овочів. Овочі беріть які завгодно, з куркою добре вважається абсолютно все: морква, цибуля ріпчаста, стручкова квасоля, броколі, кукурудза, зелений горошок, кабачки, солодкий перець і т. д.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 гр.
- Овочевий мікс – 500 гр.
- Олія соняшникова – 2-3 ст. л.
- Соус соєвий – 1-2 ст. л.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Рослинна олія – 50 мл
- Часник – 2-3 зубчики або за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Кріп свіжий – за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе, позбавлена шкіри і кільової кістки, наріжте невеликими порційними шматочками.
- Замаринуйте шматочки курки в спеціях і в соєвому соусі, добре натерти ними шматочки. Залиште на 30-60 хвилин для маринування під кришкою або харчовою плівкою в мисці.
- Дві великі цибулини розрізати на четвертинки кілець, часник роздушіть через прес.
- В окрему миску викладіть овочевий мікс, перемішайте його з ріпчастою цибулею, часником, рослинним маслом, сіллю і спеціями на ваш смак.
- В пакет або в рукав для запікання викладіть овочевий мікс, а зверху на нього викладіть замариновані шматочки курячого філе.
- Затисніть рукав з двох боків щільно, а зверху наколіть ножем або трохи надріжте в декількох місцях, щоб виходив пар.
- Поки будете упаковувати курочку, нехай ваша духовка розігрівається до 200 градусів.
- Запікайте курячу грудку з овочами близько 40-60 хвилин, температуру можна знизити до 180-190 градусів, дивлячись, як пече ваша духовка. Точний час запікання цієї страви буде залежати від кількості овочів і м’яса в рукаві (чим їх більше, тим довше потрібно запікати до готовності).
- Через 40-50 хвилин зробіть в рукаві надріз зверху і спробуйте овочі і м’ясо, якщо вони вже готові, запечіть їх ще 5 хвилин під грилем без плівки, щоб утворилася красива корочка.
- Готову курячу грудку з овочами посипте рубаним кропом і свіжим зеленим цибулею.
Приємного апетиту!
Смачні курячі грудки, фаршировані сиром і грибами
Курячі грудки, загорнуті в апетитні, хрусткі «одежинки» з листкового тіста і фаршировані сиром і грибами, не тільки дуже смачні, легкі у приготуванні, але і виглядають настільки ефектно, що стануть справжньою перлиною будь-якого меню! Готуйте їх із задоволенням і подавайте до столу з гірчичним соусом.
Інгредієнти:
- Курячі грудки – 2 шт.
- Гриби – 250 гр.
- Сир – 150 гр.
- Тісто листкове – 250 гр.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Мелений чорний перець – за смаком.
- Петрушка кріп свіжі – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження грибів.
- Жовток – 1 шт. для змазування тіста.
Для соусу:
- Вершки – 200 мл
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа «Французькі трави» – 1 ст. л. або за смаком.
- Французька гірчиця – 1 ст. л.
Процес приготування:
- Швидше за все приготувати це блюдо вийде з печерицями або заздалегідь відвареними лісовими грибами. Наріжте на невеликі шматочки.
- Натріть сир на тертці, свіжі кріп і півнику дрібно нарубаєте, часник пропустіть через прес.
- В розігрітому рослинному масло на середньому вогні обсмажуйте гриби, поки з них не випарується рідина, але не пересушите. Печериці обсмажуються дуже швидко, не більше 3-4 хвилин.
- Додайте до грибів часник, сіль, трохи меленого чорного перцю, перемішайте, обсмажте ще хвилину, вимкніть вогонь.
- Присипте гриби свіжим кропом і петрушкою, а також натертим сиром, коли гриби охолонуть.
- Всю начинку добре перемішайте.
- Обмытое і обсушенное філе з курячої грудки надріжте по горизонталі, щоб вийшов «кишеньку». Наповніть його підготовленою начинкою.
- Зверху трохи підсолити і поперчіть філе, кишенька щільно утрамбуйте, щоб начинка не вилізла.
- Розкачайте заздалегідь розморожене листкове тісто товщиною в 0,5 див.
