Курник з куркою та картоплею – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Король-пиріг, або курник з куркою та картоплею, старовинне блюдо російської кухні. Його готували на весілля та інші урочистості. Існує величезна безліч варіантів його приготування. У цій статті ви знайдете 10 з них, простих у приготуванні і дуже смачні.

Класичний рецепт приготування курника з куркою та картоплею

Курник може стати гарною альтернативою м’ясної страви у вашому обідньому меню. Готується він просто і виходить дуже ситним.

Час готування: 60 хв

Порцій: 6-8.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Сметана 150 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Для начинки:
  • Куряче філе 350 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Приправи за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 20 гр.

Процес приготування:

  • У мисці змішуємо борошно, розм’якшене масло, сіль, сметану і яйце. Після того, як тісто стане дуже густим, перекладаємо його на рівну поверхню і продовжуємо замішувати його руками. Готове тісто кладемо в миску і накриваємо харчовою плівкою.
  • Куряче філе промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками. Лук очищаємо і також дрібно ріжемо. Картопля промиваємо, чистимо і натираємо на крупній тертці.
  • Форму для запікання змащуємо маслом. Тісто ділимо на дві нерівні частини 1 до 3. Більшу частину розкачуємо і викладаємо на дно форми, робимо високі бортики.
  • На тісто викладаємо картоплю, солимо і приправляємо. Потім кладемо куряче м’ясо і цибулю, цей шар також посипаємо сіллю і приправами. Поверх курки розкладаємо невеликі шматочки масла, так начинка вийде більш соковитою. Зверху закриваємо пиріг другою частиною тіста. Краї защипуємо.
  • По центру поверхні пирога робимо невеликий отвір, змащуємо курник жовтком і ставимо в духовку. Випікаємо пиріг 40-50 хвилин при температурі 190-200 градусів. Готовий пиріг дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Курник можна подавати навіть разом з бульйоном і супами.

Приємного апетиту!