Соковитий гусак, запечений в духовці – це справжній кулінарний шедевр! Таке блюдо вимагає ретельної підготовки, тоді і результат перевершить всі очікування. Гусак виходить ніжним, соковитим, з хрусткою золотою скоринкою. Справжня окраса святкового столу! Готуйтеся отримувати похвалу від гостей!
Гуска, запечена цілком з хрусткою скоринкою
Гуска, запечена цілком з хрусткою скоринкою – відмінне блюдо для урочистого дня. Новий рік, весілля і день народження, це страва прикрасить будь-який стіл. М’ясо гусака виходить дуже ніжним, ароматним і апетитним. Особливо, якщо дотримуватися всі тонкощі приготування! Від нього просто неможливо відірватися!
Порції: 10
Час приготування: 15 годин
Порада: для того, щоб вийшло ще апетитніше і смачніше, додайте інгредієнти цибулю і моркву.
Інгредієнти
- Гусак 3 кг
- Перець духмяний 3 горошини
- Перець червоний мелений ½ ч. л.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Лавровий лист 4 шт.
- Часник 1 ч. л. (сушеного)
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Яблука 4 шт. (зелених)
- Приправа ½ ч. л.
Процес приготування:
- Першим ділом готуємо маринад для запікання. Для цього розтолочимо запашний перець і пересыплем його в тарілку.
- До нього додаємо інші приправи: італійські трави, часник, червоний і духмяний перець, сіль. Лавровий лист кришимо на шматочки і також додаємо в суміш. Заливаємо ложкою рослинного масла. Перемішуємо.
- Крильця краще зрізати, бо в духовці вони швидко згорять. Також потрібно вирізати гузку з жиром.
- Коли все готово, можна натерти тушку спеціями. У такому вигляді кладемо її в целофановий пакет і відправляємо в холод приблизно на 12 годин, щоб вона замаринувалась. Тепер з допомогою ниток з’єднуємо крильця і ноги, щоб вони не розійшлися, поки будуть запікатися.
- Яблука потрібно порізати на частини і почистити серединку. Тепер кладемо їх всередину тушки гусака. І закріплюємо все зубочистками і нитками.
- Тепер заглянемо нашого гусака у фольгу. Для смаку в неї можна покласти шматочки цибулі і моркви.
- Підігріваємо духову піч до 250 градусів. Ставимо деко з гусаком на 40 хв. Потім зменшуємо температуру до 180, продовжуємо випікати ще приблизно 2 години.
- Виймаємо готового гусака, видаляємо жир і моркву.
Приємного апетиту!