Скумбрія, запечена у фользі в духовці – це повністю універсальне блюдо, воно добре підійде як до святкового столу, так і в будні. М’ясо скумбрії жирне саме по собі, тому у фользі воно завжди виходить дуже соковитим, м’яким і просто тане в роті! Пропонуємо на ваш вибір 10 смачних і швидких рецептів приготування запеченої скумбрії, покроково описують весь процес. А для того, щоб скумбрія вийшла ще смачніше і втратила свій специфічний запах, не забувайте завжди маринувати її в лимонному соці і приправи для риби.
Смачна скумбрія в фользі в духовці — покроковий рецепт
Час приготування: 1,5 години.
Порцій: 2-3 шт.
Для початку пропонуємо вам покроковий опис приготування смачної скумбрії у фользі з яблуками. Якщо на перший погляд вам здасться, що яблука і риба – це несумісні продукти, просто приготуйте скумбрію з кисло-солодкими яблуками в духовці і ви переконаєтеся в зворотному! Для допомоги – рецепт з наочними покроковими фото.
Інгредієнти
- Скумбрія 2 шт.
- Яблука-2 шт.
- Лимон ½ шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Спеції для риби за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Розморозьте скумбрію при кімнатній температурі, відріжте голову, видалити плавники і зябра, а черевце добре випатрайте. Промийте рибу під холодною проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Викладіть рибу на матову бік фольги для запікання.
- Рибу замаринуйте в лимонному соці і натріть сіллю, дайте їй полежати з півгодинки, щоб добре просочилася маринадом.
- Щоб було смачніше, можна трохи змастити рибку всередині і зовні рослинним або оливковою олією.
- Далі очистіть яблука, наріжте їх на часточки невеликої товщини і нафаршируйте ними рибку. Якщо яблуко залишиться, викладіть його часточки навколо тушок.
- Рибу з яблуками загорніть у два шари фольги.
- Запікайте скумбрію в розігрітій до 190-200 градусів духовці 40-45 хвилин. Рибу у фользі можна також приготувати в мультиварці при режимі «Випічка».
- Скумбрія у фользі за цим рецептом хороша як окрему страву, але може подаватися і з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Порада: на смак приготовленої риби сильно впливає, наскільки вона свіжа. Тому, купуйте тільки свіжу або заморожену скумбрію з незамутненими очима, без слизу і без неприємного запаху згірклого риб’ячого жиру. Сама тушка повинна бути щільною, а при натисканні пальцем повинна швидко приймати свою первісну форму.