Овочеве рагу з кабачками і картоплею – 10 рецептів приготування з фото покроково

Овочеве рагу з кабачками і картоплею – один з найбільш виграшних варіантів для обіду. Готувати його легко і страва виглядає гідно. Ну а смак залежить від того, як приготуєте. Тому, ми підготували для вас найвдаліші рецепти з покроковим оформленням, щоб напевно вийшло смачно, ситно і корисно.

Покроковий рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею в каструлі

Час готування – 1 годину.

Порцій – 3 шт.

Самий звичайний і простий рецепт приготування овочевого рагу з кабачками і картоплею. Однак, не менш поживний і смачний. Його запросто можна вживати як самостійне блюдо, так і в якості гарніру до м’ясних страв.

Інгредієнти

  • Картопля 2 великих картофелены
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Кабачок 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія рослинна 100 гр.
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  • Для початку зробимо засмажку з овочів у каструлі. Для цього очистимо і промиємо цибулю з морквою. Лук наріжемо дрібно, а моркву натремо на тертці. В чисту каструлю наллємо рослинне масло і обсмажимо спочатку моркву, а після додамо подрібнений цибулю.
  • Поки гаситься цибулю на повільному вогні, займемося кабачком. Обмиемо його, а після наріжемо кубиками і відправляємо в каструлю. Таке ж дійство виконати і з картоплею. Перемішуємо. Можна влити півсклянки води.
  • У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку з насінням і промиваємо. Нарізаємо також кубиком. Відправляємо до овочів. Після висипаємо подрібнений ножем часник.
  • Вимиті помідори нарізаємо півкільцями і висипаємо в овочеву масу. Додаємо сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.
  • Тушкуємо наше овочеве рагу під кришкою на середньому вогні півгодини. При цьому не забуваємо регулярно помішувати суміш.
  • Страва готова! Розливаємо по тарілках і подаємо до столу.

Приємного апетиту!