Овочеве рагу з кабачками і картоплею – 10 рецептів приготування з фото покроково
Овочеве рагу з кабачками і картоплею – один з найбільш виграшних варіантів для обіду. Готувати його легко і страва виглядає гідно. Ну а смак залежить від того, як приготуєте. Тому, ми підготували для вас найвдаліші рецепти з покроковим оформленням, щоб напевно вийшло смачно, ситно і корисно.
Покроковий рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею в каструлі
Час готування – 1 годину.
Порцій – 3 шт.
Самий звичайний і простий рецепт приготування овочевого рагу з кабачками і картоплею. Однак, не менш поживний і смачний. Його запросто можна вживати як самостійне блюдо, так і в якості гарніру до м’ясних страв.
Інгредієнти
Картопля 2 великих картофелены
Морква 1 шт.
Перець болгарський 1 шт.
Кабачок 1 шт.
Помідор 2 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Олія рослинна 100 гр.
Часник 2 зубчики
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
Для початку зробимо засмажку з овочів у каструлі. Для цього очистимо і промиємо цибулю з морквою. Лук наріжемо дрібно, а моркву натремо на тертці. В чисту каструлю наллємо рослинне масло і обсмажимо спочатку моркву, а після додамо подрібнений цибулю.
Поки гаситься цибулю на повільному вогні, займемося кабачком. Обмиемо його, а після наріжемо кубиками і відправляємо в каструлю. Таке ж дійство виконати і з картоплею. Перемішуємо. Можна влити півсклянки води.
У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку з насінням і промиваємо. Нарізаємо також кубиком. Відправляємо до овочів. Після висипаємо подрібнений ножем часник.
Вимиті помідори нарізаємо півкільцями і висипаємо в овочеву масу. Додаємо сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.
Тушкуємо наше овочеве рагу під кришкою на середньому вогні півгодини. При цьому не забуваємо регулярно помішувати суміш.
Страва готова! Розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу з кабачками і картоплею в духовці
Класичне овочеве рагу з кабачками і картоплею пропонуємо зробити в духовці. І не просто зробити, а запекти в горщиках. Таке блюдо буде безпрограшним варіантом для будь-якого застілля. І легко приготувати.
Інгредієнти:
Морква – 1 шт.
Помідори – 2 шт.
Кабачок – 1 шт.
Болгарський перець – 2 шт.
Овочевий бульйон – 0,5 ст.
Картопля – 3-4 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Олія оливкова – 2 ст. л.
Сіль, перець і зелень – за смаком.
Процес приготування:
Овочі попередньо помиємо, при необхідності очищаємо від шкірки і насіння.
Цибулю, кабачок і картоплю нарізаємо кубиками. Помідори півколами, моркву і болгарський перець – соломкою.
Для початку обсмажуємо на сковороді з маслом картоплю, кабачок і цибулю близько 15 хвилин. Додаємо сіль і перець за смаком. Зі сковороди перекладаємо їх у горщики.
Моркву, болгарський перець і помідор також подтушиваем в сковороді. Солимо і перчимо. Через 5 хвилин, знімаємо з вогню і розподіляємо в горщики.
Заливаємо наші овочі будь бульйоном або водою і ставимо запікатися в духовці. Температура – 200 градусів, час – 20 хвилин.
Блюдо готове, можна прикрасити зеленню і подавати до столу.
Приємного всім частування!
Смачне овочеве рагу з кабачками і картоплею в мультиварці
Ми вже всі зрозуміли, що овочеве рагу з кабачками і картоплею – це смачно і корисно. Але, погодьтеся, хочеться, щоб було ще й красиво? Тоді на допомогу прийде мультиварка. У ній овочі піддаються мінімальним фізичним впливів, завдяки чому овочі виглядають більш естетично. Та й корисні речовини в мультиварці краще зберігаються. Рекомендуємо приготувати.
Інгредієнти:
Кабачки – 2 шт.
Картопля – 3 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Рослинне масло – 2 ч. л.
Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Підготуємо наші інгредієнти для мультиварки. Цибулю, кабачок і картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиком. Якщо кабачок попався великий, то потрібно додатково вилучити у нього насіння.
Моркву очищаємо, промиваємо і тремо на крупній тертці.
Включаємо в мультиварці режим «гасіння» або виставляємо температуру 150 градусів на 20 хвилин. Наливаємо на дно рослинне масло і закидаємо туди спочатку цибулю, а після моркву. Тушкуємо при закритій кришці 7 хвилин. Після додаємо порізані кабачки і тушкуємо ще 5 хвилин при відкритій кришці і стільки ж при закритою.
Після цього додаємо в чашу картоплю, сіль і перець. Спеції можете додати по вашим перевагам. Можна влити трохи води. Акуратно перемішуємо овочеву масу і закриваємо кришку. Виставляємо режим «гасіння» на 1 годину.
Коли овочеве рагу з кабачками і картоплею готове, подаємо його до столу, прикрасивши зеленню.
Смачного частування!
