Незважаючи на те, що куряча грудка запечена в духовці – це дієтичне і корисне блюдо, багато хто не хочуть її готувати, так як біле м’ясо птиці не завжди виходить соковитим. У нас ви знайдете 10 різних рецептів, в яких покроково розписано, як же запекти курячу грудку, щоб вона вийшла неймовірно соковитою і смачною! Швидше за все, з деякими з них ви вже знайомі, але не виключено, що якісь рецепти стануть для вас приємною новинкою. Запікається куряча грудка швидко, а до столу подається з відвареною рисом або картоплею, макаронними виробами, з соусами або салатами зі свіжих овочів.
Куряча грудка запечена в духовці з помідором і сиром
Час приготування: 45 хвилин.
Порцій: 4 шт.
Якщо хочете приготувати швидкий, красивий і смачний, але в той же час не надто складний вечеря на сім’ю, тоді пропонуємо вам швиденько запекти в духовці курячу грудку з помідорами і сиром. Найважливіше – це заздалегідь замаринувати грудку, щоб м’ясо добре просочилося соусом. За відсутністю великої кількості часу для маринування вистачить і тридцять хвилин.
Інгредієнти
- Куряча грудка 2 шт. (4 шматка філе)
- Сир 100 гр.
- Помідори 1 шт.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Часник 2 зубчики
- Сметана 18% 3 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Спеції для курки, за смаком
- Масло рослинне для запікання
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- З двох курячих грудок зніміть шкірку, а м’якоть відокремте від кільової кісток. Для прискорення процесу можна купити і готове куряче філе. Розділіть грудки на 4 порційних шматка, обмийте і обсушіть. Кожен шматок трішки підсолити і присипте чорним або червоним меленим перцем і (або) іншими приправами для курки.
- Зелену петрушку дрібно нарубаєте, додайте в миску до курятини, залийте все соєвим соусом і добре перемішайте. Соєвий соус дуже солоний, тому м’ясо можна і не підсолювати. Залиште курятину маринуватися мінімум на 30 хвилин, а можна і на пару годин.
- Наріжте на невеликі пластинки сир (товщина 3-4 мм), враховуючи, що кожне куряче філе поміститься не більше 4 шматочків. Сир беріть будь, підійде як твердий, так і більш м’який сорт. На тонкі кружечки наріжте помідори.
- Коли м’ясо добре замаринується, зробіть у кожному філе глибокі косі надрізи, а в них «упакуйте» сир і томати, як показано на фото.
- Філе з сиром і томатами викладіть на деко або в глибоку форму для запікання. Деко або форму змастіть рослинною олією, щоб філе не пригоріло.
- Часникові зубчики роздушіть пресом або порубаєте й змішайте зі сметаною. Тонким, рівним шаром намажте соус на грудки.
- До 200 градусів розігрійте духовку, а потім відправте туди форму з грудками. Запікайте блюдо близько 35-45 хвилин (в залежності від того, як пече ваша духовка). Під час запікання жар можна знизити до 190 градусів. Подавайте до столу курячу грудку, запечену з сиром та помідорами, з пилу, з жару так страва буде найбільш соковитим і дуже смачним! Встояти неможливо!
Приємного апетиту!