Холодець із судака не найпростіше блюдо, але воно і не вимагає особливих кулінарних навичок. Крім того, воно здатне вирішити два завдання: прикрасить святковий стіл і порадує любителів рибних страв. Також холодець із судака досить довго зберігається. Ми зібрали в цій статті 7 простих і смачних рецептів заливного з судака.
Покроковий рецепт холодцю з судака з желатином
Існує багато варіантів приготування холодцю з судака. Найпростіший, але не менш смачний з використанням желатину без сумніву сподобається всім.
Час приготування: 120 хв.
Порцій: 4 порції.
Інгредієнти
- Судак 400 гр.
- Часник 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Желатин 10 гр.
- Спеції для риби за смаком
- Сіль за смаком
- Горілка 15 мл
- Петрушка 1 пучок
- Селера для прикраси
Процес приготування:
- Для початку необхідно зварити овочевий бульйон. Складаємо В каструлю крупно нарізані цибулю, моркву, селеру, стебла петрушки, спеції, заливаємо водою і чекаємо поки він закипить. Варимо бульйон на повільному вогні, ступінь готовності визначаємо по змозі моркви.
- Потім бульйон пропускаємо через сито, морква відкладаємо в сторону, вона нам ще знадобиться. У проціджений бульйон додаємо горілку і варимо ще 2-4 хвилини. Желатин розмочуємо у невеликій кількості води, знімаємо бульйон з вогню і змішуємо його з желатином.
- Тушку судака очищаємо від луски і кісток, розрізаємо на невеликі шматки і варимо зі спеціями. Потім зливаємо воду і охолодити філе.
- Для холодцю можна використовувати будь-яку глибоку посуд невеликого розміру. Викладаємо в миски шматочки судака і моркви, кілька листочків петрушки, заливаємо овочевим бульйоном. Відправляємо заливне в холодильник і чекаємо 2-2,5 години. Холодна закуска готова.
Приємного апетиту!