Простий рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею на сковороді
Пропонуємо вашій увазі рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею. Готувати будемо на сковороді, для смаку додамо помідори черрі і печериці. Інші деталі – в рецепті. Давайте почнемо кулинарить разом.
Інгредієнти:
Кабачок – 1 шт.
Помідори черрі – 5 шт.
Печериці – 300 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 100 гр.
Картопля – 4 шт.
Часник – 2 зубчики.
Сіль, приправи – за смаком.
Масло рослинне – 100 гр.
Процес приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками. Очищену і промиту моркву натираємо на крупній тертці.
Беремо чисту глибоку сковороду. Наливаємо в неї рослинне масло і ставимо на вогонь. Обсмажуємо цибулю з морквою близько 5 хвилин.
Печериці промиваємо та нарізаємо невеликими пластинками. Додаємо в сковороду, перемішуємо і смажимо 10 хвилин.
Кабачок і картоплю очищаємо, нарізаємо кубиками і відправляємо в сковороду. Солимо і перчимо. Тушкуємо близько 10 хвилин.
Помідори черрі промиваємо під проточною водою і відправляємо слідом до овочів. Перемішуємо і тримаємо 5 хвилин на вогні.
Тепер черга часнику. Його подрібнюємо і засипаємо в рагу. Перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин під кришкою. Блюдо готове.
Подаємо зі сметаною і зеленню.
Як приготувати смачне овочеве рагу з м’ясом
Якщо у вашому будинку є чоловік, або ви просто хочете приготувати страву посытнее, приготуйте овочеве рагу з м’ясом. Для цього рецепта краще взяти лопаткову частину свинини, вона більш апетитна і швидко готується.
Інгредієнти:
Кабачки – 4 шт.
М’ясо – 350 гр.
Картопля – 3 шт.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Помідори – 5 шт.
Морква – 2шт.
Болгарський перець – 2 шт.
Сіль – за смаком.
Зелень – за смаком.
Перець чорний – за смаком.
Олія – для смаження.
Процес приготування:
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і злегка обсмажуємо на сковороді з маслом.
М’ясо нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до цибулі смажитися під закритою кришкою на 5 хвилин.
Після цього додаємо в ємність морква, яку потрібно нарізати брусочками. Закриваємо кришку і смажимо ще п’ять хвилин.
Тим часом нарізаємо кабачки з картоплею кубиками, а болгарський перець і помідори шматочками.
Вводимо по черзі, через п’ять хвилин смаження спочатку перець, потім картопля, кабачок, помідор. Після кожного разу тушкуємо під кришкою 5 хвилин. Після кабачка солимо блюдо, але не перемішуємо.
Коли всі овочі закладені, досолює рагу, перчимо, перемішуємо і тушкуємо до готовності.
В самому кінці посипаємо свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу з кабачками, картоплею і капустою
Такий варіант рагу знайома, напевно, кожній господині. Тут готуємо за принципом «багато овочів не буває». Кількість інгредієнтів можете змінювати і додавати улюблені спеції і трави.
Інгредієнти:
Картопля – 500 гр.
Кабачок – 1 шт.
Вода – 200 мл
Капуста білокачанна – 200 гр.
Помідори – 3 шт.
Часник – 3 зубчики
Вода – 200 мл
Морква – 1 шт.
Олія соняшникова 50 мл
Перець болгарський – 2 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Сіль, перець, трави – за смаком.
Процес приготування:
Очищені і вимиті цибулю з морквою нарізаємо півкільцями.
Болгарський перець промиваємо, видаляємо серцевину з насінням і нарізаємо соломкою.
Кабачок нарізаємо невеликими шматочками.
Чисту сковороду ставимо на вогонь. Трохи розігріваємо і наливаємо олію. Спочатку злегка обсмажуємо цибулю з морквою. Після додаємо кабачки і болгарський перець і смажимо близько 7 хвилин.
За цей час потрібно нашаткувати дрібно капусту і додати в сковороду. Продовжуємо тушкувати овочі.
Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо часточками. Відправляємо в рагу і перемішуємо масу.
Після цього нарізаємо кубиками помідори. Попередньо їх можна обдати окропом і зняти шкірку. Додаємо їх в наші овочі.
Залишається розвести томатну пасту водою, залити овочеву суміш, посолити і поперчити за смаком.
Гасити овочі потрібно до готовності картоплі, а в самому кінці додати подрібнений часник і зелень за смаком.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рагу з кабачками, картоплею і баклажанами
Рагу з кабачками і баклажанами називають «рататуй». Це блюдо французького походження, тому в рецепті обов’язково використовуємо прованські трави. Готувати і їсти таке блюдо, одне задоволення. Терміново приступайте!
Інгредієнти:
Баклажани – 400 гр.
Кабачки – 400 гр.
Картопля – 400 гр.
Оливкова олія – 20 мл
Помідори – 400 гр.
Прованські трави, сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Для початку всі овочі помиємо і при необхідності очистимо. Після цього нарізаємо кружечками по 0,5 див.
Баклажани потрібно замочити в холодній підсоленій воді на 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Після – помити і просушити.