- Наріжте тісто на смужки: ширина 10 см, довжина 40 см
- Загорніть підготовлене філе з начинкою смужки з тіста, на чверть години відправте в холодильник.
- Перед випічкою змастіть поверхню тіста розмішаним яєчним жовтком.
- Курячу грудку запікайте на злегка змащеному олією деку в розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин.
- Для подачі страви приготуйте гірчичний соус. У каструлю налийте вершки, додайте гірчицю, звичайну і французьку, а також сушені трави і сіль за смаком.
- Перемішайте соус на невеликому вогні доведіть до кипіння. Далі уваривайте соус на маленькому вогні 5-7 хвилин.
- За бажанням наприкінці варіння в соус можна додати натертий твердий сир і розмішати, поки сир не розтане.
- Подавайте грудки з фаршем до столу з гірчичним соусом і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Соковиті курячі відбивні в духовці
А ви знали, що курячі відбивні, які ми зазвичай смажимо на сковороді, можна відмінно запікати в духовці? Якщо ні, тоді читайте цей рецепт і починайте творити неповторне блюдо з курячого м’яса! А для додання йому зовсім вже казкового смаку, пропонуємо вам загорнути курочку в ніжний і ароматний свинячий бекон і запекти разом з помідорами і тертим сиром.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 2 шт.
- Бекон – 4 смужки.
- Помідори – 2 шт.
- Сир сулугуні – 70 гр.
- Яйця курячі – 1-2 шт.
- Мука в/с – у міру потреби.
- Масло рослинне – 30 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Спочатку потрібно підготувати курячу грудку до приготування як зазвичай, видаливши шкіру і кості, ополоснувши і обсушивши вийшло філе.
- Кожне філе розділіть на 2 частини (в результаті з однієї грудки у вас вийде 4 філе).
- Філе трохи відбийте кухонним молотком, поперчив і підсолюємо відбивні.
- Кожну відбивну обваляйте в борошні, а потім занурте в збиті яйця.
- Потім знову обваляйте відбивні в борошні (або дрібно подрібнених сухарях).
- Щоб паніровка схопилася, обсмажте відбивні на сковороді з мінімальною кількістю рослинної олії, з кожної сторони по 1-2 хвилини. Масло повинно бути сильно нагрітою.
- Потім перекласти відбивні на деко, його можна вистелити папером для випічки.
- Кожну відбивну укрийте смужкою або шматочками солоного свинячого бекону.
- Зверху на бекон викладіть помідори, нарізані кільцями або півкільцями.
- Сир сулугуні розітріть на дрібній тертці (можна взяти і будь-який інший твердий сир), посипте їм помідори.
- Запікайте смачні відбивні з курячого філе в духовці при 180-190 градусах близько 15 хвилин, поки не з’явиться гарна скоринка з сиру.
- Подавайте страву до столу гарячими з нарізкою зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Куряча грудка в соєвому соусі
Соєвий соус – це один з тих «секретних» інгредієнтів, завдяки якому саму суху курячу грудку у кожної господині без праці вийде соковитою і ароматною, з неповторним пікантним присмаком. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1-2 шт.
- Соєвий соус – 100-150 мл.
- Часник – 3-4 зубчики або за смаком.
- Спеції для курки – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
- Курячу грудку звільніть від шкіри і кільової кістки, обмийте, розріжте на дві частини.
- Часник очистіть, кожен зубчик наріжте на кілька часточок.
- Викладіть філе в миску, зробивши в м’якоті невеликі надрізи ножем у вигляді кишеньок.
- Кишеньки нашпигуйте часником, грудки присипте будь-якими приправами без солі для курки, т. к. соєвий соус дуже солоний.
- Залийте філе куряче соусом, ретельно втирайте його в м’ясо, а потім залиште філе маринуватися на 30-60 хвилин.
- Якщо соус почне обтікати з філе, втирайте його заново, щоб м’ясо добре замаринувалося.
- Форму для випічки змастіть рослинним маслом, викладіть в неї замариновану курку.
- Духовку розігрійте до 200 градусів, викладіть філе куряче в соєвому соусі запікати протягом 30-35 хвилин, збавивши, якщо потрібно, температуру до 180-190 градусів.
