Скумбрія, запечена у фользі в духовці – 10 смачних і швидких рецептів з фото покроково

Скумбрія, запечена у фользі в духовці – це повністю універсальне блюдо, воно добре підійде як до святкового столу, так і в будні. М’ясо скумбрії жирне саме по собі, тому у фользі воно завжди виходить дуже соковитим, м’яким і просто тане в роті! Пропонуємо на ваш вибір 10 смачних і швидких рецептів приготування запеченої скумбрії, покроково описують весь процес. А для того, щоб скумбрія вийшла ще смачніше і втратила свій специфічний запах, не забувайте завжди маринувати її в лимонному соці і приправи для риби.

Смачна скумбрія в фользі в духовці — покроковий рецепт

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 2-3 шт.

Для початку пропонуємо вам покроковий опис приготування смачної скумбрії у фользі з яблуками. Якщо на перший погляд вам здасться, що яблука і риба – це несумісні продукти, просто приготуйте скумбрію з кисло-солодкими яблуками в духовці і ви переконаєтеся в зворотному! Для допомоги – рецепт з наочними покроковими фото.

Інгредієнти

  • Скумбрія 2 шт.
  • Яблука-2 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Спеції для риби за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Розморозьте скумбрію при кімнатній температурі, відріжте голову, видалити плавники і зябра, а черевце добре випатрайте. Промийте рибу під холодною проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Викладіть рибу на матову бік фольги для запікання.
  • Рибу замаринуйте в лимонному соці і натріть сіллю, дайте їй полежати з півгодинки, щоб добре просочилася маринадом.
  • Щоб було смачніше, можна трохи змастити рибку всередині і зовні рослинним або оливковою олією.
  • Далі очистіть яблука, наріжте їх на часточки невеликої товщини і нафаршируйте ними рибку. Якщо яблуко залишиться, викладіть його часточки навколо тушок.
  • Рибу з яблуками загорніть у два шари фольги.
  • Запікайте скумбрію в розігрітій до 190-200 градусів духовці 40-45 хвилин. Рибу у фользі можна також приготувати в мультиварці при режимі «Випічка».
  • Скумбрія у фользі за цим рецептом хороша як окрему страву, але може подаватися і з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Порада: на смак приготовленої риби сильно впливає, наскільки вона свіжа. Тому, купуйте тільки свіжу або заморожену скумбрію з незамутненими очима, без слизу і без неприємного запаху згірклого риб’ячого жиру. Сама тушка повинна бути щільною, а при натисканні пальцем повинна швидко приймати свою первісну форму.