Курка з картоплею, запечені в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Курка з картоплею, запечені в духовці, готуються самими різними способами, багато з яких давно стали неперевершеною кулінарної класикою, передається з покоління до покоління. Зазвичай ми запікаємо курку цілком чи шматочками разом з картоплею, коли хочеться швидко, смачно і не дорого нагодувати всю сім’ю, та так, щоб ще й «на потім» залишилося. Ми вибрали для вас 10 найбільш смачних рецептів курки з картоплею, щоб ви обов’язково знайшли той, який припаде вам до душі! Перший рецепт з фото покроково.

Смачна курка з картоплею по-французьки

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 4-6 шт.

Цей рецепт смачної курки з картоплею по-французьки настільки простий, а страва виходить таким неймовірно смачним, що диву даєшся, як це взагалі можливо при такому невеликому списку інгредієнтів і настільки мінімальних зусиллях кухаря, адже готує в основному духовка! Пропонуємо вам рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Картопля ⅔ шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сир 200 гр.
  • Майонез столовий молочний 150 гр.
  • Олія для змащування дека
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Курячі грудки відокремити від кістки, а вийшло філе наріжте на невеликі шматочки, відбийте кулінарним молотком, а зверху посоліть і поперчіть, відкладіть в сторону.
  • Картоплю вимийте, очистіть, знову обмийте і наріжте кружальцями або на половинки гуртків товщиною 0,3-0,5 см, не більше.
  • На тертці натріть сир.
  • Цибулю наріжте довільно: кільцями, півкільцями або кубиками.
  • Помідори наріжте кружечками такою ж товщиною, як і картоплю.
  • На змащене олією деко викладайте картопля одним шаром, підсолити і поперчіть його, поверх укладіть філе курки, потім шар цибулі, а на нього – гуртки помідорів. Блюдо змастіть майонезом рівним шаром. Присипте зверху тертим сиром. А щоб було соковитіше, можна трохи змастити майонезом.
  • Запікайте, в залежності від духовки, 1 годину при температурі 180-190 градусів (на початку духовку розігрійте до 200 градусів, а потім зменшіть вогонь). Їжте смачну курку з картоплею по-французьки в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!