Соковитий, м'який кролик в духовці – 10 смачних і простих рецептів приготування з фото покроково

Багато людей прагнуть урізноманітнити свій раціон і тому з інтересом придивляються до м’яса кролика. Готувати його нескладно: соковитий і м’який кролик в духовці – це те, що вам потрібно. При такому способі приготування м’ясо зберігає найбільшу кількість корисних речовин і забезпечує неповторний аромат і смак страви.

Соковитий кролик, приготовлений в рукаві в духовці

Вашій увазі надається рецепт святкового і вишуканої страви з кролика. Запечена в рукаві кроляче м’ясо відрізняється особливою м’якістю і ніжністю. Перед приготуванням, кролика потрібно добре вимочити і замаринувати, щоб видалити специфічний запах і зробити м’ясо ніжнішим. Маринувати будемо в білому вині, а запікати в сметані з яблуками і мандаринами.

Час готування – 5 ч.

Порції – 8 шт.

Інгредієнти

  • Кролик 1.5 кг
  • Біле напівсухе вино 1 стакан
  • Часник 5 зубчиків
  • Сметана 3 ст. л.
  • Яблука 1 шт.
  • Мандарин 1 шт.
  • Кориця за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік сушений смаком
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Тушку кролика порізати на середні шматочки і складіть їх в окрему ємність.
  • Нутрощі і реберні шматочки відкладіть для приготування супу або бульйону. Їх запікати не будемо.
  • Підготуйте всі спеції для маринаду, у вказаній в рецепті кількості. Сухі спеції, перемішайте. До маринаду додамо ложку оливкової олії. Воно краще розм’якшить м’ясо.
  • Почистіть зубки часнику, подрібніть їх часникодавку і додайте до м’яса.
  • М’ясо посипте підготовленими спеціями, додайте листочки лавра, посоліть за смаком і налийте до нього сухе вино і олія. Потім м’ясо добре перемішайте з маринадом.
  • Ємність з м’ясом поставте для маринування на 3 години в прохолодне місце, можна на балкон.
  • Підготуйте для запікання кролика рукав, фрукти і потрібну кількість сметани.
  • Після закінчення терміну маринування шматочки кролятини перекладіть в рукав, закріпивши один кінець його клипсом.
  • Половину залишився маринаду змішайте зі сметаною.
  • Мандарин очистіть від шкірки, наріжте на шматочки і покладіть в рукав.
  • Яблуко також почистіть, поріжте і додайте до м’яса.
  • Налийте в рукав сметану з маринадом, щільно закріпіть другий кліпс і акуратно перемішайте вміст рукава для рівномірного розподілу м’яса і соусу. Рукав покладіть на деко і запікайте м’ясо в духовці при 180° С протягом 1 години 15 хвилин.
  • Потім дістаньте деко з духовки, рукав зверху надріжте і ще 10-15 хвилин продовжите запікання, щоб зверху з’явилася золотава скоринка.
  • Ваш чудовий запечена в рукаві кролик готовий.
  • Подайте до столу з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!