Беремо форму для запікання. Краще взяти круглу. Змащуємо її за допомогою силіконової пензлика оливковою олією по дну і стінкам.
Викладаємо по спіралі наші овочі, постійно чергуючи їх. Зручно починати зі стінок форми і далі йти по колу.
Скроплюємо маслом, майбутнє рагу, посипаємо травами, сіллю і перцем за смаком.
В заздалегідь розігріту духовку відправляємо наші овочі запікатися на 50 хвилин при температурі 200 градусів.
Готову страву можна подавати порційно, попередньо посипавши тертим сиром.
Приємного всім апетиту!
Овочеве рагу з кабачками, картоплею і куркою
Куряче м’ясо – давно звичний і бюджетний інгредієнт для готування. Тому і рагу з кабачками, з картоплею можна приготувати з куркою. Такий варіант ідеальний для тих, хто не любить жирних страв або сидить на дієті.
Інгредієнти:
Кабачки – 400 гр.
М’ясо куряче – 450гр.
Картопля – 400 гр.
Помідори – 1 шт.
Перець болгарський – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 2-3 зубчики
Рослинне масло – 80-100мл.
Приправа для овочів – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Для початку приготуємо наші овочі. Лук очистимо від лушпиння і наріжемо півкільцями. Морква і перець очистимо і помиємо. У перцю видаляємо нутрощі. Нарізаємо тонкою соломкою. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо часточками. Кабачки і картопля (попередньо очищений) також нарізаємо невеликими кубиками.
Тепер займемося куркою. Радимо брати різні частини і нарізати дрібними шматками. Після цього обсмажуємо їх на рослинному маслі в сковороді. Смажити потрібно з обох боків до рум’яної скоринки. На це піде приблизно хвилин 20.
Після додаємо до м’яса картопля і смажимо 10 хвилин без кришки.
Потім відправляємо в сковороду інші овочі, солимо, перчимо й перемішуємо. Тушкуємо на середньому вогні під кришкою до готовності.
У самому кінці додаємо подрібнений часник і тушкуємо ще хвилинку. Готове Рагу.
Приємного апетиту!
Простий рецепт рагу з кабачками, картоплею і помідорами
Овочеве рагу з кабачками і картоплею найкраще доповнюють помідори. Вони і смаку додають, і колориту. Приготувати таку страву зможе будь, ми пропонуємо вам один з найпростіших рецептів.
Інгредієнти:
Помідори – 3 шт.
Кабачки – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Зелений перець – 1 шт.
Часник – 2 зубчики.
Картопля – 4 шт.
Сіль – 10 гр.
Перець чорний мелений – 5 гр.
Рослинна олія – 50 мл
Процес приготування:
Моркву тремо на тертці, а цибулю подрібнюємо ножем. Обсмажуємо в глибокій сковороді на рослинному маслі.
Картоплю очищаємо і нарізаємо великими шматочками. Обсмажуємо разом з цибулею і морквою.
З болгарського перцю видаляємо насіння і нарізаємо його соломкою. Додаємо до овочів.
Кабачки очищають і при необхідності видаляємо насіння, нарізаємо кубиками і додаємо в рагу.
Обсмажуємо все разом протягом 10-15 хвилин, не забуваючи помішувати.
Свіжі помідори нарізаємо шматочками і додаємо в овочеву масу. Посипаємо сіллю, перцем і подрібненим часником.
Все перемішуємо і тушкуємо під кришкою на маленькому вогні близько 20 хвилин. Після цього даємо овочам настоятися під кришкою.
Смачного частування!
Як приготувати смачне овочеве рагу з фаршем?
Ароматно, ситно і корисно – саме так можна охарактеризувати овочеве рагу з фаршем. Фарш можна брати будь-який, за вашим смаковим уподобанням. Готувати таке блюдо можна як у духовці, так і на плиті, або в мультиварці.
Інгредієнти:
Фарш мясний (будь-який) – 300 гр.
Картопля – 3-4 шт.
Капуста білокачанна – 1/4 качана.
Помідори – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Кабачок – 1 шт.
Сіль, приправи – за смаком.
Рослинна олія для смаження.
Перець болгарський – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Вода – 150– 200 мл
Процес приготування:
Цибуля промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву нарізаємо пластинками.
Наливаємо в сковороду олію і підігріваємо. Обсмажуємо злегка цибулю, потім додаємо моркву. Смажимо близько 5 хвилин, після чого закладаємо туди фарш. Смажимо протягом 7 хвилин, поступово розбиваючи грудки.
Капусту дрібно шаткуємо і також відправляємо в сотейник. Тушкуємо близько 10 хвилин під кришкою.
Потім додаємо туди по черзі перець соломкою і помідори часточками без шкірки.
В наступну чергу додаємо картоплю кубиками. Перемішуємо і вливаємо трохи води. Посипаємо блюдо сіллю, перцем і знову перемішуємо. Тушкуємо рагу з фаршем близько 10 хвилин.
Тепер черга кабачка. Його також нарізаємо кубиком і засипаємо в рагу. Тушкуємо до готовності.