Куряча грудка запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Незважаючи на те, що куряча грудка запечена в духовці – це дієтичне і корисне блюдо, багато хто не хочуть її готувати, так як біле м’ясо птиці не завжди виходить соковитим. У нас ви знайдете 10 різних рецептів, в яких покроково розписано, як же запекти курячу грудку, щоб вона вийшла неймовірно соковитою і смачною! Швидше за все, з деякими з них ви вже знайомі, але не виключено, що якісь рецепти стануть для вас приємною новинкою. Запікається куряча грудка швидко, а до столу подається з відвареною рисом або картоплею, макаронними виробами, з соусами або салатами зі свіжих овочів.

Куряча грудка запечена в духовці з помідором і сиром

Час приготування: 45 хвилин.

Порцій: 4 шт.

Якщо хочете приготувати швидкий, красивий і смачний, але в той же час не надто складний вечеря на сім’ю, тоді пропонуємо вам швиденько запекти в духовці курячу грудку з помідорами і сиром. Найважливіше – це заздалегідь замаринувати грудку, щоб м’ясо добре просочилося соусом. За відсутністю великої кількості часу для маринування вистачить і тридцять хвилин.

Інгредієнти

  • Куряча грудка 2 шт. (4 шматка філе)
  • Сир 100 гр.
  • Помідори 1 шт.
  • Соус соєвий 3 ст. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Сметана 18% 3 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Масло рослинне для запікання
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • З двох курячих грудок зніміть шкірку, а м’якоть відокремте від кільової кісток. Для прискорення процесу можна купити і готове куряче філе. Розділіть грудки на 4 порційних шматка, обмийте і обсушіть. Кожен шматок трішки підсолити і присипте чорним або червоним меленим перцем і (або) іншими приправами для курки.
  • Зелену петрушку дрібно нарубаєте, додайте в миску до курятини, залийте все соєвим соусом і добре перемішайте. Соєвий соус дуже солоний, тому м’ясо можна і не підсолювати. Залиште курятину маринуватися мінімум на 30 хвилин, а можна і на пару годин.
  • Наріжте на невеликі пластинки сир (товщина 3-4 мм), враховуючи, що кожне куряче філе поміститься не більше 4 шматочків. Сир беріть будь, підійде як твердий, так і більш м’який сорт. На тонкі кружечки наріжте помідори.
  • Коли м’ясо добре замаринується, зробіть у кожному філе глибокі косі надрізи, а в них «упакуйте» сир і томати, як показано на фото.
  • Філе з сиром і томатами викладіть на деко або в глибоку форму для запікання. Деко або форму змастіть рослинною олією, щоб філе не пригоріло.
  • Часникові зубчики роздушіть пресом або порубаєте й змішайте зі сметаною. Тонким, рівним шаром намажте соус на грудки.
  • До 200 градусів розігрійте духовку, а потім відправте туди форму з грудками. Запікайте блюдо близько 35-45 хвилин (в залежності від того, як пече ваша духовка). Під час запікання жар можна знизити до 190 градусів. Подавайте до столу курячу грудку, запечену з сиром та помідорами, з пилу, з жару так страва буде найбільш соковитим і дуже смачним! Встояти неможливо!

Приємного апетиту!