Овочеве рагу з кабачками і картоплею – один з найбільш виграшних варіантів для обіду. Готувати його легко і страва виглядає гідно. Ну а смак залежить від того, як приготуєте. Тому, ми підготували для вас найвдаліші рецепти з покроковим оформленням, щоб напевно вийшло смачно, ситно і корисно.
Покроковий рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею в каструлі
Час готування – 1 годину.
Порцій – 3 шт.
Самий звичайний і простий рецепт приготування овочевого рагу з кабачками і картоплею. Однак, не менш поживний і смачний. Його запросто можна вживати як самостійне блюдо, так і в якості гарніру до м’ясних страв.
Інгредієнти
- Картопля 2 великих картофелены
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Кабачок 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Олія рослинна 100 гр.
- Часник 2 зубчики
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Для початку зробимо засмажку з овочів у каструлі. Для цього очистимо і промиємо цибулю з морквою. Лук наріжемо дрібно, а моркву натремо на тертці. В чисту каструлю наллємо рослинне масло і обсмажимо спочатку моркву, а після додамо подрібнений цибулю.
- Поки гаситься цибулю на повільному вогні, займемося кабачком. Обмиемо його, а після наріжемо кубиками і відправляємо в каструлю. Таке ж дійство виконати і з картоплею. Перемішуємо. Можна влити півсклянки води.
- У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку з насінням і промиваємо. Нарізаємо також кубиком. Відправляємо до овочів. Після висипаємо подрібнений ножем часник.
- Вимиті помідори нарізаємо півкільцями і висипаємо в овочеву масу. Додаємо сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.
- Тушкуємо наше овочеве рагу під кришкою на середньому вогні півгодини. При цьому не забуваємо регулярно помішувати суміш.
- Страва готова! Розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Приємного апетиту!