- Куряче філе наріжте на порції і подавайте до столу гарячими з будь-яким соусом, свіжими овочами, отарным рисом і т. д.
Приємного апетиту!
Рулетики з курячого філе в духовці
Рулетики з курячих грудок з різними начинками – це дуже смачне дієтичне блюдо з м’яса птиці, його з однаковим успіхом можна готувати як для ваших буднів, так і для свят або романтичних вечерь. Тут наведено рецепт рулетиків з печерицями. Крім відмінного смаку, рулетики з курячого м’яса мають дуже гарний зовнішній вигляд, тому роблять честь навіть молодої господині, яка бажає здивувати своїх гостей чимось незвичайним.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 800 гр.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Ріпчаста цибуля – 2 шт.
- Сир напівтвердий – 100 гр.
- Вершки (20%) – 300 мл
- Зелень кропу – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Спеції для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
- Зробіть кілька філе з курячих грудок, видаливши шкіру і кістки.
- Обсушіть чисте філе і кожне розрізати на 2-3 частини вздовж.
- З двох сторін філе відбийте, розклавши на дошці і накривши зверху харчовою плівкою.
- Відбите м’ясо підсолити, приправте спеціями для курки і обов’язково додайте трохи свіжого чорного меленого перцю.
- Дрібними кубиками нарізати цибулю.
- Печериці промийте, наріжте невеликою соломкою.
- Гриби з цибулею обсмажте в невеликій кількості масла, краще рослинного, помішуючи. Смажте швидко, не більше 3-5 хвилин, щоб печериці не стали сухими.
- У кожну відбивну викладіть по пару ложок начинки з грибів.
- Потім загорніть відбивні маленькими рулетиками.
- Глибоку форму для випічки трохи змастіть рослинною олією, туди викладіть рулетики швами вниз.
- Залийте вершками курячі рулетики.
- Запікайте блюдо 35-40 хвилин у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці. Температура і час приготування – приблизні, слідкуйте, як пече ваша духовка, якщо потрібно, скиньте градуси до 180-190.
- Сиром твердим, натертим на тертці, посипте їм рулетики за 10 хвилин до кінця приготування
- Дайте сиру запектися до рум’яної скоринки.
- Їжте рулетики з курки гарячими, зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Соковита куряча грудка з ананасом
Нейтральна за смаком куряча грудка – це м’ясо, яке добре поєднується з ананасом. Найчастіше грудки запікають з ананасів кільцями і сиром в духовці або подають у вигляді всіляких фруктово-м’ясних салатів. Ніжна, соковита, солодкувата м’якоть консервованих ананасів надає запеченої грудці витонченість, а сирна скоринка – апетитний і ароматний запах і неповторні смакові відчуття. Приготуйте цю страву, і воно вам обов’язково сподобається!
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 1 шт.
- Ананас – 1/4 частину від свіжого.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердих сортів – 150 гр.
- Майонез – за бажанням.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Свіжа зелень для подачі до столу.
Процес приготування:
- Для страви годяться як свіжі, так і консервовані ананаси кільцями. У свіжого ананаса зріжте товсту шкірку і видаліть щільну серцевину.
- Наріжте м’якоть ананаса на кільця чи півкільця.
- Курячу грудку обмийте, відокремити від шкіри і кільової кістки.
- Філе наріжте на кілька порційних шматків і відбийте їх кухонним молотком. Найкраще це робити, помістивши курку в целофановий пакет.
- На змащене маслом деко викладіть відбивні, підсолити і присипте їх чорним меленим перцем. За бажанням можна використовувати і готову суміш приправ для курки.
- Зверху на відбивні викладіть шматочки ананаса.
- Щоб блюдо вийшло ще соковитіше, ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і викладіть їх на ананас.
- Присипте блюдо тертим сиром. Якщо хочете, зверху моно зробити тонку сіточку з майонезу.
- Запечіть курячу грудку з ананасом в нагрітій духовці до золотистої скоринки. Температура – 180-190 градусів, час – 30-40 хвилин.
- Їжте це блюдо злегка остигнув, так його смак розкриється сильніше.
Приємного апетиту!