Картопляна запіканка з фаршем в духовці – 9 самих простих і смачних покрокових рецептів з фото

Картопляна запіканка з фаршем в духовці – це страва європейської кухні, де воно набуло популярності у 17-18 століттях у зв’язку з швидким поширенням і дешевизною картоплі. Вся принадність такої ситної запіканки в тому, що готується вона легко з найбільш доступних основних інгредієнтів: фаршу, яєць, картоплі і спецій. Ми пропонуємо вам на вибір 9 самих простих і смачних рецептів, з яких перший рецепт з фото.

Класична картопляна запіканка з пюре з фаршем

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Порцій: 4-5 шт.

Класична картопляна запіканка з пюре з фаршем – це дуже ситна і проста їжа, яка не залишить байдужими всіх, хто любить добре поїсти. Крім фаршу та картоплі вам знадобляться: сир і яйця, масло та вершки, а також овочева суміш і спеції. Ну, і, само собою, вміння і бажання нагодувати свою сім’ю смачно і різноманітно! В допомогу вам – рецепт з фото.

Інгредієнти

  • Для пюре:
  • Картопля 450 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло вершкове 25 гр.
  • Вершки 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для начинки:
  • Фарш м’ясний 300 гр. (яловичина + свинина)
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Часник за смаком
  • Заморожена суміш овочів 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Болгарський перець за смаком
  • Масло рослинне для обсмажування
  • Для заливки:
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сир 50 гр.
  • Вершки 3 ст. л.

Процес приготування:

  • Почнемо з приготування начинки. Нарізати довільно цибулю, обсмажте або спасеруйте його злегка на розігрітій або будь-якому іншому маслі. Поки цибуля не почне набувати золотистий колір, помішуйте його.
  • Потім в сковороду до цибулі додайте фарш, приправити його спеціями і сіллю, підсмажте з цибулею, помішуючи, поки весь фарш не схопиться легкої скоринкою.
  • Додайте у фарш рубаний часник і томатну пасту, трохи окропу і тушкуйте разом не менше 7-10 хвилин.
  • Картоплю наріжте невеликими шматочками і зваріть, поки фарш тушкується.
  • Пюрируйте зварену картоплю. У пюре влийте вершки, додайте масло і свіжий рубаний кріп – за бажанням. У трохи остигле пюре введіть разболтанное яйце і розмішайте до однорідності, а також підсоліть і поперчіть пюре за вашим смаком.
  • Морожену суміш з овочів додайте в сковороду і трохи стушкуйте все разом на невеликому вогні, щоб овочі стали повністю м’якими.
  • Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї шарами інгредієнти: половина пюре + фарш + залишки пюре + заливка (сирі яйця, розхитані з вершками).
  • Готуйте запіканку в духовій шафі, розігрітому до 180-190 градусів 30 хвилин, потім дістаньте і посипте сиром, натертим на тертці.
  • Поверніть запіканку в духовку і дайте їй постояти, поки сир не з’явиться рум’яна кірочка (ще 10-15 хвилин). Дайте класичної картопляної запіканці з пюре з фаршем трохи охолонути і подавайте до столу.

Приємного апетиту!