М'ясо по-французьки з картоплею в духовці – 9 рецептів з фото покроково

Як відомо, блюдо, яке ми готуємо під назвою «М’ясо по-французьки», було винайдено зовсім не у Франції, а в Росії ще в 19 столітті для графа Олексія Орлова. Однак кухарем, що придумала цей делікатес, був француз, звідси і назва. Спочатку воно являло собою запіканку під соусом бешамель з грибів, телятини і картоплі, а вже пізніше цей смачний делікатес обзавівся хрусткою сирною скоринкою – гратеном, що додало йому особливу пікантну принадність. Пропонуємо вам 9 сучасних покрокових рецептів м’яса по-французьки.

М’ясо по-французьки з свинини з картоплею в духовці

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 4 шт.

М’ясо по-французьки з свинини з картоплею – це проста, але в теж час неймовірно смачна і ситна їжа. Причому важко сказати, що ж смачніше: піджареної картопелька, соковите мяско або сирна скоринка. Навчившись готувати така смакота, ви будете робити це знову і знову, адже відмовитися від настільки притягального м’ясних ласощів просто не реально!

Інгредієнти

  • Свинина 400 гр.
  • Картопля 500 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сметана + майонез 7 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Приправа для свинини за смаком
  • Олія для змащування форми

Процес приготування:

  • Свинину наріжте порційними шматками товщиною не більше 1 см і відбийте кухонним молоточком.
  • Очищений і обмитий, обсушенный картоплю наріжте кружальцями (не більше 3-4 мм завтовшки). Цибулю наріжте кубиками або четвертинками кілець.
  • Деко або форму для запікання потрібно змастити рослинним маслом, потім першим шаром викласти цибулю, на цибулю – картопляні гуртки, як показано на фото. Приправте спеціями, підсолити.
  • Зверху викладіть свинину, підсолити і поперчіть її. Можна м’ясо змастити соусом з майонезу і сметани. Внапуск викладіть другий шар картоплі, приправте за смаком.
  • Сметаною з майонезом змастіть блюдо і присипте дрібно натертим твердим сиром.
  • Щоб м’ясо по-французьки не пригоріло, готуйте його під фольгою в нагрітій духовці до повної м’якості картоплі (м’ясо буде готове, коли запечеться картопля). Температура – 190-200 градусів, час – 1 годину або трохи більше. Коли страва буде готове, фольгу зніміть і дайте йому постояти в духовці без фольги, щоб утворилася сирна скоринка рум’яного кольору.
  • Їжте свинину по-французьки з картоплею гарячої, розділивши на порції.

Приємного апетиту!